Skaven-Blog malarski vol.2

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Skaven-Blog malarski vol.2

Post autor: Skaven »

Kontynuacja poprzedniego tematu, dużo teraz maluje to podzielę sie tym z innymi, wiekszosć figsów robię na TT bo zwykle jest to robienie albo całej amii albo sporej jej części.
Na początek, czarka która juz była ale dobrzy ludzie z ZG zrobili mi prof. fotki :) :
Obrazek
Obrazek

Hunter do armii ogrów którą też tworzę, flaki nie były moim wymysłem ale właścicielowi się podobają :lol2: :wink: :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I na koniec filoletowa breta :lol2: :
Obrazek
Obrazek

Na razie tyle i niestety tylko TT ale nie bedzie ze się obijam przynajmniej :wink:

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Użyje w tym momencie kolokwializmu który podkreśli powagę sytuacji i nada dyskusji odpowiedni ton ....

Z - A - J - E - B - I - S - T - E !!!!!!!!!!!!!

Stary masz talent , jedyna rzecz to której mogę się przyczepić to to zielsko na lasce czarki ;) Tak czy inaczej jest świetnie , wszystko trzyma poziom , Cienie i Techinka genialne. Najlepiej IMO wyszedł Hunter. WIĘCEJ FOTEK DAJ :D

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

=D>
Łowca bardzo mi się podoba - flaki pasują :twisted:
Ale co za sadysta kazał ci pomalować Bretonnię w takich kolorach :?: :wink:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Sadystka to była :wink:
Rośnie nam battlowiczka w każdym razie :lol2:

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

magiczka ma nawet niezłą skórę:)
w ogrze brakuje mi rozjaśnienia kości, zbyt podobne do skóry tygrysów. no i krew średnio wyszła, czarnego/czerwonego inka na to walnij albo badab black+ lakier błyszczący;) po tygrysach widzę że washe dobrze służą:D
w bretce możnaby wyciągnąć mocniej krawędzie same. no i takie same ogony nie wyglądają fajnie. i jestem przeciwny rycerzom z trąbką z zamkniętą przyłbicą:D poza tym przyzwoity tt;)
czekam na kolejne figsy;]

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

jak tt to fajnie to wszystko wygląda

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Wreszcie wpadła mi w ręce figsa której jeszcze nie malowałem i musze powiedziec ze jest perfekcyjnie wyrzeźbiona w każdym szczególe, strasznie mi się spodobała :) Jest to bsb do imperium. Chętnie bym ja zrobił duzo lepiej, ale na taki poziom zamówienie było :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I jedne z bardziej radosnych figsów do dwarf wars czyli kozojebcy :D

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

słaby TT.. jedyne co można o nich powiedzieć pozytywnego to że w miarę starannie pomalowani. ale jedne ze słabszych Twoich prac na pewno:/ chyba washe rozleniwiły:P

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Lechu robisz się już stary i zrzędliwy ;)

Skoro myślisz ze bsb to słaby tt to życzę żeby wszystkie armie do grania były robione na takim słabym TT.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

cieniowanie jest zdecydowanie za słabe jak na stół. niebieski wygląda przez to płasko, czerwony w wielu miejscach również. prześwietlony biały ciężko ocenić i metaliki, coś się tam może i dzieje ale nudno jest. no i nie podoba mi się kolorystyka bsb... głównie baner, za dużo tego niebieskiego.
niech i bedzie nawet średni tt ale spokojnie mogłeś zrobić to lepiej i to niewielkim nakładem pracy albo nawet w tym samym czasie po prostu zwiększając kontrasty kolorów i dobierając ciekawszą kolorystykę.
smoka paciaj;]

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Kontrasty są dobre z tym że jak robię fotki to mam do wyboru albo prawdziwie wyglądający niebieski i turbo oczojebny biały, albo ogólnie stonowane kolory :D

A co do kolorystyki to pewnie wiesz ze w takich sprawach nie mam nic do gadania nie malując dla siebie :)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Jejku jakie te krasnale sa brzydkie....łeeeeee....
tzn malowanie spoko....ale brzydota tych fixów niestety przytłacza twoją kreske...;]
Zato pozostałe fixy nadrabiają....
A juz nie wspomne o twoim Slanie(gdzies go widzialem chyba w innym temacie)....niszczy mi konstrukcje stolca.....
powaga slan jest śliczny.....pogratulować...:D

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

Undead84 pisze: A juz nie wspomne o twoim Slanie(gdzies go widzialem chyba w innym temacie)....niszczy mi konstrukcje stolca.....
powaga slan jest śliczny.....pogratulować...:D
na zywo jest chyba jeszcze w smoku w galerii kazimierz...
taka mala reklama dla Skavena :D
tedzio pisze:w batalionie jest taka uniwersalna armia i jest standardowa czyli czesto spotyka się ją na turniejach
:D taa jasne :D

Cyciek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Cyciek »

piekne sa figurki z pierwszego postu w temacie,te drugie troche gorsze IMO,ale Freehand na sztandarze zajefajny.no i niestety "brzydota figurek krasnali na kozach przycmiewa Twoj talent do malowania figsow :twisted: ".
pozdro

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

o ile się nie myle to to nie jest freehand ;)
figurki na stół w porzadku.
Obrazek

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Już nie przesadzajcie z tym talentem, figurki pomalowane całkiem fajnie ale bez przesady :roll:

Najbardziej mi sie czarka i kotki podobają. Reszta wygląda tez niezgorzej ale bez jakiegos super efektu. Sztandarowy żeczywiscie płasko bardzo wyglada (a sztandar jest fabryczny, nie FH :P )

Krasie same w sobie sa fajnymi figsami IMO. malowanie nie popsuło tu nic :wink:

pzd

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Wreszcie głos rozsądku :)

Szmata to oczywiście nie moje dzieło, na całym tym figsie nie ma freehanda a co kóz to strasznie słabą rzeźbę mają i sa źle odlane a na dodatek ze słabego metalu. Ogólnie Można je na wypasie by było zrobić ale zleceniodawcy podobają sie takie jak sa w obecnej postaci i nie potrzebuje miec lepiej pomalowanych. Oczywiście mozna brać 60zł za model kawy i ją robić na dobrym poziomie ale jednak mało ludzi na to stac. Większość chce mieć tanio malowane figsy i na poziomie który ich zadowala. Chetnie zrobiłbym coś na wysokim poziomie ale to tylko dla kolecjionerów a nie dla graczy zarezerwowane jest, a ja głównie dla graczy maluje, którzy chcą mieć ładne figsy do grania.

Figsy w tej galerii prezentowane to głównie TT, może poza czarką nad którą sie bardziej postarałem, ale ona tez jest efektem eksperymentu w którym uczyłem się robić skórę nową techniką.

W każdym razie thx za wszelakie opinie :)

ODPOWIEDZ