Moje pierwsze przymiarki do nowych lizaków. Strasznie to wszystko drogie jest niestetySlann 575 pkt
BSB, Generał
The Focused Rumination (dodatkowa kostka do każdego czaru)
Focus of Mystery (zna cały lore)
The Becalming Cogitation (wrogi mag w 24' odrzuca 6 jak rzuca czar)
Soul of Stone (przerzut wyniku miscasta)
Horn of Kygor (moja kawaleria w 12' ma stubborna)
War Banner
Skink Priest 440 pkt
2lvl
2xDS
Engine of the Gods
Saurus Scar-Veteran 145 pkt
Cold One
LA
Enchanted Shield
Burning Blade of Chotec (dodatkowe -2 do AS)
Saurus Scar-Veteran 160 pkt
Cold One
LA
Sword of Might
War Drum of Xahutec (oddział w którym jest ten pan zawsze marszuje i wszystko w 12' zbiera sie na +1LD)
10 skinków w kohorcie 50 pkt
10 skinków w kohorcie 50 pkt
11 skinków w skirmishu (plujki) 77 pkt
10 skinków w skirmishu (plujki) 70 pkt
17 Temple Guards 382 pkt
FCG
Champion ma Sword of Hornet (ASF)
Plaque of Dominion (wrodzy magowie, którzy mnie widzą, w 18' mają głupotę)
5 Saurus Cavalry 175 pkt
5 Saurus Cavalry 175 pkt
Pkt:2299
Modeli: 72
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Scar-Veteran z War Drumami idzie w oddziale TG, żeby ten oddział zawsze marszował i nadążał z dawaniem stubborna kawie i obu scar-veteranom. W razie czego ten pan może wyszarżować z TG i coś złapać a oni dojdą w następnej turze.
Drugi scar-veteran jezdzi sam, chyba, że jest niebezpiecznie (tzn jakies cannony, bolce itd) to gdzies sie chowa.
Ogólnie mam 5 oddziałów ze stubbornem (licząc Engine to nawet 6 ale on raczej bedzie ostrozny ze swoimi szarzami
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Kohorty do odginania szarż - takiego oddziału mi w lizakach zawsze brakowało. A w razie czego mogą pomóc ustrzelic (a raczej nadgryzc w takiej ilosci jak sa teraz) skinkom w skirmishu jakiegos duzego bydlaka.
Engine mimo ze drogi wydaje sie dosc uniwersalny - nieoceniony ward na defensy, moze pomoc pozbywac sie wszystkiego co ma wysoki AS, pomóc rzucac czary Slannowi a nawet samemu cos skosic w szarzy.
Slann bierze prawie zawsze albo Shadow albo Metal.
Co sądzicie o czymś takim ?