Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
po1)niewiem o co ci z tymi herdami chodzi...poprostu jest to odzial squigów z poganiaczami i ruszaja sie na 8 cali jak normalna piechota...MAĆKO pisze:Aha i jeszcze herdy pierwsze idą z "panami" a potem są spuszczane na 2d6 tak?
Jak się do nich strzela to losuje się w co?
Jak się wystrzela całą obsługe to lecą na 2d6 i wybuchają?
Jak przegrywają w CR to wybuchają tylko wtedy?
Jak wygląda wagh na goblinach?
Sorry za taką dawkę pytań:)
po2)tak przy strzelaniu i przy CK sie losuje w co trafiasz czy w zwierzaka czy w załoganta
po3)tak
po4)no nie tylko wtedy....ale tak wybuchaja po przegranej walce zasieg 2D6 siła 5
po5)maja bonus +1 do zutu na animozje przy ŁAAAAAAAAA...
Po6)jest nawet polskie wydanie AB polecam....naprawde kup sobie bo są to głupie pytania na które mozesz znalesc odp. w AB...KUP GO SOBIE
jeśli mam oddzial nocników z fanolami za terenem np las, lub murek, i za tym lasem stanie latacz, a odleglość od niego będzie wynosila 8 cali lub mniej to wypuszczam fanoli. Pytanie:
Czy latacz nie powinien być przestawiony tak by fanole mialy szansę do niego dojść, bo jak wiadomo rozbijają się na elelentach terenu?
Kidyś byla taka kwestia już poruszana, ale nie pamiętam co z tego wyszlo, a że lubię fanoli chcialbym wiedzieć...
Czy latacz nie powinien być przestawiony tak by fanole mialy szansę do niego dojść, bo jak wiadomo rozbijają się na elelentach terenu?
Kidyś byla taka kwestia już poruszana, ale nie pamiętam co z tego wyszlo, a że lubię fanoli chcialbym wiedzieć...
Tworzone przez Polaków uściślenia oraz wszelkie inne zasady i FAQi dla Polaków - powinno opracować się po polsku - cholerne anglickie lizusy
Karbowy-moim zdaniem nie, i w ten sposób można właśnie powyciągać nam fanoli z oddziałów...
Emilianek-jeśli zejdzie więcej niż 1/4 oddziału od wybuchu herdów to tak, chyba że o czymś nie wiem
Bojo- chyba ten oddział ma tylko dodatkowy plus 1 do rzutu na animozję za big bossa
Emilianek-jeśli zejdzie więcej niż 1/4 oddziału od wybuchu herdów to tak, chyba że o czymś nie wiem
Bojo- chyba ten oddział ma tylko dodatkowy plus 1 do rzutu na animozję za big bossa
1) ma byc ustawiony 8" od NG,po czym dokonczy swoj pierwotny ruchKarbowy pisze:jeśli mam oddzial nocników z fanolami za terenem np las, lub murek, i za tym lasem stanie latacz, a odleglość od niego będzie wynosila 8 cali lub mniej to wypuszczam fanoli. Pytanie:
jezeli fanatyk sie zabije o teren,coz,taky life i twoj blad w ustawieniu nocniczkow.
tak samo jak glupie wypuszczanie fanatyka z powodu duchow czy innych wrightow
2)wg BP fanatyk nie rozwala sie o gorke
u nas-zalezy co wywolalo ten wybuchEmilianek pisze:Czy od wybuchu squig herdów jest panika?
u przeciwnika-oczywiscie pod warunkiem ze sam wybuch wywola odpowiednio wielkie szkody
dostaje +1 do rzutumam pytanie odnośnie wagh bo jeśli krzyczym to idzie oddział z automatu oddział w którym jest generał i oddział BO a czy oddział w którym siedzi hero BO który nie jest generałem też idzie z automatu do przodu o D6"