Engine of The Gods na szybkości WIP

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Engine of The Gods na szybkości WIP

Post autor: Lasti »

Witam :D
Zostałem "przyciśnięty" do zrobienia modelu Skinka Shamana na Engine of The Gods na przyszlego lokala bez proxów. Jako baze posluzyl mi stary, dobry, metalow steg. Ogólnie to taki scratch-build, wykorzystalem zalegające części... Troche sie przy tym orobiłem, jednak to nadal WIP a przedemna fura pracy jak widac. Jak widac tez, moj steg nie lubi skavenów :)
Zastanawiam sie jaki dac trzonek laski dla Skinka :?

Konstruktywne komentarze, sugestie i propozycje mile widziane :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

szacun! wyglada mega!

Widac, ze sie narabiles przy nim :) Mozna prosic jescze o zblizenie głowy saurusa z przodu? Co jeszcze zamierzasz dorobic?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

bardzo fajna konwersja itd ale ja jestem zakochany w tym stedziu co wyjdzie w lutym ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Mnie uzekła strasznie ta czacha z plastiku, wyszła ci świetnie. A co do szczurów to jako mojej braci ich morderstwa nie pomieram, a na zbliżeniu widać ze jak ten stedzio mu "mymla" ogonek to szczurek z tego całkiem sie cieszy :D

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Zdeptać wszystkie skaveny...
Dobrze Lasti! zajebista robota :wink: .

ja bym jeszcze dorobil z gsu motyw puszczania pawia temu szczurowi co jest deptany :D
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

opiłować nadlewki:P
na laske skinka może szczurza czaszka?
nie wygląda mi to na engina, ja bym to raczej widział jako jakiś portal czy urządzenie, teraz jest jak bsb czy hero na stegadonie. co nie zmienia faktu że zapowiada sie ciekawie:)

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Dziekuje wszystkim za pochwały :D Naprawde zachęcaja do działania :D
Jagal pisze:Mozna prosic jescze o zblizenie głowy saurusa z przodu? Co jeszcze zamierzasz dorobic?
Chodzi o tą "głowę" z plasticardu? Dzis zrobie zdjecia.
Co do jej historii to tak głowa ma z 2 lata, miala to byc głowa Juggera ktorego chcialem sam "zbudowac", zrobiłem samą glowe i tak juz została, teraz za to ja wkorzystałem :D
Skaven pisze:...a na zbliżeniu widać ze jak ten stedzio mu "mymla" ogonek to szczurek z tego całkiem sie cieszy
Niewiem czy sie cieszy bo ten steg ma zamiar wyrwac mu ogon i wciągnąc jak spagetti :D
SauruS PoweR pisze:ja bym jeszcze dorobil z gsu motyw puszczania pawia temu szczurowi co jest deptany.
Rzygi dojdą jeszcze dziś :D

Co zamierzam jeszcze dorobic?
Myśle że napewno wyżej wymienione rzygi, zwienczenie laski, postaram sie wcisnac reszte obslugi, spiluje nadlewki, GSem uzulepnie jakies luki i moze dorobie wiecej kolców stegowi (W koncu to Ancient) i... niewiem :D
Czekam na więcej sugestii jak z tego modelu zrobic "coś co ma ręce i nogi" :wink:

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

świetny jest! Naprawdę super robota ale jedna rzecz mi nie pasuje: strzały- myślę, że wbiłeś je w złych miejscach. Taką grubą czachę trudno by przebić ale jeszcze mniej mi odpowiada ta w kolanie. Mogłeś ją dać trochę wyżej, na udzie bo gdyba mu weszła tak głęboko w kolano to miałby unieruchomioną nogę i nie mógł by taranować tych szczurków :cry: . Ale to taki szczególik. Czekam na skończonego!

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Loler też dlugo nad tym myslalem i wzialem za margines grubosc skóry tej bestii ale patrzac na jego czaszke to je raczej usune i wbije w tarcze/szmatki, miekkie miejsca.
Czekam na kolejne sugestie by ten model byl moja chlubą i zgubą szczurzego pomiotu :D

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Tylko szczury nie mają łuków ani kusz z których mogli by do stegiego strzelać :) Jak coś to wbić noże/gwiazdki.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Squll
Wałkarz

Post autor: Squll »

Wyglada extra :D Respekt :D

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Hobbit pisze:Tylko szczury nie mają łuków ani kusz z których mogli by do stegiego strzelać :) Jak coś to wbić noże/gwiazdki.
to Ancient stegadon, wiec te strzaly moga miec po kilkaset lat :P .
Obrazek

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Panowie i panie szykujcie sie dzis na nowe foty, całkiem zmieniłem tego engina :D Może być szok i bulwers graczy Skaveńskich :P

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Wyszedł bardzo fajnie :) Tyle szczegółów bedzie świetnie wygladac jak sie pomaluje. Jedyne co bym dodał to jakies szlaczki, znaczki czy God wie co na przegu tej podstawki do której głowa jest przeklejona. Bo jaką łysą ciężko bedzie jakoś fajnie pomalować

pzd :wink:

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Sneak Peak :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzis jak Bóg da to dojda rzygi skavena, na dole, flaki tego u góry, wiecej skinków w koszu, wykonczenia GSem jakies.
I nadal czekam na propozycje :D

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

A, czy przypadkiem poświęcanie szczurów nie zostało zabronione, przez Slannów ably skinki nie zarażały się od nich chorobami? ;) Poza tym to niezgodne z konwencją praw szczura!
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

W Lustrii legalnie odbywają się krwawe ofiary ze szczurów w imie Soteka, a codziennie do wielkiej jamy zostaje zrzucone kilka szczurków żeby nakarmić gigantycznego węża :D
Poza tym... jeden w te jeden we wte... :wink:

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

Pomaluj!!!!! dla mnie bombowy i realistyczny model ... oby tylko farba tak samo realistycznie się na nim ułożyła

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Trochę za bardzo ten szczur ma przekrzywioną głowę. Tak jakby już miał skręcony kark. Zaokrąglij mu też stopy. Zalep też dziury w tym rozdeptanym. Na przykład między ręką, a korpusem. I usuń nadlewki! No ale pomysł świetny ;)

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Super wygląda. 8) Zauważyłem, że chyba masz hate'a do szczurów... :lol2:
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

ODPOWIEDZ