DE Dragon by ARBAL

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

DE Dragon by ARBAL

Post autor: ARBAL »

Pomalowany na szybkości w 7 popołudni, poziom ładny tabletop, nie bedzie szedł na GD :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Miszczu
Chuck Norris

Post autor: Miszczu »

Bardzo zacny smoczek :D

Lubi takie klasyczne ( chodzi oczywiście o kolorystykę) malowanie DE :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

bardzo schludne malowanie. świetnie się cała armia prezętuje. no i podstawki fajnie wykończone, szczególnie ta pod smoczyskiem :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Zapomniałem dopisać,że smok ma skrzydła i głowe przyczepiane na magnesy co zdecydowanie ułatwia transport :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

dobry jest :) długo męczyłeś się z magnesami? (tak pomyślałem, że jakbym w ten sposób przerobił swoje, wtedy do 40" skrzynki spokojnie mieściłoby mi się cztery-sześć smoków, a nie tylko dwa :? )
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

kążde skrzydło jest przyczepione na dwa magnesy walcowe 5x2 mm (tzn 2 magnesy w korpusie smoka i 2 magnesy idealeni do niech dopasowane w skrzydle). Testowałem z 1 magnesem ale mimo, że skrzydłą są z plastiku trzymały sie za słabo. Glowa jest na jednym magnesie 5x2mm w glowie i takim samym w korpusie.

Pracy z tym dużo nie było bo korpus jest z plastiku i mozna było łatwo wpakować w niego magnesy poprzez wywiercenie dziur i nastepnie powiekszenie ich nożykiem. Magnesy wkleiłem SZARYM Poxipolem do połaczeń nieelastycznych. Jeśli jednak korpus był by metalowy to odpuścił bym sobie całą zabawę z magnesami...

Lord jest wciskany na pin więc też można go zdejmować w czasie transportu.

Na tę chwile nie chce mi sie robić dokładnych zdjęc tego wsyztskieg... sory
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

czarny w strategicznych miejscach podcieniowany jest (krawędzie dziur, żyły itp) ale brakuje podkreślenia ważnych kształtów typu 'klata', bicepsy, palce... (albo są bardzo słabe i nie widać tego na foto).
ale model się schludnie prezentuje. no może poza kolcami, które byłyby dużo lepsze zrobione kreskami:)
podstawka za to ładniutka z dużą ilością detali, poziom nad smokiem moim zdaniem;)
ale model się schludnie prezentuje;]

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

cienowania są wierz mi tylko nie przykładałem się do tego zdjęcia, nie potrafie zbytnio robic kolcó kreskami i ni echciało mi się tyle nad tym bawić :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Smoczek niczego sobie, ale heros wygląda jak jakaś pszczółka Maja :) Ale oglądając takie armie, aż wstyd, że moje szczury jeszcze nie pomalowane.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

ODPOWIEDZ