Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blackmoon
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Blackmoon »

Zasada Jungle Poison tylko dla broni zasięgowych niestety...

Drako
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drako »

Skaven pisze:A ja mam takie pytanie, odnośnie skink chiefa, a mianowicie ma on zasadę jungle poison i pytanie czy jak wezmę sobię magiczna bron to czy dalej mam poisonowe ataki, czy tyczy sie to tylko zwykłych broni?
Po pierwsze tylko niemagiczne
Po drugie tylko strzeleckie :( co mnie bardzo zmartwiło gdy się tego doczytałem..

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

No niestety. Combo łuk 3xS5 strzały i venom byłoby bardzo fajne.
pozdro

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Co radzicie wcisnac na 1k pkt?
Myslalem czy ryzykowac engine ale sie waham... 1 dobrze strzelony bolec albo armata i 440 pkt poszlo w piach...
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Crusader pisze:No niestety. Combo łuk 3xS5 strzały i venom byłoby bardzo fajne.
pozdro
Ja tam cały czas myślę o skinku na terradonie z dagger of sotek (kiling blow) bo w oddziale terków mozę on być strasznie upierdliwy dla herosów przeciwnika :) Myślałem także nad wsadzeniem go na stedzia i danie mu sztandaru i lancy, bo wtedy mamy bsb takm gdzie go najbardziej potrzeba i to zawsze a na dodatek chłopak ma dobre pierdol... ja w coś wpadnie :D:D, swoją drogą i trzecią opcję rozważam żeby dać go na terka i dac mu sztandar armii po prostu bo dzieki temu ze moze sobie latac po lasach jest zawsze tem gdzie go potrzeba, z tym ze miętki strasznie jest i trzeba by było na niego uważac strasznie.

Ogólnie bsb czy to jako scar czy jako skinek wydaje mi się mega potrzebny w rozpie.

Drako

KB na skinku nieprzydatne, IMO nikogo tym niepostraszysz jeśłi weźnie poduwage że skinek ma 3A i WS4 :(

Ja gram skink chiefem BSB na terrku z bannerem minus do trafów ze strzelania w oddział, w oddziele 4 terrków. Świetne komando, w drugiej turze overunuje po kolei po strzelcachlub maszynach a carni może nareszcie wyjść zza lasu :D

Lasti- ja bym zagrał na enginie + terrki+ skinki w skirmishu+ jeśli starczy chief na terrku chocby goły, bez itemów. Engin może sobie wziąć ward 5+ na strzelanie, pozatym na 5 strzał idzie w skinki które go dosiadają, zresztą armate ma niekażda armia a bolcami niema co się IMO przejmować

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

trzeba po prostu popatrzec co z tych lizaków się powyciska.
ja na razie ciesze sie ze wróciły kroxy w skinkach, szkoda ze bez str7
King of the Slayers, and the Slayer of Kings

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

@Skaven Tylko chyba nie przeczytałeś noweg Hit and run co do daggera :) już nie jest taki upierdliwy, moim zdaniem zupełnie nieopłacalny, chyba ze masz 3 skink chiefow w armii.

Ja tam wystawiam 2x6 terków i to jest fajne commando, a chiefowi daje odbijanie magic missli na 2+ i zasłaniam jego unitem jak najwiecej sie da
pozdro

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wrocilem z pracy i nie mam sily opisac dokladnego przebiegu bitew - zrobie to jutro/dzis popoludniu. Ogolnie ta tarcza z odbijaniem magii na 2+ jest przegieta - a co najlepsze slann moze nia niesc w TG :D

Awatar użytkownika
Madimiel
Mudżahedin

Post autor: Madimiel »

Nie wiem czy byly juz takie pytania ale czy Acient Stefan z enginem pod priestem zjada slot rara i czy kroxy dolaczane do skinkow sa specjalem czy corem??

Kazzzz
Wałkarz

Post autor: Kazzzz »

Wczoraj grałem debla ja (lizaki) i vc na he i bretke.

Format 2750 na gracza.

Starałem sie wystawić co sie dało tak żeby w iare wszystko sprawdzić.

Moja rozpa:

Oldzik na karnim z blade of tzunki i enchanted shild. << Zajebisty na chellenge, gdzie oldzik mial problem, karni zawsze popisywal sie 2 ranami ktore sprawiały ze overkill zawsze był na poziomie 5 raz bodaj było 4 kostki ;).

Skink chief na ancient stedziu z war spearem << Również rewelka 12" szarży troche boli zwłaszcza jak sie łapie lance bretki (wielkie zasługi VC). Jak wpadnie niszczy wszystko, zdobył 2 sztandary (errantów, he spearmen)

Prist na EoTG << mi sie nie podoba miał ds i rod of storm, rod niewypalił :( sama jednostka złapana przez DP z lordem nie ustal niestety nic nie zrobił.

3 salki << moim zdaniem lipa, miały 2 salwy spanikowały tylko 1 oddział chlopskich łuczników koniec, potem przegoniły herosa he, ale razadony zrobiły by to samo a o wiele lepiej by strzelały. Nowa zasada z ustawieniem najpierw salek/razadonow super teraz ta jednostka ma spore szanse przetrwac szarze czego z mala iloscia atakow no i ten fear :)

3 razadony << wg mnie b. fajne na ciezsze jednostki fakt ze polowa ran wchodzi tylko ale lepsza sila, fear deal wg mnie. do tego super S&S masakra, praktycznie zawsze trafiaja na 4+ jeden farciarski rzut i przeciwnik ma spory problem.

3 terki << fajnie przytubiły WL (6 trupów) ale potem juz lipa przyjeta szarza orla, bitka przez 3 rundy, zlamalem go bo bylo mnie wiecej, w walce ultra lipa. Co ciekawe bombardowanie nie jest schootingiem wiec WL mialy tylko HA.

5 coków << fajne choc bardzo boli brak huanihi zawsze lubialem ten banner teraz marny trochu. No i oczywiscie podniesiony AS bardzo sie przydal przy ostrzale z balist.

15 TG W srodku heros, z charmemm gw sh i hw << Jednostka super, czempion miał SoM sam oddział war banner, wytrzymali szarze errantow i sword mastersow, ba nawet przegonili niestety nie dogonili co potem okazalo sie byc dla nich smiertelne.

40 skink skirmishers << jak zwykle

A były jeszcze 3 kroxi << też lipa, mniejsza siła, kapryśność jak zawsze dla mnie jednostka dużo gorsza

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

a co najlepsze slann moze nia niesc w TG
nie moze...

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

bo slan nie moze miec zbroi ale za to jakikolwiek walczacy hero w oddziale z nim :)

Drako

Shino pisze:
a co najlepsze slann moze nia niesc w TG
nie moze...
Gajowy pisze:bo slan nie moze miec zbroi ale za to jakikolwiek walczacy hero w oddziale z nim :)
Bo ????????

W poprzednim booku był zapisek który zabraniał mu brania jakiejkolwiek zbroi lub broni, w tym booku już tego ograniczenia niema.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

bo jest magiem - magowie nie moga nosic opancerzenia innego niz dla wierzchowca chyba ze maja inaczej zapisane, wyraznie zaznaczone w swoim dexie - np wampir, sorc. chaosu.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2009, o 10:17 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Madimiel
Mudżahedin

No wlasnie Mag musi mniec zapisek ze moze brac armory wepony tak jak np Wampiry

Drako

Rzeczywiście, sprawdziłe m w zasadach podstawowych.

Zmylił mnie brak tej zasady specjalnej slaana która mu poprzednio tego zabraniała, oszczędzają na tych zasadach specjalnych :(

Awatar użytkownika
Madimiel
Mudżahedin

Po co ci tarcza na slanie z regeneracja i prawie eterycznoscia za malo wytrzymaly?? :P

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Lipa, że po 30 :D Tak to by champion wziął.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Hmm jaki jest sens dawania SoM na chempiona TG ? Zwlaszcza , ze wtedy zdaje sie save mu spada do 3+ w hth bo bonus z tego co pamietam tylko za niemagiczny hw&sh.

Czy champion moze nosic bound z uranosem ?

ODPOWIEDZ