Dyskusja o balancing patchu

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

quas pisze:pedant za 35 pkt ktory dawalby 3+warda stale... moze jestem noob battlowy ale chyba bralbym w ciemno. zwykle za tyle kosztuje 4+ z jakas udupiajka.(to w zasadzie jedyny zapisek w calym AB ktory mi sie naprawde bardzo w oczy rzuca)

tak samo jak ze 3+ oddzialy za 55pktow ktore lataja,maja skirmish i sa w corach

hydra tez jest dobra,nawet bardzo; ale ja da sie przezyc->byleby nie biegaly raczo 2sztuki. tak samo bylo kiedys z drzewcem-teraz ludzie sie juz z nim ograli i jest ok
WE mają stałego Warda 3+ na wszystko. Jeżeli będziesz go zawsze zdawać to masz niezabijalnego herosa. To podobnie z pendantem, ale tutaj możesz tak sobie zaplanowac atak, żeby ten ward obejść. A te cudo u WE kosztuje ... 30 pkt.

Ja jakiś czas temu zauważyłem jedną rzecz, którą GW stosuje w przypadku cen itemów. Nie jest to na zasadzie TARYFY, że ward taki a taki to tyle kosztuje. Oni patrzą na możliwość połączenia różnych itemów. Dajmy na to taki Bow of Loren - dali mu taką cenę, aby strzał w kombinacji z tym łukiem mógł tylko Lord używać (bo przecież starczyłoby koszt tego itemu ustawić na 25 pkt.).
Podobnie super item WE - ward na 4+ ... ale w 6'' od lasu. Kosztuje to to 50 pkt., gdzie true wardy 4+ są po 45 (tu mamy 5 za LA). A ward działa tylko w pobliżu lasu - głupie co nie ??

@ co do Chaosu vs DE: starymi DE też bez problemu sobie z Chaosem radziłem - remis to się spokojnie ugrywało
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Kal_Torak pisze:Morrok nazywanie kogoś "idiotą" tylko dlatego, że pozwolił rzucić jakiś tam czar na swoją jednostkę zamiast np. kampować gdzieś slana jest głupie i niepoważne - zapominasz że to tylko gra i to gra w której kości mają bardzo dużo do powiedzenia.
a jak inaczej nazwac kogos kto wystawia zabe pod hoeth z pitka w pierwszej turze? :lol2:
ma szamana w rozpie? to niech chowa zabe
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Heh więc gracz np VC, który wystawi Varghulfa lub Wraithy za 325pkt to też idiota ??
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Aro pisze:Heh więc gracz np VC, który wystawi Varghulfa lub Wraithy za 325pkt to też idiota ??
Ty jestes taki ograniczony czy tylko udajesz? :?
Idz adminowac na forum VC w koncu taki z ciebie doswiadczony gracz umarlakow...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

SexRocket pisze:
Kal_Torak pisze:Morrok nazywanie kogoś "idiotą" tylko dlatego, że pozwolił rzucić jakiś tam czar na swoją jednostkę zamiast np. kampować gdzieś slana jest głupie i niepoważne - zapominasz że to tylko gra i to gra w której kości mają bardzo dużo do powiedzenia.
a jak inaczej nazwac kogos kto wystawia zabe pod hoeth z pitka w pierwszej turze? :lol2:
dokładnie...

Albo mówimy o konkretnych przegięciach, albo o sytuacjach wyssanych z palca :roll:

Są pewne kombinacje, które naprawdę bolą. Co do DE to szczerze powiem, że tak naprawdę odginaczka za 55 pts, która wszędzie wleci, wskaże kierunek w którym ma gonić jakiś oddział to masakra.

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

czasami nie śledzę tej dyskusji parę dni, wracam i okazuje się że nic nie straciłem. Tutaj dalej o tym samym.
Od początku wydania booka do DE do tego momentu było już tyle bitew z DE, że osoby które od początku postulowały przycięcie PoK po prostu się ośmieszyły - przegięcia to dwie hydry i spam harpii. Pozdro dla Jankiela, który od dawna śmieje się z prób przycięcia PoK.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

SexRocket pisze:
Aro pisze:Heh więc gracz np VC, który wystawi Varghulfa lub Wraithy za 325pkt to też idiota ??
Ty jestes taki ograniczony czy tylko udajesz? :?
Idz adminowac na forum VC w koncu taki z ciebie doswiadczony gracz umarlakow...
Co za pokaz komunikacji interpersonalnej ;)
Piszczałka chyba nie chcesz na publicznym wbijać w temat doświadczenia... bo jego to u Ciebie brak
Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Morrok pisze:
SexRocket pisze:
dokładnie...

Albo mówimy o konkretnych przegięciach, albo o sytuacjach wyssanych z palca :roll:

Są pewne kombinacje, które naprawdę bolą. Co do DE to szczerze powiem, że tak naprawdę odginaczka za 55 pts, która wszędzie wleci, wskaże kierunek w którym ma gonić jakiś oddział to masakra.
E? No tak trzeba mieć niezłe kiełbe we łebie, żeby nazywać nieznaną osobę idiotą spowodu bliżej nieokreślonej sytuacji na stole do gry i do tego udowadniać, że jednak jest "idiotą". To o Was najlepiej nie świadczy...

O osobie, która straciła w ten sposób slana powiedziałbym, że albo popełniła błąd, albo była początkująca/niedoświadczona, albo niedoceniła BoH, albo nie mogła skompować slana za jakimś terenem, albo gracz HE zaryzykował Otwarte podejście do slana aby zyskać szanse rzucenia tej IFki. Jakakolwiek z tych sytuacji by wystąpiła na stole napewno nie mam podstaw by nazywać tegoż gracza "idiotą"

Obu panom radzę nie traktować battla tak poważnie - zapominacie powtarzam, ze to tylko gra. I wypadałoby nie obrażać osób, które się na oczy nie widziała i komentować grę, którą się nie widziało a jedynie usłyszało w dwóch zdaniach.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Scimitar - porównywanie przedmiotów WE i DE to pomysł co najmniej zdumiewający. Najpierw porównałeś netlingi do pok. Teraz stone, którego sporo graczy w ogóle nie używa do must have każdej armii DE. Porównaj sobie: w gościa z socm wchodzi co trzecia rana, czyli daje skuteczną ochronę na dwa woundy. Pendant miałeś wyliczany setki razy - pozwala ustać kilkadziesiąt woundów. Gdzie tu jest porównanie? Netlingi przyznaje - są świetne, ale to wciąż koleś, który spada od dowolnego ostrzału. Chciałbym mieć chociaż trzecią część itemów, które macie w swoim booku.
Jankiel - Trikkowi chodzi o to, że są gracze, którzy udają, że nie wiedzą o co chodzi z pendantem czy hotekiem. Ty się do nich nie zaliczasz - to oczywiste.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Kal_Torak pisze: Obu panom radzę nie traktować battla tak poważnie - zapominacie powtarzam, ze to tylko gra. I wypadałoby nie obrażać osób, które się na oczy nie widziała i komentować grę, którą się nie widziało a jedynie usłyszało w dwóch zdaniach.
BoH to specyficzny przedmiot - czasami doprowadzający do szału, czasami nie dający nic w grze przeciwko kilku armiom.
Strata Slana to naprawdę spora bolączka niby nie tyka modeli z dużą "I" a mi kiedyś zjadła Lorda Chaosowego na smoku.

Wracając do zacytowanego zdania - zgadzam się Kal_Torak, że battle to tylko gra, dzięki której mamy spędzić miło czas a nie dostawać wypieków i gorączki...

Przykład mój i SexRocket, znamy się bardzo dobrze a mamy przez taki właśnie temat jakieś spięcia. Dziwne, tym bardziej, że nawet słowa na jego temat nie napisałem, a poszło o BoH.

Tak więc zanim kogoś nazwiecie Debilem, Kretynem, Idiotą itp... zastanówcie się dobrze, bo jak będziecie wyglądali kiedy na turnieju staniecie twarzą w twarz ??

Piszczałka sorka, za wcześniejszy post.
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Co do tego nazywania... eh... czy ja kogos personalnie obraziłem?

Myślałem, że dyskutują tutaj osoby, które ZNAJĄ SIĘ na battlu, a nie przytaczają dziwne sytuacje, do których dobry gracz by nie doprowadzał...

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Aro brak doswiadczenia to mozesz zazucic sam sobie...
fakt ze wygrales ze mna jedna bitwe maska nie daje powodu do mowienia ze brak mi doswiadczenia bo ja zaliczam przynajmniej 2 bitwy w tygodniu roznymi armiami a ty nie liczac tej jednej ze mna nie grales juz ze dwa lata. I nie mow ze grasz bo niby jak bys gral w anglii skoro twoje figsy leza w domu... ehhhhhh.......... wiedzialem ze jestes przemadrzaly czasem ale teraz przesadziles i to ze jestes kolesiem z klubu wcale cie nie usprawiedliwia
Swoja droga ciekawe jakim cudem dostales moderke na forum VC jesli zagrales jedna biwe w zyciu ta armia
ObrazekObrazek

Kal_Torak
Masakrator

Morrok pisze:Co do tego nazywania... eh... czy ja kogos personalnie obraziłem?

Myślałem, że dyskutują tutaj osoby, które ZNAJĄ SIĘ na battlu, a nie przytaczają dziwne sytuacje, do których dobry gracz by nie doprowadzał...
No tak, ci co nie ZNAJĄ SIĘ na battlu to idioci

brak mi słów...

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Kal_Torak pisze:No tak, ci co nie ZNAJĄ SIĘ na battlu to idioci.
No ba! :)
Chłopaki kończcie z tym spamem, bo żal.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

masz jakiś pokątny tok myślenia...

Skoro wypowiadają się tutaj osoby, które znają się, to taki numer z wystawieniem się slannem w 1 turze na pitę z BoH to faktycznie głupie zagranie...

Nie wiem jak wywnioskowałeś, ze reszta to idioci... :roll:

Kal_Torak
Masakrator

Morrok pisze:masz jakiś pokątny tok myślenia...

Skoro wypowiadają się tutaj osoby, które znają się, to taki numer z wystawieniem się slannem w 1 turze na pitę z BoH to faktycznie głupie zagranie...

Nie wiem jak wywnioskowałeś, ze reszta to idioci... :roll:
Przeczytaj moje wypowiedzi poprostu, a będziesz wiedział o co mi chodzi.

Jak Hobbit radził trza skończyć ten spam, bo temat zasadniczo już w nim utonął.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Kal_Torak pisze:trza skończyć ten spam, bo temat zasadniczo już w nim utonął.
tak stanowczo jakies 60 stron temu :lol2:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

SexRocket pisze:Aro brak doswiadczenia to mozesz zazucic sam sobie...
fakt ze wygrales ze mna jedna bitwe maska nie daje powodu do mowienia ze brak mi doswiadczenia bo ja zaliczam przynajmniej 2 bitwy w tygodniu roznymi armiami a ty nie liczac tej jednej ze mna nie grales juz ze dwa lata. I nie mow ze grasz bo niby jak bys gral w anglii skoro twoje figsy leza w domu... ehhhhhh.......... wiedzialem ze jestes przemadrzaly czasem ale teraz przesadziles i to ze jestes kolesiem z klubu wcale cie nie usprawiedliwia
Swoja droga ciekawe jakim cudem dostales moderke na forum VC jesli zagrales jedna biwe w zyciu ta armia
Widzisz mało wiesz...
Chaos mam ponad rok w Anglii i grałem nim regularnie w sklepie GW
Wampiry też mam w Anglii ;) a jak nie mialem to w sklepie mi udostępniali. Zanim coś napioszesz to się zastanów ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Dobra, gówno to wszystkich obchodzi.

Jedyne nad czym warto teraz się zastanawiać to odnowienie zasad do CHD.
Bo naprawdę można spróbować wskrzesić tą armię na turniejach , małym nakładem sił.

Sprawa DE jest zamknięta i to jasne że nie będzie żadnych dodatkowych cięć.

Kal_Torak
Masakrator

Jasiuuu wytycza dobry kierunek dyskusji na temat BP, który może w końcu wyzwoli ten temat od spamu.

Zanim jednak przeszłoby się do dyskusji na temat ChD trzeba poznać zdanie LS na ten temat. Czy są zainteresowani "wskrzeszeniem" tej armii. Zrobieniem retuszu jak w przypadku np. bestii, napisaniem bardziej szczegółowego retuszu, a może nawet napisanie nowego AL (bo ChD jadą tylko na AL z RH)?

Najchętniej to wogóle bym poznał mechanizm "działania" LS. Np. jaki impuls w głównej mierze był odpowiedzialny za powstanie BP. W jaki sposób środowisko może przedstawiać propozycje jakiś kwestii związanych z WFB, których wynikiem byłoby głosowanie LS nad tymi hmm "projektami". Staram się jakoś to objąć pewnymi "normami", tak aby jakakolwiek dyskusja w tym lub innym temacie na temat BP wogóle miała sens w jakimś konkretnym późniejszym działaniu. Może LS to nie Sejm, ale jakieś ogólniki przejścia od projektu do głosowania by się przydało :).

ODPOWIEDZ