Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

wszystko wymięka, zapodajcie rozpy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Arantir pisze:(Black Knighty wymiękają po takim rzucie magicznymi strzałkami :P)
Chyba zartujesz? To najgorszy mozliwy cel dla HODA. Masz z 10 strzał, z 8 trafień, z 4 zranienia i z 1/2 trupy. Nie powiedziałbym, zeby to był jakis specjalny szał ciał....
Jacek_Azael pisze:Wrighty chyba, tak?
A co to Wrighty? Jakieś kombo Wighta (GG,BK, WK) z Wraithem (Cairn Wraiths)? Sprecyzuj moze co masz na myśli. :)

Jeśli duszki, to ok, zgoda - HODA je zamiata. Ale zamiata je tez połowa innych rzeczy w naszej armii. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Cairn Wraiths - o nich mi chodziło, to mój główny cel dla "HODY", którą zawsze biorę na bsb. Bsb z hodą mam w każdej swojej rozpisce. to jedyny heros występujący u mnie w 100% rozpisek.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

u mnie jest to caddy, ale nie oftopując:

mam dylemat natury rozpiskowej... bo w sumie nie wiem:

Spellsinger @ 187 Pts Konik
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Calaingor's Stave [25]

Spellsinger @ 115 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]

Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]

10 Glade Guard @ 126 Pts
Longbow; Musician

2x10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

2x8 Dryads @ 96 Pts

2x6 Wild Riders @ 174 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician

6 Waywatchers @ 144 Pts
2ndWeapon; Longbow

6+1 Wardancers @ 140 Pts
Wardancer Weapons

Casting Pool: 5
Dispel Pool: 4
Models in Army: 74

Total Army Cost: 1650

Czy może zamiast maga na koniku, który ostatni strasznie mi sie podoba i sprawdza dać Altera SOCM+HoH, a Hodownikowi ES w ten sposób zaoszczędzam 36 pts za które moge dopakowac WD. Co druga rozpsika na Koziołka jest mocno magiczna stąd 2gi mag - a w tej konfiguracji jest naprawdę przeżywalny. Kombinacja 2 alterów z 2giej strony jest kurcze bardzo mobilna i wybacza więcej błędów i chyba daje w sumie więcej możliwości rozegrania. Na pewno muszę opcje z 2ma magami wytestować dotestować, ale może ktoś tak grał to cos podpowie?
xYz

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

nic odkrywczego rozpa jest ok aczkolwiek dałbym jakiś scoutow do odginania albo zamiast waywatchersów orla i jeden oddzial scoutow

jeżeli chcesz grać hard corem to wystaw tylko jednego caddiego i wystaw se wiecej oddziałów

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Nie gram hardcorem tylko tym czym lubie i co mi się sprawdza. Ponad to gra bez WW przeciwko DoCH czy WoCH, ew parkowi maszyn na jednym orle + scouts, jakoś nie widzę przyszłości.
Poza tym czytaj ze zrozumieniem, prosiłem o rady mag/alter, oraz jeśloi ktoś grał czyms podobnym o jakies opinie.
nic odkrywczego
Nie chodzi mi o jakieś innowacje, których jak by nie było w WE chyba już nie do sie wymyslić. Wydaje mi się ze masz tendencje do poszukiwania "świetego grala WE", złotego środka na obecna tendencje do wypuszczania nowych mocnych armii z którymi mamy problemy? To jest rozpa turniejowa nie jakies "hardcory" na gre towarzyska. Owszem gra na 1 Caddym + masa oddziałów nie jest złym wyjściem, mimo wszystko lubie mieć czasami pod ręką Hode, altera... tym bardziej ze przy niektórych ograniczeniach cięzko jest wystawic cos sensownego.
Ostatnio zmieniony 6 lut 2009, o 19:13 przez Gremlin, łącznie zmieniany 1 raz.
xYz

Awatar użytkownika
Arantir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Arantir »

Chyba zartujesz? To najgorszy mozliwy cel dla HODA. Masz z 10 strzał, z 8 trafień, z 4 zranienia i z 1/2 trupy. Nie powiedziałbym, zeby to był jakis specjalny szał ciał....

Jak z 4 zranień będą 1/2 trupy??!! To jest fizycznie niemożliwe! Po za tym HoDA to magiczne ataki i BK nie mają jak się obronić przed nimi. Wiem co mówię, bo często z nimi gram.

Jeżeli, bless, chodzi ci o regenke to ona na 4+ też nie zawsze wchodzi. A doożywiania nie liczyłem teraz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

:shock:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

co sadzicie o czyms takim?

Mag 2 poziom, calaingorn i DS

Mag 2 poziom, spite ze stupidity i DS

3x 10 GG z muzykami

8 Driad

8 Tancerzy

5 Wildow(war banner)

3 Warhawki

Treemen

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Arantir pisze:
Jak z 4 zranień będą 1/2 trupy??!! To jest fizycznie niemożliwe! Po za tym HoDA to magiczne ataki i BK nie mają jak się obronić przed nimi. Wiem co mówię, bo często z nimi gram.

Jeżeli, bless, chodzi ci o regenke to ona na 4+ też nie zawsze wchodzi. A doożywiania nie liczyłem teraz.
Nie, chodzi mi o rzuty na save, który po uwzględniu S4 z HODA wynosi 3+. Dlatego jeśli zraniłes 4 a ja mam sv na 3+, to ilu zejdzie? Jeden? Przy peszku - dwóch. No i co ma do rzeczy fakt, ze to magiczne ataki? Dla BK nie ma to absolutnie żadnego znaczenia. Podobnie jak dla większosci innych regimentów w battlu. Magiczne ataki liczą się przy strzale w eteryków, w leśne duchy (które nie mają wtedy warda, itd) i inne tego typu oddziały, które mają jasno napisane, ze magiczne ataki mają jakieś szczególne znaczenie w ich wypadku.

Nie wyjeżdżaj raczej z takimi herezjami, bo jak widzisz po reakcji Kosy, grozi to tym, że ze zdumienia wypadną nam oczy, albo szczęki przy opadnięciu potłuką się boleśnie o biurko. Pls.
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Też jestem nieco zszokowany ;-)

Gremlin - kurde może jeden scrollik więcej? Zawsze użyteczne IMHO. Tak poza tym solidny standard tylko że bez drzewa :-D
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Kalesoner
Szczur Królów

Na format Lublina już chyba się jeden scroll więcej nie mieści.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

BPR

1 Treeman Ancient @ 375 Pts
General
Annoyance of Netlings [25]
Cluster of Radiants [25]

1 Noble @ 130 Pts
Battle Standard
Hail of Doom Arrow [30]
Asyendi's Bane [10]

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Treeman @ 285 Pts

13 Glade Guard @ 156 Pts

13 Glade Guard @ 156 Pts

11 Glade Guard @ 132 Pts

5 Glade Riders @ 120 Pts

5 Wild Riders @ 173 Pts
Standard; Musician
War Banner [25]

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

5 Wardancers @ 90 Pts

5 Scouts @ 85 Pts

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 78
Total Army Cost: 2244
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Nie podobna do mojej z 77str. :wink: ?
Ancient to kozak jakich mało, też lubię na nim grać.
Pzdr. :)
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Kalesoner
Szczur Królów

Podobna ale inna, mam dwa oddziały do walki mniej, ale za to jakieś 17 strzał więcej. No i mój ancient jest tańszy o 50pkt.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

2 x na 2 kosciach piosenka + 2 x bound?
Hmm, ciekawe czy to przejdzie...

Poza tym kosztem WB z wildow dalbym wiecej tancerzy + muzyka, a jak mają trzymać tylko magów to championa. :)

Kalesoner
Szczur Królów

3 x bound

poza tym WR z war bannerem są do brejkowania/sypania tego co złapie drzewo w czelendż czyli jakieś duże ścierwa typu bloodzio, star dragon
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Kalesoner pisze:3 x bound
poza tym WR z war bannerem są do brejkowania/sypania tego co złapie drzewo w czelendż czyli jakieś duże ścierwa typu bloodzio, star dragon
Racja, zapomniałem, że staruś ma dwa razy. ;)

Co do piątki z WB, cóż, w sumie rzecz subiektywna, bo jedna czasami salwa robi Ci z nich kaszankę i lipa. Tak wiem, zaraz powiesz, że jesteś na tyle dobry itd. że nie wystawisz ich na ostrzał i tak dalej - cóż, wszystko się zdarza. ;)

Ogólnie fajna rozpa, podoba mi się. :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

wildzi z bannerem sa dobrzy nawet przy malej ilosci(1-2), po prostu nie szarzuja jako jedyni i zajmuja sie wylacznie dawaniem 2 do CR a to bardzo duzo

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Jeśli jesteś w stanie pochować dwa drzewa przed armatami czy klopami to nie mam większych zastrzeżeń :wink:

Ja uważam że Ancient jest bardzo fajny, ale niestety tylko na armie gdzie jest mało maszyn, pięknie się sprawdza w walce z VC.

Pozdro

Zablokowany