1656 Vucetów Karabina na Białystok :)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

Dr Crane pisze:Hmmm no tak...ale jak w te Wraithy wpadną Chaos Knighci, Pieski Khorna albo Gralle to chyba nie powinno z Wraithow wiele zostać...Teraz sporo armii ma magiczne ataki na stanie, więc nie wiem....ale pomysł ciekawy.
To trzeba grac tak, żeby nie wpadli xD.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

właśnie siła wraithów leży w tym, że są bardziej manewrowe niż kawaleria z magicznym atakami ;)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Kawaleria jedzie do wraithow, a one biegaja wokol kawalerii krzyczac z banshee - kawa plynie, wraithy zostaja :P
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Kawaleria jedzie do wraithow, a one biegaja wokol kawalerii krzyczac z banshee - kawa plynie, wraithy zostaja
Wybacz, ale to są jakieś bzdury kawaleria ma move 14 względnie 16 a vraithy 12 przy czym teraz skirmisherom też się obcina marsz....IMO nie są bardziej manewrowe i kawaleria je dopadnie...

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

zagraj sobie z dobrym graczem wampirów kiedyś : )

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

zagraj sobie z dobrym graczem wampirów kiedyś
To żadne wytłumaczenie. Równie dobrze można powiedzieć, że drugi dobry gracz nie pozwoli sobie na takie manewry u przeciwnika Wraithami.

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

Vraithy to zło... Jak gram DE to naprawde mam ciężko, już wolałem jak ludzie wargulfy wystawiali. Ostatnio typ wystawił dwie 7 vraithów, które mnie sprzątnęły. Dlatego chyba się przesiądę na scyzoryka bo smok poprostu wymięka.

Rozpiska tym samym świetna

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Dr Crane pisze:
zagraj sobie z dobrym graczem wampirów kiedyś
To żadne wytłumaczenie. Równie dobrze można powiedzieć, że drugi dobry gracz nie pozwoli sobie na takie manewry u przeciwnika Wraithami.
kawalerię można sobie wymanewrować wilczkami jak się chce... Poza tym kawaleria w lesie g.. robi. Najpierw podlicz plusy i minusy- wykorzystanie terenów to jeden z najważniejszych aspektów tej gry, chyba, że lubisz grę na 4 oddziałach kawalerii khorne'a, byle do przodu

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Dr Crane pisze:
Kawaleria jedzie do wraithow, a one biegaja wokol kawalerii krzyczac z banshee - kawa plynie, wraithy zostaja
Wybacz, ale to są jakieś bzdury kawaleria ma move 14 względnie 16 a vraithy 12 przy czym teraz skirmisherom też się obcina marsz....IMO nie są bardziej manewrowe i kawaleria je dopadnie...
Wiesz co przepraszam Cię najmocniej, ale sam bzdury pleciesz. Pomimo tego, że kawa ma te zazwyczaj dwa cale więcej ruchu - raczej nie jest problemem ją wymanewrować, bo jesteś skirmiszem i to mając szóstkę ruchu bardzo szybkim w tej grze.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Rajty maja tylko 2 cale ruchu mniej, ale maja skirmish i sa eteryczne (wiec kazdy teren daje im znakomita przewage nad kawaleria), w dodatku w razie czego zawsze mozna sobie dopomoc wilczkami, przekierowac szarze a rajtami wpasc od boku w kawe - wtedy nawet chaosnicy plyna od rajtow z bannerem.

Jesli nadal tego nie widzisz... no coz, to nie powinienes grac wraithami na kawalerie z magicznymi atakami 8)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

ja bym chciał mieć taką kawalerię, nawet wymanerowaną :D

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Ja myślę, że najlepiej się przekonać w praktyce....Karabinie jesli idziesz na turniej co ma być w sobotę w MDKu i bierzesz ze sobą owe wraithy w rozpisce to rzucam Ci challenge :lol2:

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Dr Crane pisze:Ja myślę, że najlepiej się przekonać w praktyce....Karabinie jesli idziesz na turniej co ma być w sobotę w MDKu i bierzesz ze sobą owe wraithy w rozpisce to rzucam Ci challenge :lol2:
Wynik czelendża - bitwa na 1650p, 4 karabiny zdobyte 2797 , oddane 80. 8)
Pozdro Crane ;)

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Nie ciesz się Karabinie zbyt wcześnie.... :lol2: jeszcze z Tobą nie skończyłem 8)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Niektórym to batów ciągle mało ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

huehue

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Naprawde Cięzka rozpiska w sumie to na te ptk, podoba mi sie. Jednak ja bym chyba zamienił tego Vampire Caddy na Necro Caddiego :P bo sporo ptk. sie zaoszczedza.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Dr Crane pisze:Nie ciesz się Karabinie zbyt wcześnie.... :lol2: jeszcze z Tobą nie skończyłem 8)
Spoko loko dzięki Tobie zabiłem drugiego w życiu hellcannona. Pierwszego zastrzeliłem szkielami z kuszami :D (żałosna śmierć). :D

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Niektórym to batów ciągle mało
Jako mroczny elf czerpię niezwykłą przyjemność z batów... :wink: a co do hellcanona -cała przyjemność po jego stronie :wink:

ODPOWIEDZ