Galeria Skavenów
Moderator: Hoax
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
Galeria Skavenów
Wrzucajcie fotki swoich szczurów
To ja zacznę czymś nietypowym.
Kiedyś trafiła do mnie lufa moździerza i zastanawiałem się co z tym zrobić. I wymysliłem Clan Skryre Experimental Chemical Mortar, wystawiany z zasadami ... hot pota.
Proszę o odrobinę wyrozumiałości, figurka jest w fazie WIP ("work in progress"). Wymaga jeszcze trochę szlifowania i zaklejania "grinstafem" tu i ówdzie, ale ogólny zarys widać. Jeden załogant to weteran z drewnianą nogą, obserwujący oddziały przeciwnika i komenderujący chorągiewką (za którą dziękujemy bretońskiemu piechurowi ). Drugi to szpec od operowania kątem uniesienia lufy za pomocą klina i młota (dziękujęmy krasnoludzkiemu artylerzyście). Tu jeszcze potrzebna jest zmiana lontownicy. Trzeci jest w fazie powstawania, dlatego nie ma go na zdjęciu, będzie niósł w łapskach kolczastą kulę - pocisk (dziękujemy plague censer bearerowi). Cały model generalnie wykonany z części "z odzysku", a także elementów wyprasek.
Zobacz
Z takich pomysłów dla moich skavenów mam jeszcze w planach skonwertowanie oddziału ogroszczurów, poprzez dodanie im róznych miotaczy, działek itp, i używanie z zasadami leadbelchers jako Clan Skryre Augmented Rat Ogres (skoro lista klanu Moulder z WD jest nieoficjalna).
Niestety, nie mam za dużo czasu na zajmowanie się modelami i większośc oddziałów jest w fazie WIP, ale coś może wrzucę jeszcze. Z tym, że raczej będą to konwersje niż pomalowane figurki, bo póki co energia bardziej idzie w cięcie i sklejanie niż machanie pędzlem.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Kiedyś trafiła do mnie lufa moździerza i zastanawiałem się co z tym zrobić. I wymysliłem Clan Skryre Experimental Chemical Mortar, wystawiany z zasadami ... hot pota.
Proszę o odrobinę wyrozumiałości, figurka jest w fazie WIP ("work in progress"). Wymaga jeszcze trochę szlifowania i zaklejania "grinstafem" tu i ówdzie, ale ogólny zarys widać. Jeden załogant to weteran z drewnianą nogą, obserwujący oddziały przeciwnika i komenderujący chorągiewką (za którą dziękujemy bretońskiemu piechurowi ). Drugi to szpec od operowania kątem uniesienia lufy za pomocą klina i młota (dziękujęmy krasnoludzkiemu artylerzyście). Tu jeszcze potrzebna jest zmiana lontownicy. Trzeci jest w fazie powstawania, dlatego nie ma go na zdjęciu, będzie niósł w łapskach kolczastą kulę - pocisk (dziękujemy plague censer bearerowi). Cały model generalnie wykonany z części "z odzysku", a także elementów wyprasek.
Zobacz
Z takich pomysłów dla moich skavenów mam jeszcze w planach skonwertowanie oddziału ogroszczurów, poprzez dodanie im róznych miotaczy, działek itp, i używanie z zasadami leadbelchers jako Clan Skryre Augmented Rat Ogres (skoro lista klanu Moulder z WD jest nieoficjalna).
Niestety, nie mam za dużo czasu na zajmowanie się modelami i większośc oddziałów jest w fazie WIP, ale coś może wrzucę jeszcze. Z tym, że raczej będą to konwersje niż pomalowane figurki, bo póki co energia bardziej idzie w cięcie i sklejanie niż machanie pędzlem.
Pozdrawiam,
Krzysiek
no, to kolej na mojego szarego proroka, oto on: http://www.coolminiornot.com/124744
comments are welcome
comments are welcome
a mortar całkiem ładny, ale sporo pracy przy nim jeszcze do zrobienia, wypełń szpary w lufie GS...
GS jak na stol to ok. jak dla mnie 5-6 na coolminiornot
Dziękuję! Miło mi to czytać, tym bardziej, że to efekt niejako "czyszczenia śmietnika"...Szczur pisze:a mortar całkiem ładny,
Tak, napisałem o tym w poście. Muszę uzupełnić też m.in. łączenia kończyn, samą "lawetę" moździerza i rzeczoną lufę. Ale mam dużo więcej rzeczy do "grinstafowania" (m.in. monków) więc załatwię to hurtowo (jak będę miał więcej czasu, czyli nieprędko.... )Szczur pisze: ale sporo pracy przy nim jeszcze do zrobienia, wypełń szpary w lufie GS...
GS mi się podoba, osobiście tylko pomalowałbym symbol Rogatego na lasce innym kolorem, może jakimś metalikiem (lubię elementy miedziane, takie zboczenie ).
Pozdrawiam,
Krzysiek
akurat wszystkie znaczki u moich szczurów są czerwone, to taki jakby element unifikacji, reszta armii jest w dowolnych kolorach.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ładny czekam na foty reszty armii
Wypas, jedno pytanie jakiej użyłeś pod niego podstawki? Chodzi mi o wymiary, ja mam nowoedycyjny dzwonek i chwilowo jest bez podstawki.
skończyłem podstawki w armii zmieniać wreszcie (po roku:P) to mogę zamieścić aktualne fotki:)
nie chcę tu zaśmiecać forum swoimi zdjęciami bo są już w innym topiku więc zarzucę tylko parę a kto będzie chętny to popatrzy po śródłach:)
tu mój blog i trochę więcej fotek:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=4726&start=40 (w połowie strony się zaczynają)
tu moja galeria szczurów:
http://picasaweb.google.pl/vocart/Skaven
może kogoś to zmotywuje lub zainspiruje do malowania swojej armii:)
pozdro!
nie chcę tu zaśmiecać forum swoimi zdjęciami bo są już w innym topiku więc zarzucę tylko parę a kto będzie chętny to popatrzy po śródłach:)
tu mój blog i trochę więcej fotek:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=4726&start=40 (w połowie strony się zaczynają)
tu moja galeria szczurów:
http://picasaweb.google.pl/vocart/Skaven
może kogoś to zmotywuje lub zainspiruje do malowania swojej armii:)
pozdro!
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Bardzo ładne;) Zwłaszcza Snitch mi się podoba i Giant Raty;)
Edit: O kurde obejrzałem resztę galerii, zajebioza i masz RO Clan Skryre z Mordheima a myślałem, że nikt tego w Polsce nie ma Szacun
Edit: O kurde obejrzałem resztę galerii, zajebioza i masz RO Clan Skryre z Mordheima a myślałem, że nikt tego w Polsce nie ma Szacun
Fantastyczne. Fajny pomysł z kryształami koło RO.
... muszę posklejać, o malowaniu nie wspominając...
Też mam, tylko taki drobny szczegół, że ...Motor pisze:(...) i masz RO Clan Skryre z Mordheima a myślałem, że nikt tego w Polsce nie ma Szacun
... muszę posklejać, o malowaniu nie wspominając...