Tir na Dhor - ruina świątyni elfiej

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Tir na Dhor - ruina świątyni elfiej

Post autor: Nilgar »

Ponieważ na podforum Warlorda zagląda tylko elita elit :wink: zamieszczam i tutaj zdjęcia mojego przedostatniego dzieła. W sukcesie przedsięwzięcia udział wzięli: foremki Hirsta, korzeń kanadyjski, amerykański i polski 8) pisaek, porosty, trawka elektrostatyczna oraz styrodur

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tradycyjnego podkładu muzycznego tym razem wyjątkowo miało nie być - "Co to za symbol wyryty w skale stoi na mojej ziemi..." jakoś samo cisnęlo się na usta ale tego tolerancyjny Master Admin już by nie zniósł :? więc dla odmiany: Aurora Borealis - Etrenal Tears of Sorrow zresztą to jest muza, którą generalnie polecam
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Całkiem zgrabnie - naprawdę fajny motyw z tym wyrastającym drzewem i pnączami. Jednak mam zasadnicze ale: ta ruinka nienaturalnie wygląda. Po pierwsze niby jest opleciona pnączami, a po stanie kamieni wygląda jakby dopiero co ją postawili - podstarzyłbym ją trochę :wink: . A po drugie kompletnie nie widzi mi się sposób przymocowania jej do podłoża - czy ona w ogóle ma fundamenty? Bo wygląda jak "postawiona", a nie wybudowana - wygładziłbym troche miejsce zetknięcia podłogi świątyni z ziemią.

Nie zmienia to faktu, że napewno kosztowało Cię to sporo czasu i wysiłku. Efekt naprawdę jest niezły :)
putoa alasti avantoon! :wink:

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Zgodzę się z przed mówcą Pomaluj ruinkę bo wyglada strasznie :P Wali po oczach :P ja bym ja zrobił bardziej szarą niż biała :)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Skąd masz tyle śniegu :shock: u mnie nie ma :cry:

Ciekawy pomysł, podoba mi się ale ruinki myślałem z początku że nieskończone - pomaluj na czarno i drybrush, a może wash? :wink:

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

bardz fajne ale to racja- ruiny wymagają malowania.
Weź duży pędzel, pojedź wszystko mocno rozwodnionym szarym, potem jakiś delikatny brązowy u podstawy a na koniec jakiś zielonkawy wash żeby dał efekt mchu

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kompozycja i wszystko fajne, ale świątynia wygląda jak świeży gips, lepiej to pomalować.

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

naturalne tło :)
czy to sa zwykłe gałęzie z drzew czy jakos modelowane ( chodzi mi o to duze drzewo w ruinach
tedzio pisze:w batalionie jest taka uniwersalna armia i jest standardowa czyli czesto spotyka się ją na turniejach
:D taa jasne :D

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

to są pie....one elfie ruiny, a nie kurnik w Mordheim. przepełnione pradawną magią mają być białe i je..ć w ślipia po całości :twisted:
poza tym są malowane, a "szarość po sezonie" to banał :wink: może za bardzo podbiłem kontrast na wcześniejszych zdjęciach

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

to skoro to są pie*****ne elfie ruiny, to czemu się roz********ły w paru miejscach? :evil:

A tak na poważnie to z bliska wyglądają lepiej, ale nadal proponuje żebyś poprawił przejście pomiędzy trawą, a ruinką,bo mam wrażenie, że tam widac kawałek kartonu lub kartki :wink:
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Nilgar pisze:to są pie....one elfie ruiny, a nie kurnik w Mordheim. przepełnione pradawną magią mają być białe i je..ć w ślipia po całości :twisted:
Spoko, ale biel też można cieniować ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Pomaluj te ruinki i bedzie git majonez .... polceam glazy z jakis niebeiskich ,turkusowych itp. kolorow ;) zachowa swoj elfi klimat a bedzie duzo lepiej wygldac ;)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Bruenor Battlehammer pisze:to skoro to są pie*****ne elfie ruiny, to czemu się roz********ły w paru miejscach? :evil:
Bo je krasnoludy z harmaty roz********ły.
A tak poważnie, mi się podoba. IMO biel fajnie kontrastuje z resztą a 'świeżość ruin' emanuje elfim klimatem. Cokolwiek to znaczy :lol2:
=D>

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Nilgar, a nie umiesz inaczej powiedzieć że "to są elfie ruiny, nie kurnik w Mordheim. Przepełnione pradawną magią mają być białe i bić w ślipia po całości" ?

A i Skavenblight ma rację, cieniowanie by się przydało.

No i pomalować drewna...

Awatar użytkownika
Archont
Wałkarz

Post autor: Archont »

Ruinie przydało by się trochę szarości w szczelinach,jak i zamaskowanie podstawy,bo wygląda jak by była postawiona,lecz to tylko powtórka poprzedników.Od siebie dodam,że przydało by się kilka drobniejszych odłamków w koło głównej ruiny.W środku jest piękny bałagan,a na zewnątrz pusto.
Pozdro

Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

daj przepis na śnieg ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Wojtku pisze:daj przepis na śnieg ;)
wziąć śnieg, najpierw pojechać bezbarwnym, później czarnym, a później stopniowo wychodzić do białego :wink: to a'propos malowania drzewek
brak bałaganu wokół ruinek i wkomponowanie podstawy to rzeczywiście minusy - spróbuję uzupełnić, przy mocniejszym cieniowaniu na razie się uprę, może kiedyś dojrzeję...
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ