Eastern Europe Grand Tournament 2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Oskar pisze:Na pewno ktoś na jedną noc przygarnie kropka
Spoko - z Nami nie zginiesz - coś się wymyśli :)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Szaman pisze:
czy pod tym tajemniczym skrotem kryje sie balancing patch? jesli tak, to nie, nie bedzie obowiazywal.
uscislenia uzupelniaja oficjalne zasady, wiec spokojnie mozemy je w regulaminie umiescic. balancing patch zasady zmienia, a to juz jest zbyt drastyczne posuniecie.
To rewelacja - BP zabija ideę tej gry i zmienia to czego ruszać się nie powinno, co widać coraz bardziej w miare wychodzenia nowych booków. Przycięte są DL i VC no a na turniejach zaczynają rządzić inne mocne, całkiem nie ograniczone codexy jak DE.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

To przecinek tez by sie jakos podlaczyl. :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

50 zł + nocleg w sumie na 2 dni we własnym zakresie - mnie tam nie będzie, chyba że się nałoży z jakimś szkoleniem w Wawie.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Szaman pisze:
BOGINS pisze:Em, będą obowiązywać BP-R? :twisted: 8) :shock: :?:
czy pod tym tajemniczym skrotem kryje sie balancing patch? jesli tak, to nie, nie bedzie obowiazywal.
uscislenia uzupelniaja oficjalne zasady, wiec spokojnie mozemy je w regulaminie umiescic. balancing patch zasady zmienia, a to juz jest zbyt drastyczne posuniecie.
A czy na EEGT będą inne atrakcje oprócz bitew? Skoro same bitwy nie będą żadną atrakcją a wyniki już znamy (Demony, Demony,Demony,VC,VC,Demony,VC czy też może VC, Demony, Demony, VC, Empire, VC ... :roll: )

Polecam Szamanie zerknąć na opinie graczy na temat sensowności ostatnich Masterów robionych bez ograniczeń -np Areny .

Choć kto wie,może skuszę sie na WH40K ;)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

napisalem juz, ze balancing patch jest sprzeczny z oficjalnymi zasadami, wiec nie moze obowiazywac na oficjalnym, miedzynarodowym turnieju GW.
to, czy jest on dobry, czy zly, nie ma tu nic do rzeczy.

EOT
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Cyel
Oszukista

Ale ja o te inne atrakcje to serio pytałem :)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Cyel pisze: A czy na EEGT będą inne atrakcje oprócz bitew? Skoro same bitwy nie będą żadną atrakcją a wyniki już znamy (Demony, Demony,Demony,VC,VC,Demony,VC czy też może VC, Demony, Demony, VC, Empire, VC ... :roll: )

Polecam Szamanie zerknąć na opinie graczy na temat sensowności ostatnich Masterów robionych bez ograniczeń -np Areny .

Choć kto wie,może skuszę sie na WH40K ;)
Jestes nie na czasie juz.........dodaj moze tak VC,DE,DoCh,VC,DE,DoCh,VC,DE,DoCh :wink:

Co do podpisu nie wiesz ze ten walkarz oprocz noza ma zawsze luk,karabin materialy wybuchowe, granaty i bazooke?
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

powinienem byc...
mam nadzieje ze jakis sensowny rulespack bedzie ktory choc w czesci bedzie rekompensowal BP i R...

GW moze sie wydawac ze nie bylo problemu jednak jak wiadomo jest inaczej i prosze Cie Dalmar doskonale wiesz jak jest...

to ze teraz inne armie maja szane wygrac poza VC i DL to chyba zaleta?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Hej hej jeszcze raz... a lizaki? Sądzę że dadzą radę!

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

bardzo prosze, aby tematu tej dyskusji nie przeslonil kolejny flejm dot. balancing patcha - macie do tego osobne forum...

_Mihau
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: _Mihau »

Witam,!
kiedy można sie spodziewać szerszego info o imprezie?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

_Mihau pisze:Witam,!
kiedy można sie spodziewać szerszego info o imprezie?
bede sie staral na biezaco informowac. to, co jest juz znane:

data: 25-26.04.2009
miejsce: hala sportowa Gimnazjum nr 92, ul. Koncertowa 4, Warszawa
bilety: 50 zl
turnieje: WFB - 2500 pkt, WH40k - 2000 pkt, LotR - 2 x 700 pkt

Cyel
Oszukista

Darku, ja wiem,że uważasz że idea tej gry to czyste zasady GW+brak skrupułów w ich wykorzystaniu. Powiedz zatem, jakim doborem słów powitałbyś remis (czyli 10pts w plecy;)) bez bitwy, gdybym przyniósł armię Khazraka i uznał żeTwoi Blue Scribes i Kairos i the Masque są dla mnie zadużym wyzwaniem ,żeby uwalczyć więcej ?

Czyste zasady GW + brak skrupułów w ich użyciu. Idea tej gry, prawda ;)

Szamanie, czy można za jedną wejściówkę zagrać zarówno w turnieju WFB jak i WH40K,jeśli obiecam że każda bitwa WFB nie potrwa dłużej niż 3 minuty? I czy muszę mieć armię,jeśli i tak wystawiałbym ją tylko symbolicznie ;) ?

A tak bardziej serio - co z tymi atrakcjami? :) Pamiętam,że ostatnio były jakieś losowane fanty itp.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Cyel pisze:A tak bardziej serio - co z tymi atrakcjami? :) Pamiętam,że ostatnio były jakieś losowane fanty itp.
bede chcial, aby dodatkowych atrakcji nie braklo - ale jako, ze to przede wszystkim jest turniej, tym sie musze zajac w pierwszej kolejnosci. jak juz wspomnialem - bede informowal na biezaco. imprezy z kultowym quizem mozna sie spodziewac ;)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

zapewne sie zjawie i nie przeszkadza mi to ze nie bedzie BP za ktorym srednio jestem zwlaszcza po ostatnich kodeksach.

2,5k fajnie - bedzie duzo modeli.

czy pojawia sie rzeczy typu ocena hobbystyczna oraz scenariusze?

tak btw ten turniej bedzie liczony do ligi i jesli tak to bedzie lokal??

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Gajowy pisze:czy pojawia sie rzeczy typu ocena hobbystyczna
tylko wybor best army - najlepsza dostaje bodajze 5 duzych pktow do klasyfikacji generalnej
Gajowy pisze:oraz scenariusze?
tak
Gajowy pisze:tak btw ten turniej bedzie liczony do ligi i jesli tak to bedzie lokal??
od pewnego czasu nie mam zadnego wplywu na range przyznawana EEGT

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

A czy w tym roku będzie wstęp wolny dla widzów na turniej np WH40k?
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Mauler pisze:A czy w tym roku będzie wstęp wolny dla widzów na turniej np WH40k?
wstep dla widzow zawsze byl wolny, wiec i tym razem tak bedzie...

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

a nosicieli stołów potrzeba? :)

może bym się w tym roku pobawił w niewolnika jak to dawniej bywało ;)

ODPOWIEDZ