kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Gremli pisze:Jednak FAQ nie stwierdza że jest strzelaniem, tylko pociskiem. Subtelna różnica. A jak mi ktoś powie że żadna to się zapytam, czy mag "strzela" magicznym pociskiem ?
lol ... pewnie że strzela
czyli kowadło jest blokowane 2ką z metala <jupi>
Jest taka sytuacja:
Ł - Łucznicy,
N - teren niedostępny,
J - jakaś jednostka.
W takim wypadku łucznicy strzelaja wszyscy(czyli jest mozliwosc zestrzelenia nie widzianych figsow)??
--------------ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ
NNNNNNNNN
NNNNNNNNN
NNNNNNNNN
NNNNNNNNN
NNNNNNNNN
------JJJJJJJJJJJ
Ł - Łucznicy,
N - teren niedostępny,
J - jakaś jednostka.
W takim wypadku łucznicy strzelaja wszyscy(czyli jest mozliwosc zestrzelenia nie widzianych figsow)??
--------------ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ
NNNNNNNNN
NNNNNNNNN
NNNNNNNNN
NNNNNNNNN
NNNNNNNNN
------JJJJJJJJJJJ
- Corvus Albus
- Kretozord
Strzela tylko tylu ilu widzi cel.
ale to jest liczone ze ci co widza oddaja strzal jednoczesnie czy kazdy pojednyczo?? bo w tym wypadku co podalem wiekszosc lucznikow widzi, czyli na to wychodzi ze majac na cel tylko jeden widoczny model jest mozliwosc zestrzelenia calego regimentu... ale bzdura...!! poprawcie mnie jesli sie myle...
- Corvus Albus
- Kretozord
patrzysz ilu widzi --> strzelasz tymi łucznikami co widzą ----> zdejmujesz trafione modele nawet jak widzisz ich mniej niż oddałeś celnych strzałów.
- Corvus Albus
- Kretozord
w przypadku kiedy nie wszyscy widzą cel? O_oM.T. pisze:Wszyscy z oddziału strzelają jednocześnie.
I mogą zabić tych, których nie widać.
To był zapewne skrót myślowy. Wszyscy którzy widzą strzelają jednocześnie
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
Witam !!
Szybka akcja z mojej strony . Według BP Bestmeński Doombull może brać magiczne przedmioty i może mieć mutacje .
Mutacja Extra Arm : pozwala na akcje z cyklu dwurak i tarcza ?? a konkretnie slaughter balde + enchanted shield ?? czy pomimo że ma trzecią ręke dwurak wyklucza używania w tym samym czasie tarczy ??
Pozdro
Szybka akcja z mojej strony . Według BP Bestmeński Doombull może brać magiczne przedmioty i może mieć mutacje .
Mutacja Extra Arm : pozwala na akcje z cyklu dwurak i tarcza ?? a konkretnie slaughter balde + enchanted shield ?? czy pomimo że ma trzecią ręke dwurak wyklucza używania w tym samym czasie tarczy ??
Pozdro
- Corvus Albus
- Kretozord
Ze szczurami grałem tylko raz w życiu stąd następujące pytanie:
Crystal of Midnight (DE) działa tak, że wrogi mag rzuca 3d6 na Ld inaczej zapomina losowy spell. Skaveny mają coś za szeregi do Ld chyba(?) i czy w tym momencie to będzie się liczyć? czy na niemodyfikowanym LD musi zdawać??
Crystal of Midnight (DE) działa tak, że wrogi mag rzuca 3d6 na Ld inaczej zapomina losowy spell. Skaveny mają coś za szeregi do Ld chyba(?) i czy w tym momencie to będzie się liczyć? czy na niemodyfikowanym LD musi zdawać??
Okej szybkie pytanie... do unitu 5 wardancerów, który wcześniej zdobył sztandar w mojej turze wchodzą dwie maguski. W turze przeciwnika giną z szutingu/magii wszyscy wardancerzy. Czy któryś z bohaterów pod koniec fazy w której zginęli tancerze może przejąć sztandar, czy też sztandar jest stracony?
-
- Plankton
Witam,mam pare nurtujacych mnie pytan, a mainowicie:
1.Jak dokladnie dziala czar 0 u HE chyba Drain magic i jak to wogole jest z ta magia,kiedy i czy wogole ich magowie moga wybierac sobie czary i z ktorych lorow?
2.Czy katapulta zadaje d6 woundow nawet tym co nie sa pod "under hole" i dostaja hita z S4?
3.W podliczaniu CR wiekszosc unitu i ranki liczone sa z konca(tj po skonczonym combacie) czy z poczatku?
4.Czy mag/lisz biegajacy sobie w ostatnim rzedzie oddzialu moze sobie normalnie puszczac czary(ktore nie wymagaja LOS),uzywac scrolli,boundow itp?
5.W przypadku gdy chariot wjezdza w bohatera na chariocie to czy moje impacty moga walnac w boha czy musze jakos rozdzielac czy cos?
6.Czy w przypadku sojuszu,panikuje sie sojusznicze oddzialy? I czy sa jakies wyjatki?np zasada "Size Matters " ??
7.Czy generalski LD mierzy sie konkretnie od boha czy od oddzialu w ktorym stoi?To samo tyczy sie puszczania czarow.
Pytania moze i blahe,ale troche uniemozliwiaja gre wiec prosze o wyrozumialosc i odpowiedzi.Pozdrawiam,Bladesinger
1.Jak dokladnie dziala czar 0 u HE chyba Drain magic i jak to wogole jest z ta magia,kiedy i czy wogole ich magowie moga wybierac sobie czary i z ktorych lorow?
2.Czy katapulta zadaje d6 woundow nawet tym co nie sa pod "under hole" i dostaja hita z S4?
3.W podliczaniu CR wiekszosc unitu i ranki liczone sa z konca(tj po skonczonym combacie) czy z poczatku?
4.Czy mag/lisz biegajacy sobie w ostatnim rzedzie oddzialu moze sobie normalnie puszczac czary(ktore nie wymagaja LOS),uzywac scrolli,boundow itp?
5.W przypadku gdy chariot wjezdza w bohatera na chariocie to czy moje impacty moga walnac w boha czy musze jakos rozdzielac czy cos?
6.Czy w przypadku sojuszu,panikuje sie sojusznicze oddzialy? I czy sa jakies wyjatki?np zasada "Size Matters " ??
7.Czy generalski LD mierzy sie konkretnie od boha czy od oddzialu w ktorym stoi?To samo tyczy sie puszczania czarow.
Pytania moze i blahe,ale troche uniemozliwiaja gre wiec prosze o wyrozumialosc i odpowiedzi.Pozdrawiam,Bladesinger
1 zwieksza poziom czaru przeciwnikowi o +3 czyli jezeli rzuca czar wychodzący na 5+ to wychodzi on dopiero na 8+
2tak
3większość po combacie, a ranki z początku
4 nie może biegac w tylnim rzędzie, musi zawsze być w pierwszym chyba ze w combacie odmówił challange'a(wyjatek elektrycy skaveńscy)
5 rzucasz ile impactów wypłacasz a następnie rozlosowujesz na 6+ trafisza herosa na rydwanie a na 1-5 impacty idą w rydwan
6 zalezy jak ustalisz z kolegą/ jak ustali organizator na turnieju
7Mierzy się od podstawki generała/magów
2tak
3większość po combacie, a ranki z początku
4 nie może biegac w tylnim rzędzie, musi zawsze być w pierwszym chyba ze w combacie odmówił challange'a(wyjatek elektrycy skaveńscy)
5 rzucasz ile impactów wypłacasz a następnie rozlosowujesz na 6+ trafisza herosa na rydwanie a na 1-5 impacty idą w rydwan
6 zalezy jak ustalisz z kolegą/ jak ustali organizator na turnieju
7Mierzy się od podstawki generała/magów
Oj !! Nie zgadzam sie !! O ile wiem to impacty zawsze idą tylko w wierzchowca .... na poparcie tego znalazłem zdanie w zasadach : "trafienia z uderzenia rydwanu rozpatrywane sa przeciwko potworowi lub rydwanowi a nigdy przeciwko postaci"Kołek pisze: 5 rzucasz ile impactów wypłacasz a następnie rozlosowujesz na 6+ trafisza herosa na rydwanie a na 1-5 impacty idą w rydwan
@ Shino : dzięki za odpowiedź
ad.1 zwiększa się poziom wszystkich czarów (przeciwnika i własnych). Należy pamiętać, że trudność dispelowania czarów 'remains in play' też rośnie.
ad.5 wszystkie impacty idą w rydwan/wierzchowca
na inne pytania Kołek odpowiedział poprawnie, nad czym ubolewam.
ad.5 wszystkie impacty idą w rydwan/wierzchowca
na inne pytania Kołek odpowiedział poprawnie, nad czym ubolewam.
jedna z magusek przejmuje sztandar... zapewne ta bardziej męskaKalesoner pisze:Okej szybkie pytanie... do unitu 5 wardancerów, który wcześniej zdobył sztandar w mojej turze wchodzą dwie maguski. W turze przeciwnika giną z szutingu/magii wszyscy wardancerzy. Czy któryś z bohaterów pod koniec fazy w której zginęli tancerze może przejąć sztandar, czy też sztandar jest stracony?
Ostatnio zmieniony 6 lut 2009, o 00:17 przez Błażej, łącznie zmieniany 1 raz.