Wszczepianie skrzydeł..

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Patryk
Wodzirej

Wszczepianie skrzydeł..

Post autor: Patryk »

No właśnie. Wymarzyłem sobie takie harpie - demonetki ze skrzydłami harpii. Zamówiłem wszystko, co potrzebne i nie wiem co robić.

Jak się do tego zabrać? Wycinając część pleców demonetce, przyklejając skrzydło i zalepiając gsem? Czy jest jakiś inny, prostszy sposób?

Awatar użytkownika
|_Mlody_|
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: |_Mlody_| »

Tu jest przyklad

Obrazek

Do demonetek skrzydla najpier przyklejasz klejem a pozniej wykanczasz green stuffem :D

Patryk
Wodzirej

To są skrzydła fellbatów.

EDIT:
Tutaj jest dokładnie to, co chciałbym osiągnąć:
http://www.coolminiornot.com/64294

I mam do tego wszystkie potrzebne części. Teraz tylko kwestia - jak? :)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

ja skrzydla od furii przyklejalem Raptorom. wprawdzie demonetki sa troszke bardziej subtelne, ale mimo wszystko proponuje najpierw nawiercic, bo skrzydla maja tendencje do odklejania sie. ze swoimi uzeralem sie dopoki nie zasztyftowalem.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Tylko pinowanie. Trochę upierdliwej roboty (jeśli wiertarką ręczną), ale oszczędza wiele nerwów później :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Szkoda, że takie kiepskie skrzydła sobie wybrałeś. Ciężko je będzie nawiercić.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Patryk
Wodzirej

..szczególnie, że nie mam żadnego doświadczenia z nawiercaniem. No nic, będę próbować. Do tego najlepsza będzie wiertarka ręczna? Ile taka kosztuje z odpowiednim wiertłem?

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Post autor: Schtrasny »

Wiertarka ręczna jest OK.
Made by GW (z zestawem wierteł) - ok. 55 zł.
Wiertła osobno po ok. 0,50 zł.

Patryk
Wodzirej

Wybaczcie, że odświeżam, ale jednak nie daje sobie rady z tymi skrzydłami harpii. Nawet w sumie mogę kupić już inne - tylko które byłyby odpowiedniejsze do mojego celu? Te fell batów?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

coz... kwestia gustu. te fellbatowe IMHO sa brzydkie. najfajniejsze sa od furii, od biedy moga bys tez te od gargoyli. przejrzyj sobie online store, tam masz figurki podzielone na bitsy - latwiej bedzie podjac decyzje :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja mam te od gargoyli. Dosyć łatwo je zamontować, ale są duże i sprawiaja, że model jest mało stabilny.
Aczkolwiek uprzedzam, że wybrałem takie tylko dlatego, że akurat w komisie były gargoyle w cenie 4zł sztuka
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ