Galeria Skavenów

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Galeria Skavenów

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

Wrzucajcie fotki swoich szczurów

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

To ja zacznę czymś nietypowym.
Kiedyś trafiła do mnie lufa moździerza i zastanawiałem się co z tym zrobić. I wymysliłem Clan Skryre Experimental Chemical Mortar, wystawiany z zasadami ... hot pota.

Proszę o odrobinę wyrozumiałości, figurka jest w fazie WIP ("work in progress"). Wymaga jeszcze trochę szlifowania i zaklejania "grinstafem" tu i ówdzie, ale ogólny zarys widać. Jeden załogant to weteran z drewnianą nogą, obserwujący oddziały przeciwnika i komenderujący chorągiewką (za którą dziękujemy bretońskiemu piechurowi ). Drugi to szpec od operowania kątem uniesienia lufy za pomocą klina i młota (dziękujęmy krasnoludzkiemu artylerzyście). Tu jeszcze potrzebna jest zmiana lontownicy. Trzeci jest w fazie powstawania, dlatego nie ma go na zdjęciu, będzie niósł w łapskach kolczastą kulę - pocisk (dziękujemy plague censer bearerowi). Cały model generalnie wykonany z części "z odzysku", a także elementów wyprasek.
Zobacz
Z takich pomysłów dla moich skavenów mam jeszcze w planach skonwertowanie oddziału ogroszczurów, poprzez dodanie im róznych miotaczy, działek itp, i używanie z zasadami leadbelchers jako Clan Skryre Augmented Rat Ogres (skoro lista klanu Moulder z WD jest nieoficjalna).
Niestety, nie mam za dużo czasu na zajmowanie się modelami :( i większośc oddziałów jest w fazie WIP, ale coś może wrzucę jeszcze. Z tym, że raczej będą to konwersje niż pomalowane figurki, bo póki co energia bardziej idzie w cięcie i sklejanie niż machanie pędzlem.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Szczur »

no, to kolej na mojego szarego proroka, oto on: http://www.coolminiornot.com/124744
comments are welcome

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

a mortar całkiem ładny, ale sporo pracy przy nim jeszcze do zrobienia, wypełń szpary w lufie GS...

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

GS jak na stol to ok. :) jak dla mnie 5-6 na coolminiornot :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Szczur pisze:a mortar całkiem ładny,
Dziękuję! Miło mi to czytać, tym bardziej, że to efekt niejako "czyszczenia śmietnika"... :)
Szczur pisze: ale sporo pracy przy nim jeszcze do zrobienia, wypełń szpary w lufie GS...
Tak, napisałem o tym w poście. Muszę uzupełnić też m.in. łączenia kończyn, samą "lawetę" moździerza i rzeczoną lufę. Ale mam dużo więcej rzeczy do "grinstafowania" (m.in. monków) więc załatwię to hurtowo (jak będę miał więcej czasu, czyli nieprędko.... :? )

GS mi się podoba, osobiście tylko pomalowałbym symbol Rogatego na lasce innym kolorem, może jakimś metalikiem (lubię elementy miedziane, takie zboczenie ;) ).
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

akurat wszystkie znaczki u moich szczurów są czerwone, to taki jakby element unifikacji, reszta armii jest w dowolnych kolorach.

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

trza cos ozywic nasze forum skavenskie:)

dzwonek do mojej armii, stary ale jary :d

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

ładny czekam na foty reszty armii :)

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Wypas, jedno pytanie jakiej użyłeś pod niego podstawki? Chodzi mi o wymiary, ja mam nowoedycyjny dzwonek i chwilowo jest bez podstawki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

zlanczone 2 podstawki piechoty + podstawka ogrowa 40x40 ogolne wymiary to oczywiscie 40x60

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Asgard pisze:trza cos ozywic nasze forum skavenskie:)
Słuszny wniosek. :)

Dzwon bardzo fajny. Coś mi mówi, że byłby czas przemalować mój (też ta edycja) kupiony kiedyś w komisie...

Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Bardzo ładny,świetny metalic, drewno też niczego sobie. W sumie nie ma się do czego przyczepić ;)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Te drewno malowales recznie(warstwami) czy pomalowales jakim jasnym kolorem i umiejetnie inkiem pociagnales(albo plynem do mycia naczyń i farba)?

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

bez inków

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Podaj przepis na to wspaniałe drewno (i metaliki też jeśli możesz ;) )!

Jeśli mam się do czegoś przyczepić, to tylko spaczeń w grillu trochę przyciemny :D

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

skończyłem podstawki w armii zmieniać wreszcie (po roku:P) to mogę zamieścić aktualne fotki:)
nie chcę tu zaśmiecać forum swoimi zdjęciami bo są już w innym topiku więc zarzucę tylko parę a kto będzie chętny to popatrzy po śródłach:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tu mój blog i trochę więcej fotek:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=4726&start=40 (w połowie strony się zaczynają)
tu moja galeria szczurów:
http://picasaweb.google.pl/vocart/Skaven

może kogoś to zmotywuje lub zainspiruje do malowania swojej armii:)

pozdro!

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Bardzo ładne;) Zwłaszcza Snitch mi się podoba i Giant Raty;)
Edit: O kurde obejrzałem resztę galerii, zajebioza :shock: i masz RO Clan Skryre z Mordheima a myślałem, że nikt tego w Polsce nie ma :shock: Szacun :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Fantastyczne. Fajny pomysł z kryształami koło RO.
Motor pisze:(...) i masz RO Clan Skryre z Mordheima a myślałem, że nikt tego w Polsce nie ma :shock: Szacun :wink:
Też mam, tylko taki drobny szczegół, że ...
... muszę posklejać, o malowaniu nie wspominając... :?

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

O mama
Bardzo ładna armia

ODPOWIEDZ