fajnie.... jestes 3 lub 4.... tylko jeszcze nikt nie ma tyle modeli zeby zagrac na wiekszym turniejuUważam, że na 2000+ też jest to bardzo mocna armia, tylko po prostu nikt z czołówki ligi się nią nie zainteresował...
Ja zamierzam być pierwszy.
Rozpiski
Moderator: esgaroth
Shino,
nie wiem tylko czy się opłaca kupować tę armię bo jej losy są niepewne w obliczu 7/8 edycji...
Dastorku,
moim zdaniem Truthsayer jest dużo lepszy niż ten emisariusz. Lepszy ward, atak, czary kosztem jednego levelu. Rzuca unbreakable na oddział i leczy połówki na magach z miscastów.
Zresztą daje niezłe kombo:
mały mag rzuca przerzuty jedynek z heavena na manflayerów z kolesiem z hailem, następnie truthsayer daje plus 1 do BS i wtedy zdejmują prawie wszystko w turę (porzucaj sobie;))
Co do ceny kupna armii DoW, to najgorzej jest z fastami, bo Kusze czy Dualistów można spokojnie z imperium podebrać.
Manflayerów już mam;)
A Manaterów można wypasionych zrobić z Ogrów. Chyba nie wychodzi az tak drogo...
nie wiem tylko czy się opłaca kupować tę armię bo jej losy są niepewne w obliczu 7/8 edycji...
Dastorku,
moim zdaniem Truthsayer jest dużo lepszy niż ten emisariusz. Lepszy ward, atak, czary kosztem jednego levelu. Rzuca unbreakable na oddział i leczy połówki na magach z miscastów.
Zresztą daje niezłe kombo:
mały mag rzuca przerzuty jedynek z heavena na manflayerów z kolesiem z hailem, następnie truthsayer daje plus 1 do BS i wtedy zdejmują prawie wszystko w turę (porzucaj sobie;))
Co do ceny kupna armii DoW, to najgorzej jest z fastami, bo Kusze czy Dualistów można spokojnie z imperium podebrać.
Manflayerów już mam;)
A Manaterów można wypasionych zrobić z Ogrów. Chyba nie wychodzi az tak drogo...
ja fasty robię z lekkiej jazdy bretońskiej od gamezona. zgadzam sie z fishem że truthsayer mimo, że ma tylko 3 lev jest o wiele bardziej uzyteczny niż dark emissary. przede wszystkim z uwagi na zasieg jego czarów (!!!) i jakość czarów: ward na 5+, +1BS dla MF, wskrzeszanie modelu - można pomysleć o wystawianiu bullrhinoxów, unbreakable.
Bull Rhinoxów nie wystawisz bo zajmują 2 rary a na 3k turniejów jest mało. Jednak tak czy owak Truthsayer jest lepszy.
Co do samej rozpiski to wygląda ona na mocną. Aczkolwiek oddział za ok 1000 pkt jakoś mi nie pasuje. Na pewno na wiele rzeczy będzie morderczy, ale znajdzie się kilka opcji, które zrobią im z pośladków jesień średniowiecza. Jak wejdą lizaki z przerzucaniem miskastów na przeciwnika...
Co do samej rozpiski to wygląda ona na mocną. Aczkolwiek oddział za ok 1000 pkt jakoś mi nie pasuje. Na pewno na wiele rzeczy będzie morderczy, ale znajdzie się kilka opcji, które zrobią im z pośladków jesień średniowiecza. Jak wejdą lizaki z przerzucaniem miskastów na przeciwnika...
Na obu Maneaterach pistolety,Barding na ciezkiej kawie mus plus dodatkowo zrobic z nich 6 Driady i treemen to ogolnie klopot tej rozpiski i armii wogole.Fisch pisze:Grałem w tym roku już prawie każda armią
Wczoraj usiadłem przy Army Builderze i co się okazało:
DoW dają mnóstwo opcji. Mają wiele oddziałów, które chętnie bym widział w mojej bretce czy szczurach.
Zrobiłem rozpiskę na 1650 na ograniczenia mastera w lublinie i wydaje mi się prawie nie do pokonania na te punkty. Serio.
Żeby nie byc gołosłownym:
Generał Capitan, łuk, mornig star, tarcza, heavy armour, do tego dajemy Estalian Cloak (MR1) i Hail of Doom Arrows z armii WE = 118
Mag, 2 level, Pike of Remas, Dispell Scroll = 145
Truthsayer = 265
2 x 11 Kusze = 2 x 88
2 x 9 dueliści = 2 x 45
2 x 5 Fasty, spear = 2 x 60
5 x Heavy Cavalery goła = 95
Manater z dwurakiem = 90
Manater z brace of pistols = 90
15 x Manflayers = 458
75 modeli
7 PD
5 DD, scroll
Chyba nie muszę mówić gdzie siedzą herosi i co im robi kawaleria...
Magia z Truthsayera jest bardzo mocna. Właściwie każdy czar jest grywalny. Dobrą opcja jest rzucanie czaru +1 to hit na Manflayerów.
Duzo oddziałów śmiecióchów, Manaterzy z stubornem i spory ostrzał.
Typowa armia turniejowa do wygrywania.
Zaraz mi powiecie, ze manflayersi będą mi schodzić...
Wymieńcie armie, która sobie z nimi poradzi w takiej ilości (mag z piką siedzi z oddziale...). Do tego Capitan ma MR 1 a Truthsayer daje +1 do dispellowania.
Feel free to copy
Pzdr
podpis nieregulaminowy - administracja
żaden problem
z driadami Manflayersi sobie spokojnie radzą (pamiętaj, że tylko 3 oddziały Driad) i właśnie po bitwie z Shino ogarnąłem, jak zajebisci są Manaterzy z Handgunnami.
dlatego ta średniawa piątka kawy najpewniej wypadnie z rozpy na rzecz kolejnego Manetera.
A treeman jest spokojnie do obejścia.
z driadami Manflayersi sobie spokojnie radzą (pamiętaj, że tylko 3 oddziały Driad) i właśnie po bitwie z Shino ogarnąłem, jak zajebisci są Manaterzy z Handgunnami.
dlatego ta średniawa piątka kawy najpewniej wypadnie z rozpy na rzecz kolejnego Manetera.
A treeman jest spokojnie do obejścia.
maniterzy podobnie jak mengile to w armii dow speciale. Nie wciśniesz 3 maneatera.
dałbym mu zamiast Hody amulet of light - Hoda przy BS5 i tak nie zachwyca (ruch, zasięg, nie daj boże skirmish i trafiasz na 5+) a magiczne ataki rozwalą wrighty.Generał Capitan, łuk, mornig star, tarcza, heavy armour, do tego dajemy Estalian Cloak (MR1) i Hail of Doom Arrows z armii WE = 118
rozpa mocna jak nic. A pike of remas w mengilach to koniec świata, jedyne czego się boisz to czołgu.
Skoro jest uznawany za bohatera, to niby dlaczego miałby nie móc? Niby co mogłoby się mieścić pod tym "etc."FAQ Direwolf DoW pisze:Q. Are the Dark Emissary and Truthsayer considered to be characters
(i.e. can they join other friendly units, accept and issue challenges,
etc.) ?
A. Yes.
S. Gav Thorpe � Warhammer Design Team
PS. Dawno już w dziale DoW nie było takiego ruchu
Lukaszxx -
Oczywiscie Manaterzy będą chodzić w większych oddziałach (oni są na tyle mocni, że można ich brać nawet 5 sztuk w oddziale).
Mają lepszy ostrzał niż Leadblachersi a w combacie zatrzymują prawie wszystko.
Hail jest nadal bardzo mocny. Mały mag bierze Heavena, rzuca przerzuty jedynek na manflayerów z capitanem i nadal robi szkodę Wraithom.
Choć Holy amulet też wydaje się mocną opcją. pozdrawiam!
Kokesz -
ruch się zaczął, bo nagle DoW staje się jedną z lepszych armii w batllu. Wczoraj grałem z TK Shino i wcale nie było tak bardzo pod górkę.
Co prawda przegrałem (trochę pechem - piątka Leadblechersów sie rozbiła o domek z paniki i w pierwszej turze zdjął mi Truthsayera klopą bo nie zdałem lookouta), ale teraz spokojnie bym powalczył o te 12:8.
Oczywiscie Manaterzy będą chodzić w większych oddziałach (oni są na tyle mocni, że można ich brać nawet 5 sztuk w oddziale).
Mają lepszy ostrzał niż Leadblachersi a w combacie zatrzymują prawie wszystko.
Hail jest nadal bardzo mocny. Mały mag bierze Heavena, rzuca przerzuty jedynek na manflayerów z capitanem i nadal robi szkodę Wraithom.
Choć Holy amulet też wydaje się mocną opcją. pozdrawiam!
Kokesz -
ruch się zaczął, bo nagle DoW staje się jedną z lepszych armii w batllu. Wczoraj grałem z TK Shino i wcale nie było tak bardzo pod górkę.
Co prawda przegrałem (trochę pechem - piątka Leadblechersów sie rozbiła o domek z paniki i w pierwszej turze zdjął mi Truthsayera klopą bo nie zdałem lookouta), ale teraz spokojnie bym powalczył o te 12:8.
Q. Where can I find the rules for the Dark Emissary, Truthsayer,
and Fenbeasts?
A. Warhammer Chronicles 2003 pages 14-16
A w Warhammer Chronicles 2003 nie maja juz zapisku ze nie moga byc generalami. Wiec uwazam ze moga byc.
Pozdrawiam
Pelzak
and Fenbeasts?
A. Warhammer Chronicles 2003 pages 14-16
A w Warhammer Chronicles 2003 nie maja juz zapisku ze nie moga byc generalami. Wiec uwazam ze moga byc.
Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."