Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
jeżeli mam magiczną broń to walczy magiczną bronią, aczykolwiek nie jestem pewien jak ma lance i magiczną bron (wtedy chyba przy szarży ma lance a potem magiczną broń)
* Ice-T
w polskim podręczniku do 7 ed. pisze tak:
"... Każde zaklęcie maga zostanie rzucone z Nieodpartą Siłą, o ile na kostkach wypadnie dowolna para liczb za wyjątkiem dwóch jedynek, które oznaczać będą nieudane żucenie czaru"
* Ice-T
w polskim podręczniku do 7 ed. pisze tak:
"... Każde zaklęcie maga zostanie rzucone z Nieodpartą Siłą, o ile na kostkach wypadnie dowolna para liczb za wyjątkiem dwóch jedynek, które oznaczać będą nieudane żucenie czaru"
Nie wiem napisałeś tego posta żeby sobie licznik nabić czy tak po prostu z cyklu złote myśli? Strone wcześniej zacytowałem co jest w polskim nowym booku.Ice-T pisze:O ile sie nie myle to ta rpzbierznosc w BoH byłą w 6ed. podręczniku a raczej napewno teraz zarówno w nowym polskim jak i angielskim jest napisane że trzeba uzyskac casting value
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
O ile mi wiadomo, to jeśli masz jakąś magiczną broń to nie możesz używać niemagicznych, czy to lancy(nawet w szarży) czy GW, czy jakiejkolwiek innej.chomik pisze:jeżeli mam magiczną broń to walczy magiczną bronią, aczykolwiek nie jestem pewien jak ma lance i magiczną bron (wtedy chyba przy szarży ma lance a potem magiczną broń)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
NIEPRAWDA, jezeli masz magiczna bron to musisz ja uzywac w kazdej turze walki, wyjatkiem sa bretonczycy ktorzy w 1 turze moga uzywac zwyklej lancy. Jezeli wlasnie o magiczna lance lance chodzi takze musisz jej uzywac caly czas, wyjatkiem jest gdy stracisz mounta wtedy lanca przepada.
No i oczywiscie nie uzywasz magicznych lukow w HtH w gwoli scislosci.
Apropos BoH to w angieslkim book'u jest napisane "any succesfull casting role- co tyczy sie takze wlasnie castin volue (czar ponizej jest unsuccesfull) i na szczescie ma on pierwszenstwo przed polskimi publikacjami.
Wiec wy pocwiczcie
.
Pozdrawiam.
No i oczywiscie nie uzywasz magicznych lukow w HtH w gwoli scislosci.
Apropos BoH to w angieslkim book'u jest napisane "any succesfull casting role- co tyczy sie takze wlasnie castin volue (czar ponizej jest unsuccesfull) i na szczescie ma on pierwszenstwo przed polskimi publikacjami.
Wiec wy pocwiczcie

Pozdrawiam.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
przecież napisałem to samo:Romek pisze:NIEPRAWDA, jezeli masz magiczna bron to musisz ja uzywac
nie wspomniałem tylko o wyjątku dotyczącego bretońców...Arbiter Elegancji pisze:jeśli masz jakąś magiczną broń to nie możesz używać niemagicznych
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Master of reality
- Oszukista
Mam pytanko: Gral ktoś z nowymi Lizakami? Czego trzeba się obawiać i omijać z daleka?
- Master of reality
- Oszukista
A macie może propozycje jak zdjąć Slanna w TG?
wyplewic(SM /WL) pozatym teraz nikt nie będzie grał na cieniasnym slanie tylko na carnozaurze ten wali d3 w z S7
uwaga na bęben i stegadony
a i jeszcze trzeba uwazać na terradony i ich kamerdolce żeby sobie gdzies nie zostawić maga luzem albo coś cennego.
Ratlingi strzerzcie sie
uwaga na bęben i stegadony
a i jeszcze trzeba uwazać na terradony i ich kamerdolce żeby sobie gdzies nie zostawić maga luzem albo coś cennego.
Ratlingi strzerzcie sie

Generuje jedną kość dispela i daje +1 do wyniku rzutu na rozproszenie. +1 do wyniku rzutu nie kumuluje się, więc jak masz trzech magów to masz tylko +1 do wynikuCze mag HE generuje dodatkową kość dispela czy dodaje plus jeden do wyniku na rozproszenie?
Czy grając przeciw Chaotom (Slaneesh) opłaca się brać rozpiskę z magami, czy lepiej inwestowac w puszki - Lordów. Z góry dzięki za odpowiedź.
EDIT: Jak aranżujecie podstawki? Najpierw posypka, detale i itp. a dopiero potem figurki? Czy najpierw przylepiacie jednostkę, a dopiero potem klej, trawka itd. - Przy 2 opcji boję się trochę, że wybrudzę/uszkodzę figurkę, a pierwsza też nie jest zbyt hmm... pewna, gdyż figsy z łatwością może odpaść wraz z podłożem.
Aha, jeszcze jedno. Czego używacie do zabezpieczania figurek (pomalowanych)?
EDIT: Jak aranżujecie podstawki? Najpierw posypka, detale i itp. a dopiero potem figurki? Czy najpierw przylepiacie jednostkę, a dopiero potem klej, trawka itd. - Przy 2 opcji boję się trochę, że wybrudzę/uszkodzę figurkę, a pierwsza też nie jest zbyt hmm... pewna, gdyż figsy z łatwością może odpaść wraz z podłożem.
Aha, jeszcze jedno. Czego używacie do zabezpieczania figurek (pomalowanych)?