Skaven-Blog malarski vol.2
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Skaven-Blog malarski vol.2
Kontynuacja poprzedniego tematu, dużo teraz maluje to podzielę sie tym z innymi, wiekszosć figsów robię na TT bo zwykle jest to robienie albo całej amii albo sporej jej części.
Na początek, czarka która juz była ale dobrzy ludzie z ZG zrobili mi prof. fotki :
Hunter do armii ogrów którą też tworzę, flaki nie były moim wymysłem ale właścicielowi się podobają :
I na koniec filoletowa breta :
Na razie tyle i niestety tylko TT ale nie bedzie ze się obijam przynajmniej
Na początek, czarka która juz była ale dobrzy ludzie z ZG zrobili mi prof. fotki :
Hunter do armii ogrów którą też tworzę, flaki nie były moim wymysłem ale właścicielowi się podobają :
I na koniec filoletowa breta :
Na razie tyle i niestety tylko TT ale nie bedzie ze się obijam przynajmniej
Użyje w tym momencie kolokwializmu który podkreśli powagę sytuacji i nada dyskusji odpowiedni ton ....
Z - A - J - E - B - I - S - T - E !!!!!!!!!!!!!
Stary masz talent , jedyna rzecz to której mogę się przyczepić to to zielsko na lasce czarki Tak czy inaczej jest świetnie , wszystko trzyma poziom , Cienie i Techinka genialne. Najlepiej IMO wyszedł Hunter. WIĘCEJ FOTEK DAJ
Pozdrawiam
Z - A - J - E - B - I - S - T - E !!!!!!!!!!!!!
Stary masz talent , jedyna rzecz to której mogę się przyczepić to to zielsko na lasce czarki Tak czy inaczej jest świetnie , wszystko trzyma poziom , Cienie i Techinka genialne. Najlepiej IMO wyszedł Hunter. WIĘCEJ FOTEK DAJ
Pozdrawiam
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Łowca bardzo mi się podoba - flaki pasują
Ale co za sadysta kazał ci pomalować Bretonnię w takich kolorach
Sadystka to była
Rośnie nam battlowiczka w każdym razie
Rośnie nam battlowiczka w każdym razie
magiczka ma nawet niezłą skórę:)
w ogrze brakuje mi rozjaśnienia kości, zbyt podobne do skóry tygrysów. no i krew średnio wyszła, czarnego/czerwonego inka na to walnij albo badab black+ lakier błyszczący;) po tygrysach widzę że washe dobrze służą:D
w bretce możnaby wyciągnąć mocniej krawędzie same. no i takie same ogony nie wyglądają fajnie. i jestem przeciwny rycerzom z trąbką z zamkniętą przyłbicą:D poza tym przyzwoity tt;)
czekam na kolejne figsy;]
w ogrze brakuje mi rozjaśnienia kości, zbyt podobne do skóry tygrysów. no i krew średnio wyszła, czarnego/czerwonego inka na to walnij albo badab black+ lakier błyszczący;) po tygrysach widzę że washe dobrze służą:D
w bretce możnaby wyciągnąć mocniej krawędzie same. no i takie same ogony nie wyglądają fajnie. i jestem przeciwny rycerzom z trąbką z zamkniętą przyłbicą:D poza tym przyzwoity tt;)
czekam na kolejne figsy;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Wreszcie wpadła mi w ręce figsa której jeszcze nie malowałem i musze powiedziec ze jest perfekcyjnie wyrzeźbiona w każdym szczególe, strasznie mi się spodobała Jest to bsb do imperium. Chętnie bym ja zrobił duzo lepiej, ale na taki poziom zamówienie było
I jedne z bardziej radosnych figsów do dwarf wars czyli kozojebcy
I jedne z bardziej radosnych figsów do dwarf wars czyli kozojebcy
słaby TT.. jedyne co można o nich powiedzieć pozytywnego to że w miarę starannie pomalowani. ale jedne ze słabszych Twoich prac na pewno:/ chyba washe rozleniwiły:P
Lechu robisz się już stary i zrzędliwy
Skoro myślisz ze bsb to słaby tt to życzę żeby wszystkie armie do grania były robione na takim słabym TT.
Skoro myślisz ze bsb to słaby tt to życzę żeby wszystkie armie do grania były robione na takim słabym TT.
cieniowanie jest zdecydowanie za słabe jak na stół. niebieski wygląda przez to płasko, czerwony w wielu miejscach również. prześwietlony biały ciężko ocenić i metaliki, coś się tam może i dzieje ale nudno jest. no i nie podoba mi się kolorystyka bsb... głównie baner, za dużo tego niebieskiego.
niech i bedzie nawet średni tt ale spokojnie mogłeś zrobić to lepiej i to niewielkim nakładem pracy albo nawet w tym samym czasie po prostu zwiększając kontrasty kolorów i dobierając ciekawszą kolorystykę.
smoka paciaj;]
niech i bedzie nawet średni tt ale spokojnie mogłeś zrobić to lepiej i to niewielkim nakładem pracy albo nawet w tym samym czasie po prostu zwiększając kontrasty kolorów i dobierając ciekawszą kolorystykę.
smoka paciaj;]
Kontrasty są dobre z tym że jak robię fotki to mam do wyboru albo prawdziwie wyglądający niebieski i turbo oczojebny biały, albo ogólnie stonowane kolory
A co do kolorystyki to pewnie wiesz ze w takich sprawach nie mam nic do gadania nie malując dla siebie
A co do kolorystyki to pewnie wiesz ze w takich sprawach nie mam nic do gadania nie malując dla siebie
Jejku jakie te krasnale sa brzydkie....łeeeeee....
tzn malowanie spoko....ale brzydota tych fixów niestety przytłacza twoją kreske...;]
Zato pozostałe fixy nadrabiają....
A juz nie wspomne o twoim Slanie(gdzies go widzialem chyba w innym temacie)....niszczy mi konstrukcje stolca.....
powaga slan jest śliczny.....pogratulować...
tzn malowanie spoko....ale brzydota tych fixów niestety przytłacza twoją kreske...;]
Zato pozostałe fixy nadrabiają....
A juz nie wspomne o twoim Slanie(gdzies go widzialem chyba w innym temacie)....niszczy mi konstrukcje stolca.....
na zywo jest chyba jeszcze w smoku w galerii kazimierz...Undead84 pisze: A juz nie wspomne o twoim Slanie(gdzies go widzialem chyba w innym temacie)....niszczy mi konstrukcje stolca.....
taka mala reklama dla Skavena
taa jasnetedzio pisze:w batalionie jest taka uniwersalna armia i jest standardowa czyli czesto spotyka się ją na turniejach
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Już nie przesadzajcie z tym talentem, figurki pomalowane całkiem fajnie ale bez przesady
Najbardziej mi sie czarka i kotki podobają. Reszta wygląda tez niezgorzej ale bez jakiegos super efektu. Sztandarowy żeczywiscie płasko bardzo wyglada (a sztandar jest fabryczny, nie FH )
Krasie same w sobie sa fajnymi figsami IMO. malowanie nie popsuło tu nic
pzd
Najbardziej mi sie czarka i kotki podobają. Reszta wygląda tez niezgorzej ale bez jakiegos super efektu. Sztandarowy żeczywiscie płasko bardzo wyglada (a sztandar jest fabryczny, nie FH )
Krasie same w sobie sa fajnymi figsami IMO. malowanie nie popsuło tu nic
pzd
Wreszcie głos rozsądku
Szmata to oczywiście nie moje dzieło, na całym tym figsie nie ma freehanda a co kóz to strasznie słabą rzeźbę mają i sa źle odlane a na dodatek ze słabego metalu. Ogólnie Można je na wypasie by było zrobić ale zleceniodawcy podobają sie takie jak sa w obecnej postaci i nie potrzebuje miec lepiej pomalowanych. Oczywiście mozna brać 60zł za model kawy i ją robić na dobrym poziomie ale jednak mało ludzi na to stac. Większość chce mieć tanio malowane figsy i na poziomie który ich zadowala. Chetnie zrobiłbym coś na wysokim poziomie ale to tylko dla kolecjionerów a nie dla graczy zarezerwowane jest, a ja głównie dla graczy maluje, którzy chcą mieć ładne figsy do grania.
Figsy w tej galerii prezentowane to głównie TT, może poza czarką nad którą sie bardziej postarałem, ale ona tez jest efektem eksperymentu w którym uczyłem się robić skórę nową techniką.
W każdym razie thx za wszelakie opinie
Szmata to oczywiście nie moje dzieło, na całym tym figsie nie ma freehanda a co kóz to strasznie słabą rzeźbę mają i sa źle odlane a na dodatek ze słabego metalu. Ogólnie Można je na wypasie by było zrobić ale zleceniodawcy podobają sie takie jak sa w obecnej postaci i nie potrzebuje miec lepiej pomalowanych. Oczywiście mozna brać 60zł za model kawy i ją robić na dobrym poziomie ale jednak mało ludzi na to stac. Większość chce mieć tanio malowane figsy i na poziomie który ich zadowala. Chetnie zrobiłbym coś na wysokim poziomie ale to tylko dla kolecjionerów a nie dla graczy zarezerwowane jest, a ja głównie dla graczy maluje, którzy chcą mieć ładne figsy do grania.
Figsy w tej galerii prezentowane to głównie TT, może poza czarką nad którą sie bardziej postarałem, ale ona tez jest efektem eksperymentu w którym uczyłem się robić skórę nową techniką.
W każdym razie thx za wszelakie opinie