Galeria Skavenów

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

wszystko ladnie i fajnie tylko jedna rzecz mi tu nie pasuje... Krysztaly daja lune naokolo siebie jakby swiecily. Wyszlo ci to swietnie tylko on daja ta poswiate na wszystko oprocz figurek i wyglada prze to troch3 nienaturalnie :)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

jakimi kolorami malowałeś kryształy ??

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

@Motor- jakimś cudem dawno temu tego RO udało mi się dorwać:) na razie to jedna z 7 figurek którym nie zmieniłem podstawek:P:P uchowały sie w bardzie w gablocie renegaci jedni gdy zacząłem zmieniać podstawki reszcie armii..

@Shino- tak, rację świętą masz:) świecenie jest tylko na podstawkach, na figurkach nie. zmieniałem na razie tylko podstawki. figurek się boję trochę dotykać:D raz że to bardzo dużo roboty, dwa że można zepsuć figurki tym, trzy że co najważniejsze... może kiedyś znowu zmienię podstawki:P:P i wtedy figurki z poświatami będą już w tyłku trochę:/
ale nie wykluczam pomalowania tego;) na razie mam jednak dość zielonego w tym wydaniu;)

@Telchar- czarny podkłąd, DA green na to, DA green + sunburst, sunburst, sunburst+biały. washe żółty i zielony też były. dokładny przepis gdzieś miałem jak chcesz:)

za to teraz będzie pewnie spora przerwa od szczurów ale jak coś pomaziam to wrzuce:)

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

a co myslicie o takim warlordzie???

http://grono.net/pub/u/640415/gallery/4895641/1/

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Nie podoba mi się ani trochę.
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

prędzej na championa, bo coś mały;) warlord to jest Queek.. porównaj te figurki wielkością, uzbrojeniem, trofeami i detalami.
podstawkę mu domaluj i krawędzie przy niej popraw bo obite.
'wyprostowałeś' mu lewą rękę?
no i malowania ta figurka sporo wymaga jeszcze, popracuj nad starannością. jeśli on miałby być generałem Twojej armii to powinien się najlepiej prezentować:)
keep working.

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

na championa w sam raz. pamietam jak dawno dawno temu sam skleilem podobnego, tylko jako naramienniki dalem mu orkowe czaszki z bebenka z wypraski comand group.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

a teraz pokażę wam moje konwersje i scratch-buildy :)
Zrobiłem ze skąpstwa - skoro mam części i green stuff, to po co wydawać 300 zł?
Co o nich sądzicie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

... Kurde, prawie jak orygialne :D Tez bym sobie zrobił takie cos zebym umiał :P

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

to w sumie nie było takie trudne. Zdecydowanie najwięcej pracy i precyzji wymagało przerobienie rąk do plague censer bearerów. Kłopotliwe było też zrobienie kół do screaming bella - a poza tym reszta poszła sprawnie.
Poza tym - im więcej zrobisz, tym więcej doświadczenia zbierzesz i tym lepsze wyjdą Ci następne. Ja na ten przykład przymierzam się do zrobienia drugiego warp lighting cannona.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

łądnie, jednak te koleczka do dzwonku nie teges

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

Przykro mi, ale te "maszynki" biednie wyglądają. Nie mam nic przeciwko scratchbuiltom, modelom robionym od podstaw. Ale w tym wypadku to troche szkoda czasu i materiałów.
Skorzystaj z plytek pcv, pracuj nad green stuffem, nadajac mu okreslony ksztalt. Pamietaj o detalach, jak ćwieki, nity, itp.

Sorry, ale ta gruszka z kabaczka mnie nie przekonuje :/

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

gruszka jest z jajka niespodzianki;) ale mnie też nie przekonuje. Nowa będzie lepsza. A chcialem miec cos, co można psoatwic na stół, i co nie bezie paczką husteczek.
Nowe działko na pewno będzie szczuplejsze, i robione z użyciem plastucardu.

Awatar użytkownika
Szopa
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szopa »

While faithless traitors still live, there can be no forgiveness.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

wypasiony mnich zarazy... też sobie chyba takiego skołuje ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Szopa... ten szczurek to u Ciebie się tak zasiedział? :lol2:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

http://www.coolminiornot.com/206404

pierwszy pomalowany szczurek do mojej nowej futrzastej armii :) miało byc bez fajerwerków żeby się po prostu przyzwoicie na stole prezentował i w sumie jestem z niego zadowolony.
Obrazek

MarsnTwix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MarsnTwix »

Zrobiłem konwersję stormvermina. To ma być coś w rodzaju "leśnych skavenów". Jestem ciekaw co o tym myślicie.

Woodvermin

Obrazek

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

muirfin pisze:Szopa... ten szczurek to u Ciebie się tak zasiedział? :lol2:
Po porządkach w klubie pod stertą desek i niepotrzebnych szpargałów ukazał się naszym oczom ten właśnie zadumany szczur....nażarł się trutki i wiedząc o nieuniknionej śmierci usiadł założył łapę na łapę i zadumał...

Według plotek skaven armybook ed. 7 rzekomo tak ma wyglądać nowy rar...MUMY SKAVEN GIANT :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

MarsnTwix pisze:Zrobiłem konwersję stormvermina. To ma być coś w rodzaju "leśnych skavenów". Jestem ciekaw co o tym myślicie.

Woodvermin

Obrazek

CO TO? :shock:

ODPOWIEDZ