jak składacie swoje wampiry?

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Post autor: Monstroys »

kurde rzeczywiście :oops: dzięki za zwrócenie mi uwagi bo jeszcze bitwy nie rozegrałem :)
ehh człowiek zwraca uwagę tylko na te najważniejsze rzeczy .... suffer -1 Ld ..... in 6".....
no cóż, może to i lepiej. jeden mały wampir będzie się zajmował tak jak dawniej przekazywaniem Ld z hełmu, wskrzeszał ghoule na 3+ i miał 2 poziom mag.

pozdr

Awatar użytkownika
Browar
Mudżahedin

Post autor: Browar »

Zawsze chetnie podpowiadam vampirom ;p
BTW Nie jestem pewien ale podobno Acursed Armor w połączeniu z Weapon Skillem od hełmu daje rezultat HoC-AA=4WS albo 5WS zalezy czy ciągniesz od Herołka czy od Lorda. Nie ze neguje się minus do WS rozumiesz??

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

rozumiem, a Hełm mam na małym wampierzu :) ale czy jest to w miarę pewne? ma to spore znaczenie, bo albo trafiam na 2+ albo na 3+ (ofc z barrows).

Awatar użytkownika
Herkules
Mudżahedin

Post autor: Herkules »

Rosja : nie da się trafiać na 2 + :D

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

a to czemu niby? helm of commandment daje nam zazwyczej 3+, do tego bonus +1 z banner of the barrows i masz 2+

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Browar pisze:Zawsze chetnie podpowiadam vampirom ;p
BTW Nie jestem pewien ale podobno Acursed Armor w połączeniu z Weapon Skillem od hełmu daje rezultat HoC-AA=4WS albo 5WS zalezy czy ciągniesz od Herołka czy od Lorda. Nie ze neguje się minus do WS rozumiesz??
minus się neguje. to jest w faq.

Bierzesz sobie accursed armour np. Whight Kingiem i będziesz miał nim WS 1.
Z tyłu za nim w promieniu 12cali biega sobie vampire z helmikiem.
W walce WK ma WS Vampira i trafia zwykle na 3+.

A jeśli WK wejdzie do oddziału BK ze szmatką Banner of the Barrows to przeważnie on i cały oddział będzie trafiał na 2+.

A jeśli chcemy maksymalizować mechanikę to można jeszcze do oddziału wsadzić vampira na koniku z BSB z Royal Banner of Strigor i cały oddział trafia na 2+ z przerzutami :)

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

ten wight, który ma accursed armor jest bsb'kiem ale bez magicznego sztandaru, a szkoda mi poświęcać 1 slota hero, żeby zamiast małego wampira wystawić drugiego wight kinga :)
ale dobrze wiedzieć, że ma 6 WS'a :)

pozdr

Awatar użytkownika
Heinrich K.
Mudżahedin

Post autor: Heinrich K. »

Vampire:
+Avatar of Death
+Dark Acolyte
+Blood Drinker
+Nightmare

Biega sobie w oddziale 4 blood Knajtow

Jack Skwarrow
Mudżahedin

Post autor: Jack Skwarrow »

White Lion pisze:

A jeśli chcemy maksymalizować mechanikę to można jeszcze do oddziału wsadzić vampira na koniku z BSB z Royal Banner of Strigor i cały oddział trafia na 2+ z przerzutami :)
Oprocz wampira

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

no tak przejęzyczenie.
możemy wsadzić tam WK BSB z RBoS i jest ok

Goofy
Warzywo

Post autor: Goofy »

a co powiecie na temat mojego biegacza?

MOCE:
Infinite Hatred

KIESZEŃ:
Talisman of the Lycni
Sword of Battle

total: 170

(dodaje tylko tyle że gram w WH niedługo, w sumie 3 poważne bitewki, więc jak zrobiłem jakiś fatalny błąd to proszę o subtelność :wink: )

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Za łatwy do zabicia moim zdaniem. Ja bym wyrzucił AoD i dał Walking Death oraz The Flayed Hauberk dla ochrony. Masz Wampirka który ma ochrone na 2+ i ma +1 do wyniku walki. Co prawda kosztuje 200 ale kosimazaki ;) Jak się uda to masz +5 do wyniku walki...

Awatar użytkownika
Scyla Anfingrimm
Wałkarz

Post autor: Scyla Anfingrimm »

Ale power gamerzy śmierdzący!! Trupem zalatują i jeszcze wypaśnych bohaterów pompują... A tak serio to da sie WoC wygrać (bez cudu) z VC?
"ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA!" (Dla Slaanesha też! I dla Nurgla! Oraz Tzeentcha!) Zabijaj każdego jak leci! Niech Chaos rośnie w siłe i zapanuje nad światem śmiertelników!

P.S. A Wąpierze ssą!!

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Grając z głową , a nie na pałe jest to nawet bardzo prawdopodbne :)
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Scyla Anfingrimm
Wałkarz

Post autor: Scyla Anfingrimm »

Oskar pisze:Grając z głową , a nie na pałe jest to nawet bardzo prawdopodbne :)
Jakim cudem?! Sam zbieram WoC ale wczoraj przeglądając AB VC doszedłem do wniosku że to nie ma bata. Myśle, że wąpierze można wystawić na minimalnej wymaganej ilości jdenostek core 10+ czy 5+, jakiś Blood Knights w sile 5 a reszte pkt. ładujemy w nekromantów, żeby tworzyli i wskrzeszali jednostki. I jak ja niby miałbym sie przez to WoC przebić? Oczywiście kmine na VC pisze po kilkunasto- minutowym przeglądaniu AB także prosze mnie nie besztać że bez sensu. Po prostu pierwsze co mi do łba przyszło.
"ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA, ZABIJAJ DLA KHORNA!" (Dla Slaanesha też! I dla Nurgla! Oraz Tzeentcha!) Zabijaj każdego jak leci! Niech Chaos rośnie w siłe i zapanuje nad światem śmiertelników!

P.S. A Wąpierze ssą!!

Awatar użytkownika
Madimiel
Mudżahedin

Post autor: Madimiel »

No to poczytaj jeszcze bo widac ze nie uwaznie czytales nekromantami to ty se w VC mozesz.. na cops carcie pojezdzic i nic wiecej :wink:

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

A to mój nowy ulubieniec :D ma dobrego save, a strzelanie do niego to średnio -3/-4:D

Gralem na nim z Lizakami - od strzelanie nie było bata żeby zszedł, a sam ładnie pomielił:D

Odpadł z engina :/

Vampire 220pkt
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy; Heavy armour; Shield
The Martialle: Avatar of Death
The Bestialle: Infinite Hatred
Sword of Might
Armour of Night
Tallisman of Lycni
Obrazek

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

5+ uważasz za dobrego save'a? Koleś fajny ale tylko na armie strzelające na bs, bo jak z działa czy z klopy wyłapie to się składa

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Drwal pisze:5+ uważasz za dobrego save'a? Koleś fajny ale tylko na armie strzelające na bs, bo jak z działa czy z klopy wyłapie to się składa

a to dobre. to znaczy ze mamy jakis herosow w armii ktorzy sa w stanie oprzec sie dzialom badz klopce!
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Gasior pisze:
Drwal pisze:5+ uważasz za dobrego save'a? Koleś fajny ale tylko na armie strzelające na bs, bo jak z działa czy z klopy wyłapie to się składa

a to dobre. to znaczy ze mamy jakis herosow w armii ktorzy sa w stanie oprzec sie dzialom badz klopce!
+1 :lol2:
Z klopy czy działa to raczej kaplica niezależnie od sejva. (oczywiście z wyjątkiem warda). Co i tak imho szczytem głupoty jest ryzykować taki strzał.

ODPOWIEDZ