Demony -update 27.XI. Skulltaker

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Ostatnie modele do armii Demonów. Na razie projekt uważam za skończony, może w przyszłości coś dodam. Ale póki co skupiam się na projektach do wh40k.

Nurglings:
Obrazek

Herald of Slaanesh
Obrazek

Daemonettes
Obrazek

and Beast of Nurgle No 2
Obrazek
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

klimat troche taki light nurgle bo slaneshowcy to to nie sa ]:-> ale ogolnie ok nawet bardzo ok
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Post autor: Squll »

Swietna galeria :D Najbardziej mi sie podobaja sztandary :D

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

armia wypas! aż szkoda nią grac na polskich stołach.
ale serduszko mi zatrzepotało jak ujrzałem Umęczonego z Chronopii idealna figurka do tej armii ;p i jedna z moich ulubionych jakie malowałem dla ich firmy na pokazy do Anglii gdy chronopia weszła na rynek ... ehhh dawno to było tak sobie myśląc, hmmm gdzieś mi się nawet pałęta Potępiony - tez bardzo fajna podstawa do konwersji na Nugla p

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

świetna armijka, nawet plastikowy spawn fajnie wyszedł;]

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

zajebiaszczy płaszcz i tatuarze na heraldzie jak również tatuarze na demonetkach. bestia nurgla też spoko, dużolebsza niż oryginalne modele spownów.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Nie no, cała armia po prostu zajebiaszcza...
Przegrać z takimi demonami to żaden wstyd. Wręcz bardzo chętnie bym z takimi grał.

Armia robi wrażenie, pogratulować samozaparcia w tworzeniu jej. :)

Cyel
Oszukista

bestia nurgla też spoko, dużo lepsza niż oryginalne modele spownów.
A to akurat oryginalny model spawna jest, z zestawu plastikowych spawnów GW :)

Dzięki wszystkim za komentarze, zabawne,że armia której założeniem było "skoro wredne GW rozbiło mi Chaos na 3 armie i mam kilka demonów które inaczej wędrują na półkę, to postaram się jak najmniejszym nakładem (przede wszystkim!) pieniędzy i wysiłku dobudować do nich resztę armii" zbiera tak pozytywne oceny :)

No, ale jak wspominałem, na razie kończę z Demonami. Mam dosć plastiku, czas na full-metal Sisters of Battle :twisted:
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Cyel
Oszukista

Drobniutki update -Fiends of Slaanesh.

Zrobieni rzecz jasna z Tyranid Ravenerów (jeden nawet -niestety, też powinienem był zmienić -ma główkę takowego) Na stole do WFB nawet nie bardzo widać ich tyranidzkie korzenie. Szkoda, że ostatnio używam ich wyłącznie do wh40k, gdzie troszkę rzuca się to w oczy...:]

Obrazek

Szkoda że na fotkach nie widać efektu lśniącej obrzydliwości na niektórych częściach Diabląt ...

anonimbs
Pseudoklimaciarz

Post autor: anonimbs »

najfajniejsze demonetki , najbardziej klimatyczne i starannie wykonane

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

No nie powiem - Fiends obrzydliwi ^^ Ogólnie podoba mi się schemat kolorów. Pierwszy raz widzę arabskie demonetki :D B. fajne, choć trochę mnie drażnią za ciemne zagłębienia na skórze. Na innych modelach wydaje mi się, że nie są aż takie ciemne.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kurczę, jak spojrzałam kątem oka i zobaczyłam brązowo-zieloną kolorystykę i gałęziopodobne kształty, to pierwsza myśl "o, fajne driadki" ;)

Fiendzi w porządku, wprawdzie mi osobiście taka kolorystyka do Slaanesha średnio leży, ale zachowujesz konsekwencję w całej armii i to się chwali.
Swoją drogą, fajnie że odkopałeś ten swój temat, przypomniałeś mi naprawdę ładne figurki :)

Awatar użytkownika
Tytanowy88
Wałkarz

Post autor: Tytanowy88 »

Miszcz =D> jesteś w malowaniu nurglowych figurek. Gratuluje prace naprawdę zajebiście się komponują.
(pierwszy raz zobaczyłem ten blog).

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Post autor: Deliberitus886 »

Masz wyczesaną armię. :shock: trzyma poziom
Widzę Wszystko

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Najbardziej podobają mi się demoniczne babeczki ale i nowe modele niezgorsze.Całość naprawdę niezła.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

no kolego! pomysły jak i ich wykonanie to masz bombowe ale to jaskrawe malowanie jakoś mi nie podchodzi! no ale może demonom przystoi! ;) czekam na kolejne prace!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ten zielony kolorek na prawdę ciekawie się prezentuje na demonach. =D>

Cyel
Oszukista

Co tu dużo mówić- Bloodthirster ;) Odpowiednio bydlacki i napakowany, nie to co ten chudzielec z GW ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Przecudny^^ I te czerwone sutki :D Wyłamuje się kolorystycznie z całej armii. Jedyne co mi się nie podoba w modelu to ten ochraniacz na nos.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Cyel
Oszukista

Wyłamuje się kolorystycznie, bo jest z innej armii -zresztą zerknij na podstawkę ;)

ODPOWIEDZ