Warhammer - rycerzyki dla małych dzieci....

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Dla moich rodziców, pomimo początkowego sporego kosztu (batalion + farby) był to bardzo dobry wydatek.
"Wreszcie przestałeś siedzieć nonstop na komputerze. Wreszcie masz jakieś ciekawe zajęcie" i żeby nie było za wesoło na koniec: "Tylko żebyś z tego powodu sesji nie zawalił" ;)

Na początku niestety marudzili troszkę co to takie drogie, ale jak stwierdzili, że po roku dalej mi dalej to pasi i nie rzuciłem w kąt to było wszystko OK.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

U mnie podobnie na początku była straszna wojna o to jak mozna dawać 40 zł za kawałek metalu i że to głupota cały ten warhammer i zaraz mi przejdzie, ale po tym jak posiedziałem w tym trochę zaczęli to akceptować a teraz jak na tym zarabiam i mam kaskę na własne wydatki i nie muszę ich obciążać to jest to w pełni szanowane. Nikt mi nie mówi ze to głupota a jak maluje to nikt mi nie przeszkadza i ogólnie pełna radość :) Wystarczy tylko pokazać rodzicom dobre tego aspekty dac parę fajnych przykładów a z czasem się na pewno przekonają :)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Moi rodzice mi marudzą, bo ja się tu bawię żołnierzykami, a oni wnuki chcą (to też takie żołnierzyki ale większe i nie trzeba malować). Tak na prawdę wystarczy pokazać alternatywne hobby jakie można mieć, po prostu pytasz czy wolą żebyś siedział 3h i dłubał pędzelkiem czy te 3h spędził grając na kompie. Większość rodziców uznaje PC-ta za większe zło.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

kurna, ja zawsze myślałem że samemu wybiera się swoje hobby a nie prosi się o pozwolenie starych : P

co za mało zbuntowane pokolenie : P

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Jasiuuu, wystarczy, że mamy Ciebie, robisz za wszystkie pokolenia... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

No dokładnie jak Jasiek.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

kurna, ja zawsze myślałem że samemu wybiera się swoje hobby a nie prosi się o pozwolenie starych : P
Starzy = Kasa :P , czy to tak trudno zrozumieć ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Jasiuuu pisze:kurna, ja zawsze myślałem że samemu wybiera się swoje hobby a nie prosi się o pozwolenie starych : P

co za mało zbuntowane pokolenie : P
Nie pokolenie zbuntowane a po prostu nie chcące pracować na figurki.

Żeby nie było - sam tego nie robię :wink:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

No to chyba jestem w tej mniejszości, która chodzi w dni powszednie do szkoły, a w weekendzie "dorabia" i zbiera kasę na figurki.

Ale żeby nie było, z różnych okazji ala urodziny też ciułam forse. ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

zawsze można ukrywać hobby :), jak można skrywać palenie, picie, itp. to figurki też da radę ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Największy problem jest chyba w tym, że rodzice nie wiedzą do końca o co w tym chodzi i czemu to jest takie fajne.
U mnie były problemy tylko na początku, teraz jest już ok. Oprócz stałych argumentów rodziców, jak kasa i szkoła, pojawiło się u mnie jeszcze to, że spędzam mniej czasu na podwórku a siedzę cały czas na dupie robiąc coś przy figurkach :D . Do tego dochodzi jeszcze komp.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

No ja raczej nie miałem problemu bo sam zarabiałem na figurki . Starsi a raczej starszy jak im mówiłem ile kosztują te figurki kręcili tylko głową i kwitowali to tylko " A nie żal ci tyle kasy wydawać ?.. Ale to twoja kasa rób co chcesz " . Jak wracam z turnieju to zawsze wypytują "i jak ? znowu byłeś ostatni ?" i leją ze mnie . To im tłumacze ze mam ładne figurki ale słabe do gry (bestie chaosu) i troszke cieżko coś ugrać "No to czemu nie zbierasz jakiejś mocnej armii ?" AAgh !!

Niestety figurek już nie kupuje bo brak pracy = brak kasy . A tu zaskoczył mnie mój staruszek . Stwierdził że jak będe chciał jechać gdzieś na turniej to mam sie do niego zgłosić po kase na wyjazd . Tym sposobem pomimo braku własnej kasiorki moge spokojnie jeździć na mastery. Mój staruszek to jest jednak spoko ziomek.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

No ja raczej nie miałem problemu bo sam zarabiałem na figurki . Starsi a raczej starszy jak im mówiłem ile kosztują te figurki kręcili tylko głową i kwitowali to tylko " A nie żal ci tyle kasy wydawać ?.. Ale to twoja kasa rób co chcesz " . Jak wracam z turnieju to zawsze wypytują "i jak ? znowu byłeś ostatni ?" i leją ze mnie . To im tłumacze ze mam ładne figurki ale słabe do gry (bestie chaosu) i troszke cieżko coś ugrać "No to czemu nie zbierasz jakiejś mocnej armii ?" AAgh !!

Niestety figurek już nie kupuje bo brak pracy = brak kasy . A tu zaskoczył mnie mój staruszek . Stwierdził że jak będe chciał jechać gdzieś na turniej to mam sie do niego zgłosić po kase na wyjazd . Tym sposobem pomimo braku własnej kasiorki moge spokojnie jeździć na mastery. Mój staruszek to jest jednak spoko ziomek.
Bo grunt to mieć spoko starych :D Jak widać twój staruszek jest git :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Jasiuuu

no ba :)

mój stary ma wyższy lvl niż ja w Warhammer online :P (ale go gonie)
i kiedyś mi masakrę w batlla wklepał :P (ale wałował trochę na zasięgu)

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Twój stary wałuje na zasięgu. :P
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Jasiuuu

:D i do tego chaos dwarfami

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

pewnie bolcami ;p

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Jasiuuu grasz w Warhammera Online :P zagadaj na gg na jakim servie.
Ja też mam spoko układ z rodzicami :) mój staruszek mi kupuje Figurki , a starsza farbki :P Tak btw. Jak zachęcić starych do grania w battla xD ??
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

zatem dodajmy do powiedzianiach o Twoich starych:

Twój stary wklepał Jasiowi masakre
Twój stary wałował bolcami na zasięgach

:P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,