Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Witam!
Mam proźbę, czy mógłby mi ktoś napisać co oznaczają poszczególne tabele??
Owszem miałem zasady ale gdzieś mi się podziały
chodzi mi ot to z ab
czyli dal przykładu Maga
m5
ws4
bs4
s3
t3
itd.
chodzi mi o te litery (m,ws i tak dalej )
Z góry dziękuje!
A! Ponieważ zamówiłem armybooka, który jeszcze nie przyszedł (grrr...),a kupiłem już maga i arcymaga, mam głupie pytanie ponieważ nie jestem pewien...
Który to mag a który to arcymag XD
(mam 2 jeden na koniu a drugi na nogach)
Mam proźbę, czy mógłby mi ktoś napisać co oznaczają poszczególne tabele??
Owszem miałem zasady ale gdzieś mi się podziały
chodzi mi ot to z ab
czyli dal przykładu Maga
m5
ws4
bs4
s3
t3
itd.
chodzi mi o te litery (m,ws i tak dalej )
Z góry dziękuje!
A! Ponieważ zamówiłem armybooka, który jeszcze nie przyszedł (grrr...),a kupiłem już maga i arcymaga, mam głupie pytanie ponieważ nie jestem pewien...
Który to mag a który to arcymag XD
(mam 2 jeden na koniu a drugi na nogach)
Do znaczenia tych "literek" potrzebny ci bardziej RULEbook nie armybook - jeśli księga zasad ci się zapodziała, to lepiej szybko ją znajdź - bo będziesz jej bardzo potrzebował i duuużo używał z poczatku
Ruch, walka wręcz, strzelanie, siła, wytrzymałość, Rany/życie, ataki, liderka (zdolności dowodzenia? jak to się tłumaczy?)
Który arcymag a ktory zwykły? Odpowiedź: Jeden i drugi
Naprawdę nie ma jakiegos ustalonego katalogu, że oto TAKI a TAKI rodzaj figurki to arcy a TAKI a TAKI to zwykły - bo nie wszyscy uzywaja takich samych figurek - bierze się również z innych firm , konwertuje, używa wzorów z poprzedniej edycji itd. - przed bitwa mówisz przeciwnikowi kto jest kto i tyle.
Ruch, walka wręcz, strzelanie, siła, wytrzymałość, Rany/życie, ataki, liderka (zdolności dowodzenia? jak to się tłumaczy?)
Który arcymag a ktory zwykły? Odpowiedź: Jeden i drugi
Naprawdę nie ma jakiegos ustalonego katalogu, że oto TAKI a TAKI rodzaj figurki to arcy a TAKI a TAKI to zwykły - bo nie wszyscy uzywaja takich samych figurek - bierze się również z innych firm , konwertuje, używa wzorów z poprzedniej edycji itd. - przed bitwa mówisz przeciwnikowi kto jest kto i tyle.
Ostatnio zmieniony 3 sty 2009, o 20:56 przez Kris, łącznie zmieniany 1 raz.
- Master of reality
- Oszukista
A jak na if rzucałem niszczenie przedmiotu i niszczyłem RoH?najpierw wchodzila if, ale zaraz potem byl miscast
to sa stare zasady, juz nieaktualne.. obecnie jest tylko miscast.. nie ma juz IF, wiec problem nie wystepujeMaster of reality pisze:A jak na if rzucałem niszczenie przedmiotu i niszczyłem RoH?najpierw wchodzila if, ale zaraz potem byl miscast
1. jesli mam np. Star Lance i halabarde na Princie, to moge uzywac halabardy jak ktos mnie zaszarzowal, a Star Lancy jak ja szarzowalem, czy jesli mam magiczna bron, to musze z niej korzystac niezaleznie od sytuacji ?
2. magowie moga czarowac jesli sa w kombacie ?
2. magowie moga czarowac jesli sa w kombacie ?
1. używasz magicznej broni - tak jak zapisano w zasadach
2. a dlaczego mieli by nie móc?
2. a dlaczego mieli by nie móc?
Asassello - bądź dokładny - można rzucac czary w combacie, ale nie wszystkie. Magic missle wypadają z definicji. Można generalnie rzucać czary które działają na maga, lub mają napisane, że mozna je rzucać w combacie
btw - gdzie jest zapis, że trzeba używać magicznej broni? z tego co pamiętam lizakowy kolega używał na biegaczu albo słomki i shielda albo GW - zaleznie co bardziej mu pasowało...
btw - gdzie jest zapis, że trzeba używać magicznej broni? z tego co pamiętam lizakowy kolega używał na biegaczu albo słomki i shielda albo GW - zaleznie co bardziej mu pasowało...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Temple Guard
- Falubaz
No to wałował Nie pamiętam teraz, gdzie ten zapis jest, ale jest na pewno.Kris pisze:btw - gdzie jest zapis, że trzeba używać magicznej broni? z tego co pamiętam lizakowy kolega używał na biegaczu albo słomki i shielda albo GW - zaleznie co bardziej mu pasowało...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Jezeli nie masz pewnosci czy piszesz dobrze to nie pisz.Klops napisał wszystko poprawnie a Ty go poprawiasz wprowadzajac osoby w bład.Polecam FAQ 2009 i dział bronie.Andrzej pisze:Jeżeli masz magiczną włócznie, to po spadnięciu z wierzchowca dalej jej używasz
jestem wystarczająco dokładny.. a Ty sie pomyliłes. Czary można normalnie rzucać będąc magiem w combacie - jest tylko pare wyjatków -> wspomniane przez Ciebie pociski.Kris pisze:Asassello - bądź dokładny - można rzucac czary w combacie, ale nie wszystkie. Magic missle wypadają z definicji. Można generalnie rzucać czary które działają na maga, lub mają napisane, że mozna je rzucać w combacie
sprawa ma sie inaczej z czarami rzucanymi do combatu - ale to też jest sensownie wyjaśnione w RB.
Jeżeli nie masz pewności czy poprawiasz dobrze to nie poprawiajChory pisze:Andrzej napisał:
Jeżeli masz magiczną włócznie, to po spadnięciu z wierzchowca dalej jej używasz
Jezeli nie masz pewnosci czy piszesz dobrze to nie pisz.Klops napisał wszystko poprawnie a Ty go poprawiasz wprowadzajac osoby w bład.Polecam FAQ 2009 i dział bronie. Wink
Od kiedy włócznie są mounted only?Jedyna opcja że nie używasz magicznej broni to wtedy gdy masz magiczną lancę, speara, biegasz latasz na czymś co może paść(smok) i to coś zginie