Galeria Leśnych Elfów by Kal_Torak

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

Galeria Leśnych Elfów by Kal_Torak

Post autor: Kal_Torak »

Witam !!!

W końcu mam trochę zdjęć i pomyślałem, że założę galerię ;). To tylko niewielka część figurek - tych mam bardzo dużo, zarówno pomalwoanych jak i jeszcze niepomalowanych, nie wspominając o licznych konwersjach w warsztacie, które czekają na zrealizowanie :).

Jestem bezsprzecznym fanatykiem modeli metalowych. Plastiku nie lubię, chyba że figurki plastikowe są na poziomie mistrzowskim co niestety raczej żadko się zdarza. Upodobałem sobie modele WE z 5 edycji. Dodatkowo nie lubię powtarzać regimentów z tych samych modeli. Muszę mieć każdy regiment w kilku wersjach. Np. driady z 5 edycji, driady plastikowe (te akurat m się bardzo podobają) z obecnej oraz driady zrobione z demonetek. Wild riderzy nowi, zrobieni z dark riderów + konwersja w toku jako centaurów. Innymi słowy każdy regiment musi być conajmniej w trzech "odsłonach"/"rodzajach" ;). Ot takie zboczenie ;)

Chwilowo przedstawię część z moich modeli. Sukcesywnie będę zamieszczał więcej zdjęć. No to zaczynamy:

Obrazek

4 Treekiny z 5 edycji. Durthu robi za chempiona. Tych drzewiastych panów już pokazywałem, ale w gorszej wersji. Oczywiście nie omieszkam mieć jeszcze 4 standardowych treekinów. Ale z tym zakupem nie śpiesze się :)

Obrazek

Obrazek'

A to jest drzewiec z Lotra, a dokładnie dobrze wszystkim znany Fangorn (to ten co nosil niziolki na grzbiecie). Zastąpił Durthu w roli drzewca, głównie dlatego, że jest bardziej mi pasuje do wyobrażenia "drzewca" no i jest znacznie od niego większy (już tak mocno w stosunku do giganta nie odstaje).

Obrazek

Tutaj mamy wild riderów zrobionych z dark riderów, tyle że w stosowniejszych barwach :). Posiadam również 6 klasycznych wild riderów. Natomiast kolejną szóstkę robię jako centaurów - konie WE klasy mustang, korpusy gorów, ramiona, łapy i głowy driad. W planach jest również 6 wild riderów na jeleniach :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pamiętacie te modele? To klasyczni przedstawiciele "facetów w rajtuzach". Te modele mi się wyjątkowo podobają i udało mi się z nich złożyć oddział Glade Guardsów. Znacznie ciekawsi niż plastiki z tej czy innej edycji. No i modele cudowne!

Obrazek

Obrazek

To mój drugi oddział Glade Guardsów tym razem w całości zrobiony z 5 edycyjnych waywatchersów. Waywatchersi to niesamowite i piękne modele. W planach dokupię nowoedycyjnych waywatcrerów w licznie 10 sztuk i będę miał 3 oddział Glade Guardsów - wtedy dam sobie spokój. W końcu armia musi się dobrze prezentować i nigdy nie splamię się wystawieniem brzydkich 5 lub 6 edycyjnych plastikowych łuczników ;)

Obrazek

A to moje driady :). Na czele jak zauważyliście stoi drycha, która upiększa oddział jako zwykła ósma driada lub chempion. To w zasadzie oddział nimf. Posiadam dodatkowo 2 oddziały driad 5 edycyjnych - driady dębowe oraz nowoedycyjne plastiki (to jeden z niewielu modeli plastików, których nie wstydzę się wystawiać). Oczywiście każdy oddział driad, gdy je wystawiam jest inny, jak przystalo na różnorodność WE :).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to warhawki złożone z wielkich orłów!!! :). Zawsze byłem pod wrażeniem pegazów w bretonni. Byłem pewien, że w rarach GW udostępni jeźdzców na wielkich orłach na wzór pegazów bretońskich - taka cięższa kawaleria latająca w stosunku do warhawków jakie miały być w specialach. Niestety srogo się zawiodłem, aczkolwiek warhawki z nowej edycji imponują wielkością w stosunku do 5 edycyjnych. Sam posiadam 6 warhawków z 5 edycji. Do tych 3 mam już kolejne dwa - czyli moje zmairzone 5. Dwa nowe wielkie orły będą miały na grzbiecie bliźniacze siostry ze smoka. Razem oddział będzie imponujący co pokaże w kolejnych odsłonach :). W planach mam 5 warhawków z nowej edycji oraz przynajmniej 3 jeźdzców z gamezona na wielkich orłach.

Obrazek

A tu mamy dwie czarodziejki - ot tak poprostu ;)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

no malowanie troche kuleje niestety 4-5/10 ale na poziom polskich armii to chyba i tak ponad przecietnie ]:->
no i podstawki sniegowe masakra
niedosc ze nie pasuja do zielonych szat to jeszcze no niezbyt udany ten snieg
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

a mi tam malowanie sie nawet podoba :) tylko niektóre figurki wyglądają na troszke przykurzone. I może w przyszłości zmień podstawki ze śnieżnych na leśne i będzie git:D

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Widzialem tę armię Live
Malowanie to koło 7-8, przynajmniej na dryadach. Kwestia fotek, bo te są chyba z komórki

Szkoda tylko, ze dryadki i Wildzi to nie Twoje malowanko. Durthu chyba też ;)
Release the Przemcio!

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

NIe wiem czego sie czepiacie. Malowanie jest jak najbardziej ok. Nas stół aż nadto :wink:

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Post autor: Squll »

Malowanie całkiem nieźle tylko przyczepie się do jakości zdjęć poza tym nie ma nic do gadania :D

Kal_Torak
Masakrator

Trikk to prawda niektóre figurki przezemnie nie były malowane - jak właśnie durthu, driadki czy częśćź łuczników (drycha moje malowanie). Część z figsów malowana przez znakomitego malarza Vladiego.

Wszystkie figsy to malowanie baaardzo stare, ale wciąż jare. Na nowe malowanie nie miałbym już sił, ale obecne wciąż daje rade.

Podstawki zmienie - bo obecne znidziły mi się i do najpiękniejszych nie należą :)

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Kal_Torak pisze:
A to jest drzewiec z Lotra, a dokładnie dobrze wszystkim znany Fangorn (to ten co nosil niziolki na grzbiecie).
Fangorn to nazwa Lasu w Śródziemiu , w którym mieszkają Enty a najstarszy z nich który "nosil niziolki na grzbiecie miał na imię Drzewiec .
pozdro dla wszystkich fanów Tolkiena :wink:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Wild Riderzy - 3 od lewej. Czy on ma przeźroczysty kolec od lataczy na podstawce?

Kal_Torak
Masakrator

Fanatyk: Tak ma. Normalnie podtrzymuje to konia (wyglada wtedy jakby koń stał na dwóch nogach). Nie zauważyłem ze mi sie kolana konika obsunęły :)

Grunaldi: Ja już nie wiem jak to jest z tym drzewcem, bo w poprzednim temacie (o 4 treekinach) dostalem wyjaśnienie, że zarówno las jak i "szef" drzewców nazywał się Fangorn.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

super armia . Widać postem w malowaniu na poszczególnych figurkach. Nie martw się ma podobnie. Figury pomalowane np 2 lata temu rożna się poziomem malowania. Jednak stare WE t obyło cuć.
CO do podstawek no tak średnio pasują. Ten plastikowy element od podparcia orła jest zbyteczny na tej podstawce. Też mam konie stojące na tylnych nogach. Po prostu je ponawiercałem głęboko i założyłem piny.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

ODPOWIEDZ