WE mają stałego Warda 3+ na wszystko. Jeżeli będziesz go zawsze zdawać to masz niezabijalnego herosa. To podobnie z pendantem, ale tutaj możesz tak sobie zaplanowac atak, żeby ten ward obejść. A te cudo u WE kosztuje ... 30 pkt.quas pisze:pedant za 35 pkt ktory dawalby 3+warda stale... moze jestem noob battlowy ale chyba bralbym w ciemno. zwykle za tyle kosztuje 4+ z jakas udupiajka.(to w zasadzie jedyny zapisek w calym AB ktory mi sie naprawde bardzo w oczy rzuca)
tak samo jak ze 3+ oddzialy za 55pktow ktore lataja,maja skirmish i sa w corach
hydra tez jest dobra,nawet bardzo; ale ja da sie przezyc->byleby nie biegaly raczo 2sztuki. tak samo bylo kiedys z drzewcem-teraz ludzie sie juz z nim ograli i jest ok
Ja jakiś czas temu zauważyłem jedną rzecz, którą GW stosuje w przypadku cen itemów. Nie jest to na zasadzie TARYFY, że ward taki a taki to tyle kosztuje. Oni patrzą na możliwość połączenia różnych itemów. Dajmy na to taki Bow of Loren - dali mu taką cenę, aby strzał w kombinacji z tym łukiem mógł tylko Lord używać (bo przecież starczyłoby koszt tego itemu ustawić na 25 pkt.).
Podobnie super item WE - ward na 4+ ... ale w 6'' od lasu. Kosztuje to to 50 pkt., gdzie true wardy 4+ są po 45 (tu mamy 5 za LA). A ward działa tylko w pobliżu lasu - głupie co nie ??
@ co do Chaosu vs DE: starymi DE też bez problemu sobie z Chaosem radziłem - remis to się spokojnie ugrywało