Plotki na temat 7-edycyjnych Lizaków

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

No lipa ... wszystko fajne jest po 30+ i nic nie widze na championa by wrzucic ciekawego.
Najlepiej zeby mogl przyjac challenge i przezyc pierwsza ture ... Enchanted shield (niestety bardziej przydatne na czyms innym zazwyczaj)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Champion arcanow nie moze wziać. Niestety doczytałem, że charm jaguara można rzucać tylko na siebie (i jest drozszy od tego w DE o 5 pkt ktory moze na innych...).

Ja wczoraj ostro przegrałem z demonami na 1650 :D Co prawda w dużej mierze przez rzuty, bo jak już zaszarzowalem CO z herosem to nic nie zabijałem i dostawałem kb'ki w odwecie. 4 furie przegoniły 3 unity skinkow nie tracac przy tym zadnej rany... i na konca shamana bo tak.. Generalnie peszek, najbardziej się kamienie sprawdziły :) dwa unity z chiefem przeleciały przez 6 flamerów i ostał się farciarsko jeden na ostatniej ranie. Nie wiem do końca co by tu dać na te punkty, tęsknię za biegaczem ;(

pozdro

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

Crusader pisze:Champion arcanow nie moze wziać. Niestety doczytałem, że charm jaguara można rzucać tylko na siebie (i jest drozszy od tego w DE o 5 pkt ktory moze na innych...).
ale za to moze go wziac kazdy i ma PL 5 a nie 3.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Ale assasin jest bardzo dobry, nie zajmuje hero. To ze mozesz rzucac na co chcesz jest dużo dużo lepsze niż to ze tylko na siebie. Bo uniwersalność itemu wzrasta o miliard procent. Co z tego ze moge dac na kogo chce. Jak dam na priesta to tylko na siebie uciekani? Jak dam na saurusa to już nie może mieć tego armouru dla ktorego wystawia sie saurusy na piechote. I jeszcze zastąpiło to bieganie.. Może jestem nieobiektywny ale wkurwia mnie ten item jak go widze :) Nawet nie można zrobić comba na skink chiefa, latanie+charm bo to enchantedy. Na assasinie sie bardzo opłaca bo możesz oprzeć strategie na masowym steedzie, a u nas tylko haeven i slann, ktory juz bierze jeden lore tylko
pozdro

Ziomek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Ziomek »

a jak tam ze slannem w tej edycji??

Nie wiem czy TG brać.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

TG są lepsi, opłaca się. Tym bardziej że slann ma mniej ran, mniej WS, mniej Toughnessa :) A tylko w TG moze byc (zreszta musi) w drugim szeregu.
pozdro

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Przeczytałem tego hit and run i czy teraz to jest ta zasada ze jak zrobią flee od szarży to sie automatycznie zbierają czy cos innego bo mam w domu tylko polskiego booka niestety?

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Chodzi o to ze jak uciekna i sie zbiorą to moga zrobic ruch i strzelic.
(chyba?)
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

@skaven

Fast cavalery bo deklaracji flee nie zbiera się automatycznie lecz jak zda zbieranie to moze się ruszać i strzelać normalnie ( nie szarżować). Strzał jest zawsze traktowany wtedy jak po ruchu.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja tam fastów nie mam w moich armiach, chyba ze jak czasami tk gram to mam ale one się nie zbierają wiec wybaczcie niewiedzę :D ;)
Swoją droga to co wydaje sie wam najlepszym doborem przedmiotów dla sacara ponizej 2k?
Ja osobiście myślałem zeby wsadzić go n CO i dać mu warda na 2+ od pierwszego wounda po niezdanym sv (ma 1+), przyda sie myślę jak dostanie kb-ka albo jakieś zabłąkane działko i do tego płonący mieczyk. Jakoś mi się to słabo klei ale inna kombinacja jakoś mi nie siada.

Awatar użytkownika
ensifer
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ensifer »

Czy sauri w drugim szeregu z włócznią wali też 2 ataki ?

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Wydaje mi się że tak, bo teraz z bazy mają po 2A.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Tak, walą.

Awatar użytkownika
ensifer

Toż to jest 21 ataków z siłą 4.
Hmmm trzeba przyznać, że robi wrażenie

Awatar użytkownika
Parravon

Post autor: Parravon »

Tak saurus-y z drugiego szeregu tez maja teraz po 2 ataki przy walce włócznia bo już nie maja zasady "predatory fighters"

Awatar użytkownika
ensifer

Prosiłbym, aby ktoś mi wytłumaczył działanie The Focused Rumination.

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Gdy Slann rzuca czar, dostaje dodatkową darmową kostkę do tego czaru. Może ona spowodować IFkę i miscasta.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

ensifer pisze:Toż to jest 21 ataków z siłą 4.
Hmmm trzeba przyznać, że robi wrażenie
dodaj do tego WS 3 i stratę potencjalnych saurich kiedy ktoś nam się wdoopia w ten kloc...

pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Nikt nie zginie! Przecież to twarde jaszczury z twardą skórą i twardymi łuskami! Nie strasz ludzi

pozdro

Awatar użytkownika
Parravon

Post autor: Parravon »

Teraz slann może mieć magic resistance 3 a gdy jest w TG to na zasada przechodzi na oddział?

ODPOWIEDZ