Krasnoludzkie organki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Krasnoludzkie organki

Post autor: Legion »

Wybitnym malarzem nie jestem, poza różnymi wariacjami na temat suchego pędzla innych technik nie stosuję z powodu braku umiejętności/cierpliwości :)

Poniżej zdjęcia krasnludzkich organek, które malowałem dla Znajomego, liczę że się spodobają.

Obrazek
Fotoszop w akcji, czyli organiki na pozycji.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Trójka kanonierów.
Obrazek
Pocisk trochę nie z tej bajki, żywcem wyjęty z I Wojny Światowej ;)
Obrazek
Organiki z profilu.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2009, o 00:06 przez Legion, łącznie zmieniany 1 raz.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

malowanie całkiem znośne (taki poziom stołowy), popracowałbym trochę nad niebieskim u krasnoluda z młotkami.

Bardzo natomiast rani oczy nadlewka na lufie organek (i jedna mała na obsługancie)

generalnie nie obraziłbym się za takie malowanie;)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Bojo
Mudżahedin

Post autor: Bojo »

jak na drybrush ładne bardzo :wink: miłe dla oka

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Foalooke pisze:Bardzo natomiast rani oczy nadlewka na lufie organek (i jedna mała na obsługancie)
Gdzie się dało zdrapywałem, ale to miejsce sklejenia dwóch części lufy i ślady niestety zostały.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

No właśnie niestety ta nadlewka razi w oko....ale jak by nie brac tego po uwage to bardzo ładny model....i fota fajnie wykoanana

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

takie malowanie to stolowe 10/20 ]:-> niby ok ale jednak jak sie lepiej przyjrzec to nadlewki niedociagniecia itd no ale proboj dalej dasz rade ]:-> napewno te kraski maja swoj klimat i styl
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Ta skore to drabruszem malowales... ??:D, popracuj jeszcze nad cieniowaniem i nad niebieskimi szatami, tak pozatym nawet fajnie... :D

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

krasnale bardzo wporządku, jeśli cała armia będzie na podobnym poziomie to na stole będzie wyglądać naprawde fajnie :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kenny »

Dobry , stary, poczciwy drybush :D Podstawki robisz z korka czy może masz jakiś inny system?

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Dzięki za ciepłe słowa ;)
kenny pisze:Podstawki robisz z korka czy może masz jakiś inny system?
Są zrobione z korka, ale czasem stosuje białe kamyczki, które wyciągam z doniczek sztucznych roślin. Drenaż ozdobny to się chyba zowie, takie rozwiązanie ma swoje zalety, bo dociąża figurkę i ta trudniej się wywraca.
Ta skore to drabruszem malowales... ??
Którą? ;)
W sumie tak, czasem zamiast dokładnie wycierać pędzel robię nieco inaczej – nabieram sporo farby i delikatnie (bardzo delikatnie) przejeżdżam po malowanej powierzchni, tak by kolor osadził się na najwyższych częściach, taki blending dla ubogich :)
Vae victis!

ODPOWIEDZ