Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

O ile sie nie myle to ta rpzbierznosc w BoH byłą w 6ed. podręczniku a raczej napewno teraz zarówno w nowym polskim jak i angielskim jest napisane że trzeba uzyskac casting value ;)

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

jeżeli mam magiczną broń to walczy magiczną bronią, aczykolwiek nie jestem pewien jak ma lance i magiczną bron (wtedy chyba przy szarży ma lance a potem magiczną broń)

* Ice-T
w polskim podręczniku do 7 ed. pisze tak:
"... Każde zaklęcie maga zostanie rzucone z Nieodpartą Siłą, o ile na kostkach wypadnie dowolna para liczb za wyjątkiem dwóch jedynek, które oznaczać będą nieudane żucenie czaru"

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Ice-T pisze:O ile sie nie myle to ta rpzbierznosc w BoH byłą w 6ed. podręczniku a raczej napewno teraz zarówno w nowym polskim jak i angielskim jest napisane że trzeba uzyskac casting value ;)
Nie wiem napisałeś tego posta żeby sobie licznik nabić czy tak po prostu z cyklu złote myśli? Strone wcześniej zacytowałem co jest w polskim nowym booku.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

z cyklu złote myśli...

Nie mam zwyczaju czytać polskich booków jak niektóre dzieci

Ale wiem zato co było edycję temu

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Dzieci?
:)
Dobra nie odpisuj. Starczy złotych myśli.
Pozdro i poćwicz

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

chomik pisze:jeżeli mam magiczną broń to walczy magiczną bronią, aczykolwiek nie jestem pewien jak ma lance i magiczną bron (wtedy chyba przy szarży ma lance a potem magiczną broń)
O ile mi wiadomo, to jeśli masz jakąś magiczną broń to nie możesz używać niemagicznych, czy to lancy(nawet w szarży) czy GW, czy jakiejkolwiek innej.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

NIEPRAWDA, jezeli masz magiczna bron to musisz ja uzywac w kazdej turze walki, wyjatkiem sa bretonczycy ktorzy w 1 turze moga uzywac zwyklej lancy. Jezeli wlasnie o magiczna lance lance chodzi takze musisz jej uzywac caly czas, wyjatkiem jest gdy stracisz mounta wtedy lanca przepada.

No i oczywiscie nie uzywasz magicznych lukow w HtH w gwoli scislosci.

Apropos BoH to w angieslkim book'u jest napisane "any succesfull casting role- co tyczy sie takze wlasnie castin volue (czar ponizej jest unsuccesfull) i na szczescie ma on pierwszenstwo przed polskimi publikacjami.

Wiec wy pocwiczcie :P.

Pozdrawiam.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Ice-T pisze:z cyklu złote myśli...

Nie mam zwyczaju czytać polskich booków jak niektóre dzieci

Ale wiem zato co było edycję temu
Jakie to było nędzne, po prostu mistrz :twisted:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Romek pisze:NIEPRAWDA, jezeli masz magiczna bron to musisz ja uzywac
przecież napisałem to samo:
Arbiter Elegancji pisze:jeśli masz jakąś magiczną broń to nie możesz używać niemagicznych
nie wspomniałem tylko o wyjątku dotyczącego bretońców...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

Cze mag HE generuje dodatkową kość dispela czy dodaje plus jeden do wyniku na rozproszenie?
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

dodaje plus jeden do wyniku na rozproszenie

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Mam pytanko: Gral ktoś z nowymi Lizakami? Czego trzeba się obawiać i omijać z daleka?

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

nie daj sie zaszarżowac stegadonowi :P
najlepiej zabij to z daleka :D

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

A macie może propozycje jak zdjąć Slanna w TG?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

wyplewic(SM /WL) pozatym teraz nikt nie będzie grał na cieniasnym slanie tylko na carnozaurze ten wali d3 w z S7

uwaga na bęben i stegadony

a i jeszcze trzeba uwazać na terradony i ich kamerdolce żeby sobie gdzies nie zostawić maga luzem albo coś cennego.

Ratlingi strzerzcie sie :D

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ratlinga nie widziałem od '07 na stole :)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Cze mag HE generuje dodatkową kość dispela czy dodaje plus jeden do wyniku na rozproszenie?
Generuje jedną kość dispela i daje +1 do wyniku rzutu na rozproszenie. +1 do wyniku rzutu nie kumuluje się, więc jak masz trzech magów to masz tylko +1 do wyniku

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Jaśku to ja często widuje ratlingi :) ale w wydaniu Cosma a on potrafi ich używać :D

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

Wielkie dzięki za odpowiedź.
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Awatar użytkownika
Darkem
Wałkarz

Post autor: Darkem »

Czy grając przeciw Chaotom (Slaneesh) opłaca się brać rozpiskę z magami, czy lepiej inwestowac w puszki - Lordów. Z góry dzięki za odpowiedź.

EDIT: Jak aranżujecie podstawki? Najpierw posypka, detale i itp. a dopiero potem figurki? Czy najpierw przylepiacie jednostkę, a dopiero potem klej, trawka itd. - Przy 2 opcji boję się trochę, że wybrudzę/uszkodzę figurkę, a pierwsza też nie jest zbyt hmm... pewna, gdyż figsy z łatwością może odpaść wraz z podłożem.

Aha, jeszcze jedno. Czego używacie do zabezpieczania figurek (pomalowanych)?

Zablokowany