Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Co to jest "virtue of emathy"
Czy sztandaru armii nie może nieść coś tańszego niż paladyn?
Czy sztandaru armii nie może nieść coś tańszego niż paladyn?
-
- Oszukista
eeeee? wiesz bretonnia co prawda ma obowiązek wystawiania Bsb, ale i tak byłby on w 80-90% rozpisek, bo po prostu daje cholernie dużo - a breta ma ten bonus, że Bsb nie zjada slotu hero (znaczy zjada, ale specjalnie dla niego jest 1 dodatkowy), i nie kosztuje 25 pkt jak w innych armiach... Więc nie narzekaj, że ten Bsb jest drogi - bez żadnych virtue to tylko 74 pkt, a potrafi swoje...
Skaszanił? A czym bretońska czarodziejka różni się od imperialnego maga? Fakt, jest ograniczona do 3 lorów, ale rzuca je tak samo jak każdy inny ludzki mag. Do tego ma jeszcze warda i magic resistance.
Co do wykastrowanych lorów - Beast jest niesamowicie przydatnym lorem dla Bretonnii, bo zawiera zarówno czary unieruchamiające przeciwnika, jak i popychaczki. Do tego dwa magic missle...czego ty jeszcze chcesz?
Co do wykastrowanych lorów - Beast jest niesamowicie przydatnym lorem dla Bretonnii, bo zawiera zarówno czary unieruchamiające przeciwnika, jak i popychaczki. Do tego dwa magic missle...czego ty jeszcze chcesz?
zalozenie -czarodziejka/lanca/lory ktore posiada; do tego brak bound spelli.... nie wiem jak trzebaby sie skladac coby sie przebijac przez 3+ DS u przeciwnika
musialaby raczej siedziec w piechurach,ale wtedy raczej Ld nie grzesza. no i cel jakis taki bardzo kuszacy
no i lory tez takie sobie
musialaby raczej siedziec w piechurach,ale wtedy raczej Ld nie grzesza. no i cel jakis taki bardzo kuszacy
no i lory tez takie sobie
noo life jest super słabym lorem moim zdaniem , beast bardzo dobrym tylko co z tego skoro damselka nie ma "line of sight" w lancy żeby rzucac te pociski jak dla mnie magia w brecie nie istnieje , poza 2 z besti jak sie wylosuje no to ewentualnie na 2 kostkach ten 1 czar . Zakłądając ze damselka nie ma 2lv oczywiscie . Imperialni magowie są 100 razy lepsi moim zdaniem .
To dziwne, bo jak gram to prawie zawsze damselka ląduje w piechocie albo łucznikach (lub jednym i drugim, bo najczęściej gram na dwóch) i wszystko mi działa jak trzeba. I nie ma co narzekać, nie jesteśmy narodem magów, a bretońskie czarowanie jest nastawione przede wszystkim na blokowanie wrogiej magii (magic resistancy, przedmioty typowo defensywne magicznie itp). Mamy najlepszą kawalerię świata, więc coś innego musi być nieco gorsze od przeciętnego standardu.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
A nie mam racji? Jaka inna armia jest w stanie wystawić taką ilość kawalerzystów takiej jakości? W innych armiach kawaleria najczęściej jest elitarnym dodatkiem, a w Bretonnii stanowi trzon wojsk.
Napisałem że bretończycy NIE są narodem magów, więc nie wiem skąd Twój nieco sarkastyczny i ogólnikowy komentarz.
W Bretonnii znajdziesz wielu magów, tak jak w Imperium. Królestwo nie jest monokulturowym blokiem pozbawionym obcokrajowców, podróżników itp. Poza tym służki i prorokinie kim niby są? Czarodziejkami.
Napisałem że bretończycy NIE są narodem magów, więc nie wiem skąd Twój nieco sarkastyczny i ogólnikowy komentarz.
W Bretonnii znajdziesz wielu magów, tak jak w Imperium. Królestwo nie jest monokulturowym blokiem pozbawionym obcokrajowców, podróżników itp. Poza tym służki i prorokinie kim niby są? Czarodziejkami.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Niestety stwierdzenie iż Bretonnia dysponuje najlepszą kawalerią świata (Starego oczywiście) mocno sie zdezaktualizowało wraz z wydaniem 7-edycyjnych army booków.
Owszem, możemy wystawić dużą ilośc kawalerii, ale inne armie mogą to samo, a maja jeszcze do tego różne możliwości -magia, strzelanie, potwory, eterale, regenki, wardy, hate, asf, itp. przegięcia.
Grale jeszcze moga nawiązać równorzedną walkę z tymi potworkami, ale są stosunkowo drodzy, no i 0-1.
Gram Bretką od 12 lat i nie mam zamiaru rezygnować z niej dla aberracji w rodzaju demonów czy wampirów, ale czasami żal minionych dni. Cała nadzieja w tym, że Pani Jeziora natchnie swoim duchem "tfórcuf" z GW kiedy będą tworzyć nowego booka dla naszej armii.
Owszem, możemy wystawić dużą ilośc kawalerii, ale inne armie mogą to samo, a maja jeszcze do tego różne możliwości -magia, strzelanie, potwory, eterale, regenki, wardy, hate, asf, itp. przegięcia.
Grale jeszcze moga nawiązać równorzedną walkę z tymi potworkami, ale są stosunkowo drodzy, no i 0-1.
Gram Bretką od 12 lat i nie mam zamiaru rezygnować z niej dla aberracji w rodzaju demonów czy wampirów, ale czasami żal minionych dni. Cała nadzieja w tym, że Pani Jeziora natchnie swoim duchem "tfórcuf" z GW kiedy będą tworzyć nowego booka dla naszej armii.
sa najlepszymi rycerzami jakich jest w stanie wystawic rasa ludzka.A nie mam racji? Jaka inna armia jest w stanie wystawić taką ilość kawalerzystów takiej jakości? W innych armiach kawaleria najczęściej jest elitarnym dodatkiem, a w Bretonnii stanowi trzon wojsk.
sa trzonem, sa solidni...ale nie sa tak przekopani jak nowe jednostki
podroznicy plci meskiej parajacy sie magia nie maja lekko. Bretonow magow to raczej nalezy szukac w Morrowind. Sa napietnowani,szkalowani do palenia na stosie wlacznie.W Bretonnii znajdziesz wielu magów, tak jak w Imperium. Królestwo nie jest monokulturowym blokiem pozbawionym obcokrajowców, podróżników
wiara czyni cuda. Maja monopol na te dzialalnosc.Poza tym służki i prorokinie kim niby są? Czarodziejkami.
a nauke pobieraja u samej Ariel...znaczy Pani z Jeziora
Erranci sa dobzi bo tani. Czego chciec za model z parametrami imperialnego spearmena-> nie mam zielonego pojecia dlaczego mialby byc drozszy.
Orion do Ariel:
-Sluchaj no,jak sie wczoraj kladlem do loza to na tej scianie wisiala moja wyjsciowa lanca. Nie wiesz przypadkiem co sie z nia stalo?
(A)-A bo blakal sie wczoraj po lesie jakis biedny rycerz,powiedzial ze idzie walczyc ze smokiem i szuka jakiejs broni to mu dalam.
ten fluff ma pewne plusy np:HERETYK!
Orion do Ariel:
-Sluchaj no,jak sie wczoraj kladlem do loza to na tej scianie wisiala moja wyjsciowa lanca. Nie wiesz przypadkiem co sie z nia stalo?
(A)-A bo blakal sie wczoraj po lesie jakis biedny rycerz,powiedzial ze idzie walczyc ze smokiem i szuka jakiejs broni to mu dalam.