BigMac

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

BigMac

Post autor: Misiek »

Gralismy sobie w 40k orki na chaos i nagle mnie wzilo po zakonczeniu ze pomaluje sobie orka do 40k, a co tam stac mnie!

poltorej godiznki temu byly juz pierwsze foty z czego jestem zadowolny bo efekt nie jest az tak zly jak na tak ktorki okres pracy (sam sie zdziwilem)
BigMac na cmon]

Awatar użytkownika
Vilgefortz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Vilgefortz »

zajebisty
szczegolnie cieniowanie zielonego mi sie podoba :d
chyba najfajniejszy ork jakiego widzialem jesli mam patrzec pod katem zielonoskornosci

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Świetny, a już tym bardziej jak na półtorej godziny :). Bardzo fajne metaliki, brąz i skóra orasa.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

bardzo ładny
Misiek robisz zajebiste figsy
ile ty masz armi ?? :D

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Super Misiek :)
Szkoda tylko, że nie będę mógł go oblukać :P

Odnośnie malowania:
- super metaliki (jak zawsze :P )
- fajowa skóra
- czerwrone element średnie :P

Jak na taki czas malowania - superowe :)

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Ork nie jest moj :) tylko tak wziolem i go pomalwoalem dla qmpla.
Co do armie to Ogry3,5k i Orki2.5k do wfb
Co 40k to Necroni4.5k i chaos3-3.5k ( tylko ze w tym chaosie moge zebrac tak z 4 legiony rozne :) )
Nie wszytkie to grywalne punkty... ale zdecydowana wiekszosc jednostek jest bardzo mocna przerobionych zeby wyszli jeszcze tanszym kosztem ( regiment bullsow = 2x odzialy Irongatow :)

Dzieki za uznanie co do orka, bo mi sie tez podoba.
Schemat malowaniea skory wziolem z moich gnoblarow. Catachan green + codex grey + komando khaki

@Ryu
Mlody go kiedys przyniesie to oblukasz :)

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

bardzo ładny. najlepsza skóra. brakuje mi jednak czerwonych świecących ślepi

Awatar użytkownika
agajda
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: agajda »

Ork genialny(o ile mozna tak je nazwac :P), mam jeszcze zapytanie odnosnie Necron Lorda z Twoich pozostałych galerii, to konwersja czy mozna kupic taki model ? Mozesz napisac PW do mnie :) Jeszcze raz gratuluje malowania :)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

skora bardzo fajna :D tylko szkoda ,ze zdjecie z takim zblizeniem ,mogles dac takie troche z daleka zeby mozna bylo wszystko objac .....;):D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

bardzo podobaja mis ie metaliki, jestem pod wrazeniem naprawde swietne!
reszta troche mniej ale i tak jest to poziom bardzo dobry

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Ty go serio malowałeś przez 1,5 godziny? :shock: :shock: :shock:
Jest super, skóra, metal, wszystko w ogóle :D

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Serio. Wzilo mnie na malowanie a figurka nie jest az tak wielka i jakby nie bylo jest troche kanciata. Sporo elementow jest niezleznych co ulatwia malowanie. Skore robilem naprawde szybko przez co poprzednia warstwa tak do konca nie zaschla no i mamy blanding ladny, poznej 2-3 washe na szybko.
Metal to pierw drybruch boldgunem, pozniej dopracowanie wszczegolow. Highlight juz samym chainamilem i mitrylem. Pozniej kilka wasowan inkami.

Po prostu wzielo mnie na malowanie no i powiem wam ze najlepiej jak sie usiadze w dwie trzy osoby i zacznie cos malowac wspolnie. Robota idzie szybciej no i kazdy chce zrobic to jak najlepiej. Male modele maluje sie w brew pozora szybciej no i jest co w malych szczegolach pokazac bo to wlasnie one robia cale figorke.
Tez ejstem zadwolony z efektu ale nie ma co tak bardzo slodzic... jest pare niedorobek, jak wszedzie...
Tak naprawde to sa 3 kolory na tej figsie. Zielony braz i metalik, reszta to pierdolki

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Jestem pełny podziwu dla Twego kunsztu. Ja w półtorej godziny maluję płaszcz który wygląda hmm przeciętnie a Ty w półtorej godziny robisz orka na bardzo wysokim poziomie. Szacunek

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

dzieki, Ogolnie malowanie tez zajmuje mi spor czasu. Jak wiekszosc tu osob jestem graczem i chcialbym miec pomalowana armie. Lubie miec tez dobrze pomalowana armie przez co przewaznie sprowadza sie to do dlugich ogdzin roboty. JEdnak stara msie isc w miare po najmniejszej lini oporu i dochodzic do jakis kompromisow. Tak naprawde to male szczegoly decyduja o jakosci figsow, dlatego tez staram sie uzyskac jakis dosc dobry efekt z paroma lepszymi efektami przez co figsa zyskuje znacznie wiecej.

Co do 40k to gram w nia przedewszytkim dla tego ze mozna naprawde fajnie pomalowac swietne figsy. Z metalikami doszedlem do okreslonej wprawy chociaz efekty mogly byc bardziej zadowalajace. Jedyne co sie pocieszam ze po skonczeniu calej armi Iron warriorow co do metalikow bede mial sporo do powiedzenia. :)

Jak gadalem z kolesiami na GD francuskim to tak naprawde pomalowani im figsy zajmuje pare godzin. Na konkurs juz dluzej ale widzialem figurki malowane w 6 godzin ktore wyszly ze statuetka...

Pamietacie takiego slonia z ogrowym krolem ( autor Jeremy) ? on go konczyl na parkingu bo jedna czesc odleciala!!!
Figorka ma czyms zaskakiwac i to sie liczy.

Heh robie wam male wyklady chociaz mam wieksza wiedze teoretyczna niz pralktyczna. Trzeba po prostu cwiczyc. Cos nei wyjdzie to dokonczyc i nastepna zrobic lepiej i szybciej.

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

bardzo mi sie podoba skura taka nietypowa orkowa:p

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Świetne metaliki! Skóra jest idealna do świata "40". Jak na półtorej godziny roboty, to się zmieściłeś z niezłym efektem ;) A i sam model bardzo mi się podoba. I dzięki za przepis na skórę :)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

ciekawy taki
podoba mi sie

ODPOWIEDZ