Combosy w DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

jak to Saurus potrafi nawet 10 klockiem spearów rozwalić w pył czołg to co dopiero Assolem nie da rady?... :D

Powiem szczerze że ja rozjebałem nie raz WL SM... I Egzekami z Assolem z MAnebane czołg bez problemu. Bo chyba nikt nie rzuciłby gołego assola na czołg albo stedzia...

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Bo chyba nikt nie rzuciłby gołego assola na czołg albo stedzia...
Tak to zrozumiałem więc z tond moje zdziwienie. No powiedzmy że jeśli czołg byłby uszkodzony to jeszcze, ale na świeżynkę to samobójstwo.

Ja muszę spróbować wycinania klocków asassinem z kotłem w 12", ze stubbornem na ld10 można szaleć szkoda tylko że jak damy mu lot to kotłem go ciężko dogonić.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

czolg akurat to mientka( ;) ) pipka, z bladziem jest ciezej, ale da sie zlapac. pamietajcie, ze bitwe wygrywa sie tutaj armia, a nie modelem. sa czasem wyjatki, ale to raczej nie w de :P
z kolei taka laska na smoku ma to, co potrafi zaskoczyc odpowiednio :twisted:
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A jak sie Wam sprawdza sorcka z focusem, PoK i smokiem?
Focus to już przegięcie - zero przyjemności z bitwy ;) Ja wolałem bardziej agresywną kombinację z black staff - robiło cuda. Panienka była dużo bardziej narażona na śmierć, ale bez ryzyka nie ma zabawy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Assasina wystawiam:
- wersja podstawowa: KB + K3 ataków + bound z lotem (oczywiście jakaś magia do tego musi być, coby ten lot można wykorzystać skutecznie)
- wersja pomocnicza: Manbane + K3 ataków

Rending stars nie próbowałem. Ogólnie assasin to dobry koleszka - w dowolnym oddziale piechoty daje mocnego boosta. Ginie jedynie w skrajnych przypadkach, albo w misjach samobójczych. Wiele razy zabił generała VC, przegonił armaty, zabił BSB Khorna, przeorał się przez pieski do spółki z WE. Jak tylko starcza punktów to go biorę.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

ja duzo bardziej wole opcje assasina manbane+d3A jest duzo bardziej uniwersalny a KB mozna dac z kotla ktory tez lubie wystawiac.
Z gwiazdkami i manbane sina mialem na PGA i z oddzialem 7 shadow splacal sie po stokroc (raz tylko nie zdali terroru i zwiali za stol :P)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

No tak, ale nie zawsze ma się kocioł, a wtedy lepszą opcją według mnie jest jednak KB, zwłaszcza jeśli assasin walczy z kimś o niskim T i mocnym AS.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

moze tego miec ile chce :P wazne by miał US 1/2 :P
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Zacząłem sie ostatnio zastanawiać na Lordem na piechotę i do głowy przyszły mi takie pomysły.
Dredlord:SCD tarcza.
Zbroja wiecznej służby, Pedant, dwurak z AP
Lord jest wrażliwy na ataki z mniejszą siłą, ale teraz generalnie większość rzeczy z ktrórymi się walczy ma S5 i wyżej, poza tym regenka, a że stoi się w klocku BG z ASF to w większości przypadków atakuje pierwszy.
Problem z BG jest jednak taki, że sa wrażliwi na ostrzał więc mam drugą wersje Lorda.
Dredlord:SCD tarcza HA.
Pedant, dwurak z AP, RoD.
Brak regenki, ale w BG jest trudniej trafić, dodatkowo społowienie ws przeciwnika w hth, też się przydaje.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Wrzuc na nim najlepiej jeszcze jeden talizman Einsteinie.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

imo na piechtę najlepszą opcja jest magiczny dwurak, pendant i terror

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

swieta_barbara pisze:Wrzuc na nim najlepiej jeszcze jeden talizman Einsteinie.
Nie mam teraz, przy sobie booka bo pożyczyłem kumplowi, więc mogłem popełnić mały błąd :oops: .
Vincent pisze:imo na piechtę najlepszą opcja jest magiczny dwurak, pendant i terror
O, dobre, musze przetestować.

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Ice-T pisze:j Bo chyba nikt nie rzuciłby gołego assola na czołg albo stedzia...
stega rozkrecilem w pojedynke, a jeden czolg assasem z shadami dwurakami i dodatkowym atakiem i jak shadow zabraklo to sam assa spolowil czolg(gdyby za to jeszcze pkty byly :roll: )

pozdro

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

sa raptorku sa :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

SexRocket pisze:sa raptorku sa :)
jestes pewny?

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

nie ale chyba bylo to w uscisleniach bo byla straszna wojna o to
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

1. To nie jest czat :P
2. Kiedyś to było w uściśleniach , teraz zmienili
(24 XI) Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji uściśleń:

Korekta w zakresie armii daemons of chaos: demoniczne gifty będące hand weaponami zastępują zwykły hand weapon noszony przez demona i nie łączą się z nim, a zatem nie dają demonowi dodatkowego ataku.
Dodatkowo: Balancing patch / Restricted dostępne, po drobnych korektach, w wersji 1.01. Zmiany: - Nie ma połowy VP za połowę ran zadanych czołgowi - Można brać więcej niż trzy jednostki z zasadą "Mainstay unit" - Kostki użyte do rzucania czarów generujących kosci (np. power of darkness, boon of Tzeentch) nie wliczają się do limitu kości zużytych w danej fazie magii.
3. Najlepszą opcją na Dreadlorda pieszo jest moim zdaniem
Armour of Darkness + Soulrender + Pendant of Khealeth + Gem of Nightmares ( w razie potrzeby )
Obrazek

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

tylko że gem of nightmares daje ci tylko jedną turę i nie ochroni cię przed smokami, czołgami, itd...

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

No i wywali posta, nieładnie.

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

zamiast tego "gema" nie wiedziałem co wcisnąć :P , zresztą i tak zazwyczaj trzymam piechociarza w BG więc Terrorem się nie przejmuje :)
Obrazek

ODPOWIEDZ