Ci od boku zabili dwie furie, czyli odłączają się od combata. Ale ich kille liczą się do CR jaki będzie. A teraz pytanie:
Czy jeżeli nie są już w comabcie, to dołączają swój US do wyniku walki tak jak rany, które zadali?

2. Czy jeżeli ktoś mi skanapkuje pikmenów (od przodu i od tyłu) to mogę walić z pik do przodu mimo to, że ktoś mnie wjechał od tyłu? A jeżeli tak, to czy wale pierwszy? Tzn. najpierw piki DO PRZODU, potem od tyłu i na koniec ci od przodu?

3. Czy jeżeli wygrałem combata, to mam obowiązek maksymalizacji z oddziałem wroga (dwa moje oddziały walczą z oddziałem wroga, wcześniej nie mogłem się maksymalizować) czy mam tylko do tego prawo?
4. Czy mogę brać Pike of Remas na pegaza? Wiem że ktoś już wystawiał w rozpie taką opcje i nie było żadnych argumentów wspratych książką, że nie można...
A i czy jeżeli ktoś ma mi wpaść w POJEDYŃCZEGO kolesia z Pike of Remas, to nie może w niego wpaść tylko od przodu, czy w ogóle nie może się z nim stykać?
Count as pike, a piki działają tylko of frontu...Pike of Remas, 25 points (Magic Weapon)
Counts as a Tilean pike. Bearer has +1 Strenght.
Mounted enemies (horse, chariot or monster) cannot voluntarily charge if they would contact in Base to Base the bearer of the Pike
Z kolei base to base nie można, co samo sobie zaprzecza

5. Czy jeżeli mam Pike of Remas, to mogę ją chować i jeżeli ktoś do mnie strzela trzymać Enchated Shield?

Z góry dzięki