Porady na armie
Moderator: Ziemko
-
- Warzywo
Witam wszystkich. Niedawno zacząłem grać Lizardmenami, armia naprawdę niesamowita. Jednak nasuwa mi się pytanie .Czy armia Warriorów Chaosu stanowi niebezbieczeństwo dla Lizaków, jak radzić sobie z konnymi i wojownikami?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
zakamieniować i dokończyć EoTGBartmaster pisze:Witam wszystkich. Niedawno zacząłem grać Lizardmenami, armia naprawdę niesamowita. Jednak nasuwa mi się pytanie .Czy armia Warriorów Chaosu stanowi niebezbieczeństwo dla Lizaków, jak radzić sobie z konnymi i wojownikami?
Pozdrawiam
Z warriorami jakos problemów niemam nigdy. Wolne to to, magia tylko boli ale dajemy rade jakos. Jedynie hela i najci sa miazgą.
Piechota wolna jak zolw.
Engine zalatwia 80% rzeczy w tej armii. Mina przeciwnika gdy jedna salwa paruje mu 5 knightow z raptorusem? Bezcenna.
Na fasty i smiecie bierzemy terki i skinki w klockach, rzucanie javelinami dziala cuda
Na klocki marud razorki.
Piechota wolna jak zolw.
Engine zalatwia 80% rzeczy w tej armii. Mina przeciwnika gdy jedna salwa paruje mu 5 knightow z raptorusem? Bezcenna.
Na fasty i smiecie bierzemy terki i skinki w klockach, rzucanie javelinami dziala cuda
Na klocki marud razorki.
Na nowych lizakach nie gralem z WoCh, ale na zeszlej edycji dostawalem maski od kolesia grajacego rozpa: 4*5 psow, 3*5 maruderow, 5choseni khorna, 5choseni nurgla, 2 * 5 zwyklych, 2 magow na rydwanach i hela. (wszystko kawaleria oprocz heli )dla mnie miazga, zabijalem fasty, a kawaleria wjezdzala i masakrowala mi dupsko.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Nie mielismy enginów...
-
- Warzywo
Dzięki za odpowiedź. Czyli mam rozumieć, że skinki z terkami spokojnie zniszczą knightów. A przy okazji zadam jeszcze jedno pytanie - czy opłaca się kupować nowy batalion lizaków? Czy jednak zakupić pudła ze skinkami?
Niema opcji żeby ich zniszczyli. Kajci maja +1 save i 4 tafa wiec dla skinków to przeszkoda nie do przejscia (farta nie bierzemy pod uwage).Bartmaster pisze:Czyli mam rozumieć, że skinki z terkami spokojnie zniszczą knightów.
Najtów kroi engine.
Vet na CO z mieczykiem -2 do save ich ladnie kroi bo ma 4 ataki z sila 5 i -4 do save, a jeszcze -/+1 save ma
-
- Warzywo
A skinkami, atakujemy na partyzanta- podbiegamy, strzelamy i uciekamy czy stosujemy inną taktykę?
Skinki stawiamy tak, ze ani ich pzeskoczyc ani obejsc i gosc musi zaszarzowac.
Wtedy reakcja zalezy od sytuacji. Najwazniejsze zeby gosc nie zredirectowal w nic innego i nie zoverrunowal w cos istotnego.
Dodatkowym bonusem bedzie jak sie uda z kontry przywalic stedziem ;P
Wtedy reakcja zalezy od sytuacji. Najwazniejsze zeby gosc nie zredirectowal w nic innego i nie zoverrunowal w cos istotnego.
Dodatkowym bonusem bedzie jak sie uda z kontry przywalic stedziem ;P
-
- Warzywo
Czyli skinki to taka wielka żywa tarcza, która ma za zadanie chronić bardziej wartościowe jednostki, a przy okazji zdjąć kogoś.
Witam. Co radzicie na Skavenów brać, gdyz nowymi lizakami jeszcze ze szczurami nie gralem (rozpa 1650 wiec bez lordów).
Podejrzewam elektrownie u Skavów.
Podejrzewam elektrownie u Skavów.