Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
troche niewyrazie napsiałem
1) czy można zatem wyzwać na dule Stagedona ??
2) czy jak nie ma Duela a zwykła walka - przeciwnik może sobie wybrać w co bije ? Stagedon LUB Priest LUB Skinki ?
1) czy można zatem wyzwać na dule Stagedona ??
2) czy jak nie ma Duela a zwykła walka - przeciwnik może sobie wybrać w co bije ? Stagedon LUB Priest LUB Skinki ?
1) jak chcesz wyzwac na duel stegadona skoto to monster a nie heros?
2) przeciwnik nie moze bic po zalodze, to jak zaloga rydwanu. Nie mozesz po niej bic. Heros albo steg.
2) przeciwnik nie moze bic po zalodze, to jak zaloga rydwanu. Nie mozesz po niej bic. Heros albo steg.
dobrze, reasumując
W walce przeciwnik może
1) wyzwac Priest na Duel
2) atakowac stagedona lub priesta ale nie moze atakowac załogi
UP
Dobra doczytałem, wali w co chce. THX
W walce przeciwnik może
1) wyzwac Priest na Duel
2) atakowac stagedona lub priesta ale nie moze atakowac załogi
UP
Dobra doczytałem, wali w co chce. THX
moze dlatego ze rozmawiamy o dueluPossessed pisze:When figthing in close combat, attacking models may choose do direct attacks at either, character if one is present, mount or the skink crew. s55.
dlaczego wg ciebie Lasti nie można bić po skinkach skoro w podręczniku pisze inaczej?
Czasem brakuje mi wiary w ludzi... Czy jest napisane w zasadach tego forum , ze piszemy w odpowiednim temacie/podforum ? Tak jest , wiec szanowny kolego Michale pisz tam gdzie powinienes czyli w temacie "Ciekawostki odnosnie zasad lizakow" .
Possessed my bad.
Wymiety dzis jestem, w ogole nie skojarzylem tej zasady z booka
Wymiety dzis jestem, w ogole nie skojarzylem tej zasady z booka
Tak.
Dobra też mam pytanko może głupie albo oczywiste ale mimo wszystko lepiej się spytać
Jak strzelamy z bolca (pojedynczym) w stedzie to rozumiem że losujemy w co trafił. Czy jak trafia w skinków to ile modeli dostanie? Jeden?
I drugie pytanie: Jak strzelamy z działa w stedzia to też losujemy w co trafia?
Jak strzelamy z bolca (pojedynczym) w stedzie to rozumiem że losujemy w co trafił. Czy jak trafia w skinków to ile modeli dostanie? Jeden?
I drugie pytanie: Jak strzelamy z działa w stedzia to też losujemy w co trafia?
skinki sie ustawiaja tak jakby ich tam bylo 3 w szeregu ale losujmy bo mzoe w stedzia pojsc
jak jest duzo modeli w (obsluga i potwor czy maszyna) zawsze sie losuje
jak jest duzo modeli w (obsluga i potwor czy maszyna) zawsze sie losuje
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
max jestes pewny z tymi 3 w szeregu?
A nie dostaje 1 jak w skirmiszu?
A nie dostaje 1 jak w skirmiszu?
ej przecież jak się strzela z działa i trafiasz w bolec to kula leci po linii i albo trafi załoganta albo nie. W tym wypadku się nie losuję.
W zasadach stegadona jest napisane że "missile hits and impact hits are randomized...".
Czyli że niby wszystkie pociski? Kule, strzały, bolce itp? To sprawia że strzelanie z armaty do tego trochę się mija z celem, bo jak już wymierzysz i trafisz to jeszcze turlniesz 5,6 i zabijesz jednego skinka...
Trzech w szeregu? Gdzie coś takiego jest napisane? tzn. skąd to wiesz?:)
Aha no i jest jeszcze katapulta. Trafiasz w sam środek to jak liczymy? Skinki przykrywa to jest jasne ale teraz środkowy hit (ten ze zdwojoną siłą) jak jest na skinku to jak liczymy? Skink łapię kulkę w rece i ratuje stegadona? To raczej stegadon chyba powinien dostać?
Znalazłem takie coś w podręczniku:
"jeżeli kula armatnia trafia w model składający się z wielu elementów, taki jak model postaci dosiadającej potwora lub jadący na rydwanie, rozstrzygnij który model został trafiony." I podali przykład na rydwanie jedzie postać i leci kula na 1-5 trafiony jest rydwan a na 6 postać
Wychodzi an to że kula nawet jak trafi w stegadona to ma szanse zabić tylko skinka...
W zasadach stegadona jest napisane że "missile hits and impact hits are randomized...".
Czyli że niby wszystkie pociski? Kule, strzały, bolce itp? To sprawia że strzelanie z armaty do tego trochę się mija z celem, bo jak już wymierzysz i trafisz to jeszcze turlniesz 5,6 i zabijesz jednego skinka...
Trzech w szeregu? Gdzie coś takiego jest napisane? tzn. skąd to wiesz?:)
Aha no i jest jeszcze katapulta. Trafiasz w sam środek to jak liczymy? Skinki przykrywa to jest jasne ale teraz środkowy hit (ten ze zdwojoną siłą) jak jest na skinku to jak liczymy? Skink łapię kulkę w rece i ratuje stegadona? To raczej stegadon chyba powinien dostać?
Znalazłem takie coś w podręczniku:
"jeżeli kula armatnia trafia w model składający się z wielu elementów, taki jak model postaci dosiadającej potwora lub jadący na rydwanie, rozstrzygnij który model został trafiony." I podali przykład na rydwanie jedzie postać i leci kula na 1-5 trafiony jest rydwan a na 6 postać
Wychodzi an to że kula nawet jak trafi w stegadona to ma szanse zabić tylko skinka...