Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
O Lizardmenach już wszystko wiemy, czas przyszedł, aby poznać wielkie dzieło spaczenia. Może bracia skaveni macie jakieś nowe nowinki o tym co my dostaniemy,aby zawładnąć nad światem??
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
no wlasnie - ten brak wiarygodnych przeciekow robi sie niepokojacy... z drugiej strony na temat beastmanow tez glucha cisza - wiec nie wiadomo, co wyjdzie pierwsze. Niemniej jednak ostatnia tresciwa plotka z warseera sie strawdza - styczen: lizardmeni, luty - war of the ring... wiec moze beda skaveni o czasie?
-
- Mudżahedin
Raz już im się udaloArghal pisze: Co do "przewalenia" AB skaveńskiego to można trochę polemizować ... (bo tak szczerze nie wyobrażam sobie skavenów o powerze demonów lub VC), ale jestem bardzo ciekaw wyników pracy panów (pań ?) z GW... To jedna z armii na którą ostrze swoje kły(siekacze)
Strength in Numbers - Skaveni dodają rank bonus do S,A i Ld
Rats Are Quick - Gdy Skaveni szarżują lub biegną, potrajają swój M.
Warpstone Weapons - ignorują Ward Save (i są magiczne )
Life Is Cheap - Skaveni strzelając w walkę wręcz trafiają wyłącznie przeciwnika.
He Who Runs Away... - Przeciwnik nie może ścigać Skavenów.
Reliable - Skaveńskie bronie strzeleckie trafiają na niemodyfikowanym BS. Misfire oznacza trafienie z siłą 10 raniące automatycznie.
Przegięte?
Nieeee, skąądżeee
Life Is Cheap - Skaveni strzelając w walkę wręcz trafiają wyłącznie przeciwnika.
Reliable - Skaveńskie bronie strzeleckie trafiają na niemodyfikowanym BS. Misfire oznacza trafienie z siłą 10 raniące automatycznie.
Przegięte?
Nieeee, skąądżeee
a były tam smoki?M.T. pisze:Strength in Numbers - Skaveni dodają rank bonus do S,A i Ld
Przegięte?
Nieeee, skąądżeee
Po co komu smoki, jak wróci verminlord, a herosi będą mogli brać doomwheela jako transport
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Dla mnie vermin lord mógłby zostać taki jaki jest tyle,żeby był dostępny w booku. Zawsze chciałem się pobawić czymś co ma staty demona
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
o tym samym kiedyś przemyślałem Odpowiednią nazwę mu nadałem nawet o! Skaven Warpstone Tank! Rusza się 3D6 + Artillery Dice. Tabelka na missfire:Morrok pisze:tam gadanie... Dajcie warpstone rattank'a
1. Szczury w środku dosypały za dużo koksu (warpstona?) do pieca i zostali usmażeni.
2. Szczurki zapomniały otworzyć pokrywki i zaczadziły się (zawarpstoneowayły?).
3. W czołgu przegrzała się aparaturka, D6 hitów z siłą 6.
4. Od czołgu odpada kółko (zresztą i tak było źle przyczepione), rusza się tylko 2D6.
5. Spaczeniopara nie poleciała tymi przewodami co trzeba, czołg weeluje w miejscu (rzucić skaterem), ale za to prowizorycznie zamontowana latarka na boku czołgu strzela na 24" z S10 prosto przed siebie.
6. Szczury znowu dosypały za dużo koksu, ale tym razem wyszło im to na dobre. Czołg jedzie do przodu o dodatkowe 2D6 i zadaje dodatkowe 2D6 impaktów.
Moja chora wyobraźnia.
PS. Podpis pod czołgiem: dorzucanie warsptona do pieca jest tak zabójcze (a raczej to promieniowanie), że po każdej bitwie do domu czołgiem przyjeżdża inna ekipa.
PS2. Od kiedy szczury robią sobie w nocy numer "Stary, gdzie są kluczyki do czołgu?"