"Wojna rodów" Łomianki 18.03.07

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Mi jako graczowi naprawde nie będzie przeszkadzało że zagram z eshinem - nawet lepiej bo nigdy z nim nie grałem i będzie to napewno urozmaicenie. A slayerami, sea patrolem nikt nie gra prawie bo najczęściej nie jest dopuszczany. Pozostaje erranty war... Ale chyba da się przeboleć. Więc nie wiem czemu SoC powinni dopuszczeni nie zostać. Już i tak DoW nie mogą wystawic smoka, truthsayera itp. :? :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

SoCiu pisze:Wyszła nowa edycja,głównie to było czynnikiem.Dodatkowo SoC nie jest do końca zbalansowany jeśli chodzi o armie(Erranty,Sea patrol,slayersi).Dlatego albo wszystko albo nic.
jesli mowisz o malych punktach to

a) sea patrol jest gorszy od normlanych elfow raczej.. .bo co niby ma tam takiego silnego? merwyrma?

b) slayersami raczej juz sobie nie pograsz bo zostaly wycofane wraz z nowymi dwarfami

c) errantry nie jest taki silny jak trafi na armie szybka ze spora iloscia fastow (na te punkty dodatkowo tez nieiwele moze zrobic tymi kilkoma malymi lancami praktycznie bez ld)
. A slayerami, sea patrolem nikt nie gra prawie bo najczęściej nie jest dopuszczany
dziwne... niewidzialem cie nigdy na turnieju a co dziwniejsze nie widzialem takze takiej zasady, ze SoC dopuszczony oprocz kilku armii

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

dziwne... niewidzialem cie nigdy na turnieju a co dziwniejsze nie widzialem takze takiej zasady, ze SoC dopuszczony oprocz kilku armii
Myślę, że wystarczy co jakis czas zajrzeć na nowe ogłoszenia o turniejach. :roll: Z tego co pamiętam na wielu jest dyskusja na temat tego, dlaczego SoC jest niedopuszczony. :roll:

Co nie zmienia faktu że nie byłem na wielu turniejach. :wink:
Bum...!

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

[quote=Stachu] Jak sędziowie ustalili, że niedopuszczają SoC to znaczy, że nie chcą żeby armie na takich zasadach się pojawiłu na stole. Jak były turnieje na Narbutta czy w podwarszawskich miastach to tez dyskutowałeś z sędziami co powinni dopuścić na turniej a czego nie?? [/quote]

człowieku, naprawdę nie rozumiem o co Ci chodzi
Zasady współżycia społecznego przede wszystkim, jak ktoś chce grać SoCem to po co sie wtrącasz.

Chętnei bym dyskutował z sędziami / organizatorami w kwestii SoCu ale na razie wszędzie gdzie się wybierałem na turnieje był od dopuszczony!

[quote=SoCiu]Wyszła nowa edycja,głównie to było czynnikiem.Dodatkowo SoC nie jest do końca zbalansowany jeśli chodzi o armie(Erranty,Sea patrol,slayersi).Dlatego albo wszystko albo nic. [/quote]

to ja bym powiedział Wszystko. Na małe punkty nie można przegiąć rozpy tymi armiami. (a przynajmniej nie bardziej niz innymi)
A tak już SoC pisałem daje nowe możłiwości, różnorodnosć na stołach.

Naprawdę nie ma po co sie upierać aby zbanować SoC. Nic na siłę. Tyle ode mnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Fisch pisze: Naprawdę nie ma po co sie upierać aby zbanować SoC. Nic na siłę. Tyle ode mnie.
Wiesz, mi nawet nie chodzi o to ,że ktoś zrobi sobie przegiętą rozpiskę. po prostu armylistem ze storm of chaos na świecie nie gra się od ponad roku!!! Ale my żyjemy w Polsce i gramy w Polhammera.......... :wink:

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

niestety nie jestem tak jak Ty obeznany WFB na świecie
ale tu jest Polska , tu się pije i gra SoCem
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Przestań sie mazać. Jak chcesz to ci przywiozę bretke. Raz wżyciu zagrasz armią dla dorosłych gentelmenów. Ja sie tym razem trochę chce rozerwać i pożyczam od Kołaty jego zielone ścierwo. SRAAAAAAAAAGH!!!
Ups, przepraszam miało wyć WAAAAAAAAAAAAGH!!!!

A Dębowa Kołatka bez zmian jedzie do oporu - Jeżdżców Hardkoru !
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Aha. Ma ktoś giganta pożyczyć do Łomianek???? #-o

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

eshin bez lorda może być, nawet fajnie, ale nikt mi nie będzie gadał że armie z SoC są zbalansowane. Na dowód że nie są przypomnę że grając pierwszy raz w życiu demonic legionem zająłem drugie miejsce w Legionowie na turnieju gdzie grało prawie 50 osób.
Wiem że nie wszystkie armie w SoC są tak przepałowane, ale po cholerę kopać w tym ogródku i na chama wyciągać z niego trupy?
Co do Eshinu to uważam że nie jest przegięty tak żeby nie było i nawet na lokaliku to było by fajnie, ale jak zobaczę slayerów to nie ręczę za siebie :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Stachu pisze:
Fisch pisze: Naprawdę nie ma po co sie upierać aby zbanować SoC. Nic na siłę. Tyle ode mnie.
Wiesz, mi nawet nie chodzi o to ,że ktoś zrobi sobie przegiętą rozpiskę. po prostu armylistem ze storm of chaos na świecie nie gra się od ponad roku!!! Ale my żyjemy w Polsce i gramy w Polhammera.......... :wink:
oj gra sie gra... przeciez nawet na gt us byly dopuszczone.. nie mowiac juz o etc;)

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Dobra profilaktycznie jadę w glanach, jak zobaczę na turnieju pół slayera to nie zawaham się ich użyć :wink:
Ludzie naprawdę tak was boli że ktoś wywalił na zbity pysk te przegięte armie?
Jeszcze raz podkreślam że akurat Eshin w 7edycji i bez lorda nie jest przegięty, chodzi mi poprostu o SoC jako taki jaki pamiętam z turnieji........... DL, DL, DL, Slyaerzy, DL, Erranty war, DL, Erranty war, Erranty war, Slayerzy, DL. Erranty war. Ciężko było ujrzeć normalną bretkę czy chaos.

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

A ja powiem tak:
Postawcie się na miejscu gracza który uzbierał np. DL, a nie może go wystawić. To już było wałkowane w jakimś temacie. Po prostu włożył w to kupe kasy, a grać nie może bo kilku ludzi uważa że to przegięte. Wszystko sprowadza się do stwierdzenia "i tak większość zależy od gracza, a nie od armii jaką gra".

Może od razu zróbmy ankiete "Jaka armia twoim zdaniem jest najbardziej przegięta" i pierwsze trzy zbanujemy. :roll: :wink:
Bum...!

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

Po prostu włożył w to kupe kasy, a grać nie może bo kilku ludzi uważa że to przegięte
niech se gra,ale jak na turnieju nie mozna to nie mozna i juz
Zgadzam sie ze szczurem
pzdr

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Chodzi o to że ta argumentacja podana przez was jest bzdurna.SoC ZOSTAŁ OFICJALNIE ZALICZONY DO ARMY LISTÓW DOSTEPNYCH NA TURNIEJACH LIMITED.Argumenty że coś jest przegięte są dla mnie śmieszne bo pokazują że ktoś albo gra słabo ale sie boi :D

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Mi to wisi, czy będzie SoC, czy tez go nie bedzie jak trafie na bretke albo EW to bez różnicy od czego dostane masakre :wink: , bo obie armie są bardzo dobre, ale z kolei jakbym uzbieral DL na duze pkt. i nie moglbym tym grac to bym sie wkurzył :evil:. Co nie znaczy, ze popieram SoC.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

phi plewa..... ;)

Duke ty plewo ;) EW to shit :P Moim zdaniem te armie które teraz są dopuszczone z SoCu są dosc zbalansowane. DL sie nie boje...z tym da sie nauczyc grac....a co innego ze kazda armia z wbudowanym autowardem to hujnia i zabija mi zawsze przyjemność z gry to inna sprawa ;) . NIe lubie gdy o wyniku gry zadecydowalo ze ktos zdal 12 wardów na 5+ w jednej walce....Gdyby jeszcze dzialala statystyka ;) eh zycie ;)

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Sam jestes plewa :wink: .
Gram krotko i slabo, a grajac lizakami z bretka jest ciezko i to jeszcze na moim poziomie.
pozdr

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Dobra koniec tematu SoC is dead, już go nie wskrzeszycie :twisted: Ostatnie niedobitki sporadycznie grają. A co do graczy którzy uzbierali DL i nie mają co z nim zrobić to o tym było wiadomo od początku. Ich wybór, młócili przez dwa lata, ale teraz nic nie mogą robić tą armią. Wyjdzie nowy chaos to i tak pod pakują demony i coś z tego na pewno się przyda.

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

A co do graczy którzy uzbierali DL i nie mają co z nim zrobić to o tym było wiadomo od początku.
Ja myślałem że SoC zbanowany nie zostanie... :roll:
SoC ZOSTAŁ OFICJALNIE ZALICZONY DO ARMY LISTÓW DOSTEPNYCH NA TURNIEJACH LIMITED
No to czemu jest na tym turnieju zabraniany? :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Macki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Macki »

Bo to wszystko zależy od organizatorów czy będzie dopuszczany czy nie.

ODPOWIEDZ