Empire VII ed.
Moderator: #helion#
Brak bębna!!!!!!!! Piechota imperialna kojarzy mi się tylko z bębnami...nie jakieś dmuchajki..(jeśli nie ma go w wypraskach jako opcja to dziękuje za ta kijowa trąbe:/) kolo obok sztandarowego ma twarz jak szczur z brodą:/
zbroje i ciuszki jak najbardziej TAK!!
Generalnie jak będzie bęben i zmiana twarzy do wyboru biorę ich!!!!
P.S. Jeszcze kilka przemyśleń...na zdjęciu jest ich 15 szansa by było tylu ich w pudle???
Niezbicie imperium osłabione w 7 ed sprzedaż spadła zasad już w 7 ed nie doczekamy się nowych trzeba czekać do 8 ed...wiec co robimy ??? a odświeżamy trochę armie wypuszczamy nowe figurki by przyciągnąć łapczywe dzieci pragnące ładniutkich modeli....teraz na chłodno kalkulując metale na ok z wyglądu poza tym że klony plastik Gs nie jest musem no chyba że jest opcja sklejenie swordsmenów.
zbroje i ciuszki jak najbardziej TAK!!
Generalnie jak będzie bęben i zmiana twarzy do wyboru biorę ich!!!!
P.S. Jeszcze kilka przemyśleń...na zdjęciu jest ich 15 szansa by było tylu ich w pudle???
Niezbicie imperium osłabione w 7 ed sprzedaż spadła zasad już w 7 ed nie doczekamy się nowych trzeba czekać do 8 ed...wiec co robimy ??? a odświeżamy trochę armie wypuszczamy nowe figurki by przyciągnąć łapczywe dzieci pragnące ładniutkich modeli....teraz na chłodno kalkulując metale na ok z wyglądu poza tym że klony plastik Gs nie jest musem no chyba że jest opcja sklejenie swordsmenów.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2009, o 18:22 przez Wilqu, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do nowych GSów to powiem tak, trochę się zawiodłem bo wyglądają trochę mizernie, brak opancerzenia na rekach (metalowcy z 6ed maja przynajmniej na jednej ręce), nie zrezygnowano niestety z głupawych piór (nie żeby miał coś do piór w kapeluszach ale te z 7ed są o wiele za długie i za duże bo nie wiedziałem takich piór co są dłuższe od ramienia wsadzanych w kapelusze żeby sterczały), trąbka zamiast bębenka. Cuż liczyłem na coś lepszego patrząc na nowe modele innych armii ale do pełnej oceny trzeba w sumie więcej niż jedno zdjęcie zwłaszcza że tylko jednej czaszki się doliczyłem i do tego małej.
Bębnów powinieneś mieć Wilqu nadmiar
Przynajmniej ja tak mam kilka 6 ed i kilka 7 ed więc nie będzie problemów podmienić.
Myślę że będzie mnóstwo głów do wymiany ale zawsze można kombinować z tymi co już mamy.
Nie podoba mi się głowa sztandarowego ale natomiast fajny model głowy to ten w drugim szeregu ostatni po prawej. Naliczyłem 10 różnych modeli głów.
Ciekawym pomysłem będzie z GSów zrobić Swordmenów
Przynajmniej ja tak mam kilka 6 ed i kilka 7 ed więc nie będzie problemów podmienić.
Myślę że będzie mnóstwo głów do wymiany ale zawsze można kombinować z tymi co już mamy.
Nie podoba mi się głowa sztandarowego ale natomiast fajny model głowy to ten w drugim szeregu ostatni po prawej. Naliczyłem 10 różnych modeli głów.
Ciekawym pomysłem będzie z GSów zrobić Swordmenów
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Zdjęcie w linku od Boryska jest dosyć czytelne i muszę stwierdzić, że facjaty mają w zasadzie nie wiele lepsze od state troops z 7ed. Szkoda
Szamanie --> nie Ty jeden ich masz
Szamanie --> nie Ty jeden ich masz
Łeb sztandarowego świetny dla rycerzy będzie.
Podobają mi się, metalowych nie kupiłem ze względu na cenę i mizerność delikwentów. Porównajcie plastikowego halabardnika i metalowego grejsłorda - chude nóżki, rączki, tors jakby ich przez miesiąc głodzono przed walką!
Jestem pewien, że mieszając części z rożnych zestawów będzie można zrobić zarąbisty oddział GSów.
Podobają mi się, metalowych nie kupiłem ze względu na cenę i mizerność delikwentów. Porównajcie plastikowego halabardnika i metalowego grejsłorda - chude nóżki, rączki, tors jakby ich przez miesiąc głodzono przed walką!
Jestem pewien, że mieszając części z rożnych zestawów będzie można zrobić zarąbisty oddział GSów.
Vae victis!
To ma być full plate armor? Kpina. Zdecydowanie metale 6ed lepiej się prezentują, zaletą nowych GS będą bitsy, niewątpliwie do wykorzystania w innych oddziałach. Jak pokarzą zdjecie wypraski to podejmę ewentualną decyzje o zakupie kontrolowanym.
Czołg natomiast coraz bardziej mi sie podoba.
Czołg natomiast coraz bardziej mi sie podoba.
Tank jakiś taki... Nie wiem, bardziej mi się chyba podoba stary - inżynier brzydki i taka "action-manowata" poza, płaskorzeźby jakieś takie biedne i na burtach... Ale widać od razu, że jest bardziej szczegółowy, zwłaszcza przy elementach boilera. W sumie jakiegoś ładnego inżyniera zagospodarować na górę i może być
Na greatswordach rzeczywiście mało pancerza, poza tym nie podoba mi się poza tego kolesia obok championa - wygląda, jakby miał miecz 1 raz w życiu w ręce Fajny sztandarowy - taki bardzo hmm gotycki się wydaje, i ten topór! Pierwszy state troops z toporem jakiego widziałem! Nareszcie Sprawa z trąbką rzeczywiście obsysa, Te z 6 ed bębny nie będą pasowały, a nie chcę dublować w armii tego z nowych state troopsów
Jestem bardzo ciekaw bitsów z obu zestawów
Na greatswordach rzeczywiście mało pancerza, poza tym nie podoba mi się poza tego kolesia obok championa - wygląda, jakby miał miecz 1 raz w życiu w ręce Fajny sztandarowy - taki bardzo hmm gotycki się wydaje, i ten topór! Pierwszy state troops z toporem jakiego widziałem! Nareszcie Sprawa z trąbką rzeczywiście obsysa, Te z 6 ed bębny nie będą pasowały, a nie chcę dublować w armii tego z nowych state troopsów
Jestem bardzo ciekaw bitsów z obu zestawów
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
No nie wiem, te nowe State super są, a wy się trąbki czepiliście Przecież oni w końcu buty mają !
GSy też dobre, zbroje pod rękawami mają
W każdym razie dużo lepszy wypust niż na początku tej edycji, zadziwili mnie osobiście!
GSy też dobre, zbroje pod rękawami mają
W każdym razie dużo lepszy wypust niż na początku tej edycji, zadziwili mnie osobiście!
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
6ed greats są lepsi i to zdecydowanie :/ Uff... a bałem się, że będę żałował zakupu swoich 25ciu... Mordy straszne, choć ten hełm fajny, ale za mało tego pancerza...
O tak! Panzer zdecydowanie mi sie podoba, wszak ten inżynier to powrót do modelu z 4/5ed: wąchole, monokl i niemalże pikenhauba (trzeba będzie dorobić czubeczek )
P.S.
Co za baran sklejał ten model? Na drugim zdjęciu widać szczeliny między elementami...
P.S.
Co za baran sklejał ten model? Na drugim zdjęciu widać szczeliny między elementami...
maly offtop ale odnośnie ST...
nie zastanawialo Was nigdy jak oni ladują tą glówną armate?
Wszakze chyba imperium nie ma dzial ladowanych od tylu...
nie zastanawialo Was nigdy jak oni ladują tą glówną armate?
Wszakze chyba imperium nie ma dzial ladowanych od tylu...