WE na 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Mania
Wałkarz

WE na 2250

Post autor: Mania »

Co myślicie o poniższej rozpisce?
(Tylko i wyłącznie szczere komentarze :P)

2250 Pts - Wood Elves Army

1 Highborn @ 243 Pts
General; Longbow; Light Armour
Annoyance of Netlings [25]
Stone of the Crystal Mere [30]
Hail of Doom Arrow [30]
Enchanted Shield [10]

1 Noble @ 117 Pts
Light Armour; Battle Standard
War Banner [25]

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25] albo Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

10 Wardancers @ 187 Pts
Wardancer Weapons; Musician

5 Wardancers @ 90 Pts
Wardancer Weapons

5 Wild Riders @ 148 Pts
Spear; Light Armour; Musician; Standard lub Champion

5 Wild Riders @ 130 Pts
Spear; Light Armour; Musician

1 Great Eagle @ 50 Pts

1 Treeman @ 285 Pts

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

zaczne od herosów:

Ja osobiście nie lubie kombinacji jakiejkolwiek opartej na bohaterach w WD, poprostu mis ie nie sprawdza, ale jesli Tobie gra na tym wychodzi to spoko nie mam obiekcji, moze poza tym że BSB jest mięciutki i nie zawsze chellendzem go uratujesz ; ), ale to musiał by byc imba niefart aby szybko spadł. Co do caddych to sie przyczepie bo imo niepotrzebne im 2gie levele i tak przy takiej magi nie poczaruja, conajwyżej mozesz dac jedneymu 2gi lev jeżeli dajesz mu laske.

Reszta mocno standardowo i dobrze. 5 WD tylko do trzymania maga to takie sobie wyjście, bo te punkty nigdy sie nie spłacaja, moze ćwiartke zajmą. Tyle ze od terroru nie ucieknie Ci mag ale i tak bedzie pewnie siedział w lesie, ale skoro to nie jest generał to jaki w tym sens? za 35 punktów z poziomu maga dopakował bym wildów bo 5tki zazwyczaj nic specjalnego nie robia osobiscie preferuje 6/6ze szmata. szmata na 5tce to free punkty dla przeciwnika. Orzełek fakt przydatny zwierz, ale... bez WW cięzko Ci bedzie zarówno z chaosem jak i danonkami ( poza tym to moja ulubiona jednostka i zawsze ja wystawiam, ale to ja). poza tym na vc zupełnie jest nieprzydany ( WW też tna marsz). Jeśli go uzywam to tylko w kombinacji z BSB (słomka + SocM).
xYz

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Gram czymś bardzo podobnym.
W sumie jedyne co bym zrobił to zrezygnuj z ES na lordzie, daj mu zwykłą tarczę i GW. Nie dość, że przetrzymuje w challengu wszystko to i jeszcze klepnąć potrafi. ;)

Potem 2 lvl magii na caddich to strata pkt. z 6 PD nie przebijesz się.
Dalej, 10 tancerzy to imho duzo, ale moze być. Co do wildów, dałbym jak 5tki to dwie czyste :)

Co do rara, ja zamiast orła i zaoszczędzonych pkt dałbym wayów, ale to już kwestia gustu.

I tak masz sporo pkt, ew. za te pkt można zrobić z 2gich tancerzy duży oddział, podpakować wildów do 6... Co wolisz. ;)

A na takim generale jaki tu jest gram od dawna, jest genialny, a z bsbkiem to juz w ogole. :D

Pozdrawiam

Mania
Wałkarz

gralem na kilku bitwach podobna rozpiska mam tu na mysli 2 magow z 2 lvl'ami przeciwko czarujacym przeciwnikom i zawsze udawalo mi sie rzucac czary (i nie mowie tu o jednym na runde)... 6 kosci + drzewo to nie jest wcale az tak malo...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Patrze na ta rozpe i pierwsze co pomyslalem to - ale fajnie bedzie latac terradonami nad war dancerami :D

Rozpa ciekawa , intersujace zlozenie herosow ,choc bsb bez WB ,a z czyms do przezycia i mocniejszego walniecia bylby chyba lepszy...

6Pd szczegolnie z calindorem + BS z drzewa spokojnie cos sie przebije.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Wardancer lord się znudził :wink: ? To na Wasz turniej w Toruniu?
Pzdr.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Mania
Wałkarz

Jacek_Azael pisze:Wardancer lord się znudził :wink: ? To na Wasz turniej w Toruniu?
Pzdr.

chce przetestować kilka opcji i wybrać jak najsłuszniejszą na DMP
również pozdrawiam

ODPOWIEDZ