BigMac
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
BigMac
Gralismy sobie w 40k orki na chaos i nagle mnie wzilo po zakonczeniu ze pomaluje sobie orka do 40k, a co tam stac mnie!
poltorej godiznki temu byly juz pierwsze foty z czego jestem zadowolny bo efekt nie jest az tak zly jak na tak ktorki okres pracy (sam sie zdziwilem)
BigMac na cmon]
poltorej godiznki temu byly juz pierwsze foty z czego jestem zadowolny bo efekt nie jest az tak zly jak na tak ktorki okres pracy (sam sie zdziwilem)
BigMac na cmon]
- Vilgefortz
- "Nie jestem powergamerem"
zajebisty
szczegolnie cieniowanie zielonego mi sie podoba :d
chyba najfajniejszy ork jakiego widzialem jesli mam patrzec pod katem zielonoskornosci
szczegolnie cieniowanie zielonego mi sie podoba :d
chyba najfajniejszy ork jakiego widzialem jesli mam patrzec pod katem zielonoskornosci
Ork nie jest moj tylko tak wziolem i go pomalwoalem dla qmpla.
Co do armie to Ogry3,5k i Orki2.5k do wfb
Co 40k to Necroni4.5k i chaos3-3.5k ( tylko ze w tym chaosie moge zebrac tak z 4 legiony rozne )
Nie wszytkie to grywalne punkty... ale zdecydowana wiekszosc jednostek jest bardzo mocna przerobionych zeby wyszli jeszcze tanszym kosztem ( regiment bullsow = 2x odzialy Irongatow
Dzieki za uznanie co do orka, bo mi sie tez podoba.
Schemat malowaniea skory wziolem z moich gnoblarow. Catachan green + codex grey + komando khaki
@Ryu
Mlody go kiedys przyniesie to oblukasz
Co do armie to Ogry3,5k i Orki2.5k do wfb
Co 40k to Necroni4.5k i chaos3-3.5k ( tylko ze w tym chaosie moge zebrac tak z 4 legiony rozne )
Nie wszytkie to grywalne punkty... ale zdecydowana wiekszosc jednostek jest bardzo mocna przerobionych zeby wyszli jeszcze tanszym kosztem ( regiment bullsow = 2x odzialy Irongatow
Dzieki za uznanie co do orka, bo mi sie tez podoba.
Schemat malowaniea skory wziolem z moich gnoblarow. Catachan green + codex grey + komando khaki
@Ryu
Mlody go kiedys przyniesie to oblukasz
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
bardzo ładny. najlepsza skóra. brakuje mi jednak czerwonych świecących ślepi
skora bardzo fajna tylko szkoda ,ze zdjecie z takim zblizeniem ,mogles dac takie troche z daleka zeby mozna bylo wszystko objac .....:D
Ty go serio malowałeś przez 1,5 godziny?
Jest super, skóra, metal, wszystko w ogóle
Jest super, skóra, metal, wszystko w ogóle
Serio. Wzilo mnie na malowanie a figurka nie jest az tak wielka i jakby nie bylo jest troche kanciata. Sporo elementow jest niezleznych co ulatwia malowanie. Skore robilem naprawde szybko przez co poprzednia warstwa tak do konca nie zaschla no i mamy blanding ladny, poznej 2-3 washe na szybko.
Metal to pierw drybruch boldgunem, pozniej dopracowanie wszczegolow. Highlight juz samym chainamilem i mitrylem. Pozniej kilka wasowan inkami.
Po prostu wzielo mnie na malowanie no i powiem wam ze najlepiej jak sie usiadze w dwie trzy osoby i zacznie cos malowac wspolnie. Robota idzie szybciej no i kazdy chce zrobic to jak najlepiej. Male modele maluje sie w brew pozora szybciej no i jest co w malych szczegolach pokazac bo to wlasnie one robia cale figorke.
Tez ejstem zadwolony z efektu ale nie ma co tak bardzo slodzic... jest pare niedorobek, jak wszedzie...
Tak naprawde to sa 3 kolory na tej figsie. Zielony braz i metalik, reszta to pierdolki
Metal to pierw drybruch boldgunem, pozniej dopracowanie wszczegolow. Highlight juz samym chainamilem i mitrylem. Pozniej kilka wasowan inkami.
Po prostu wzielo mnie na malowanie no i powiem wam ze najlepiej jak sie usiadze w dwie trzy osoby i zacznie cos malowac wspolnie. Robota idzie szybciej no i kazdy chce zrobic to jak najlepiej. Male modele maluje sie w brew pozora szybciej no i jest co w malych szczegolach pokazac bo to wlasnie one robia cale figorke.
Tez ejstem zadwolony z efektu ale nie ma co tak bardzo slodzic... jest pare niedorobek, jak wszedzie...
Tak naprawde to sa 3 kolory na tej figsie. Zielony braz i metalik, reszta to pierdolki
dzieki, Ogolnie malowanie tez zajmuje mi spor czasu. Jak wiekszosc tu osob jestem graczem i chcialbym miec pomalowana armie. Lubie miec tez dobrze pomalowana armie przez co przewaznie sprowadza sie to do dlugich ogdzin roboty. JEdnak stara msie isc w miare po najmniejszej lini oporu i dochodzic do jakis kompromisow. Tak naprawde to male szczegoly decyduja o jakosci figsow, dlatego tez staram sie uzyskac jakis dosc dobry efekt z paroma lepszymi efektami przez co figsa zyskuje znacznie wiecej.
Co do 40k to gram w nia przedewszytkim dla tego ze mozna naprawde fajnie pomalowac swietne figsy. Z metalikami doszedlem do okreslonej wprawy chociaz efekty mogly byc bardziej zadowalajace. Jedyne co sie pocieszam ze po skonczeniu calej armi Iron warriorow co do metalikow bede mial sporo do powiedzenia.
Jak gadalem z kolesiami na GD francuskim to tak naprawde pomalowani im figsy zajmuje pare godzin. Na konkurs juz dluzej ale widzialem figurki malowane w 6 godzin ktore wyszly ze statuetka...
Pamietacie takiego slonia z ogrowym krolem ( autor Jeremy) ? on go konczyl na parkingu bo jedna czesc odleciala!!!
Figorka ma czyms zaskakiwac i to sie liczy.
Heh robie wam male wyklady chociaz mam wieksza wiedze teoretyczna niz pralktyczna. Trzeba po prostu cwiczyc. Cos nei wyjdzie to dokonczyc i nastepna zrobic lepiej i szybciej.
Co do 40k to gram w nia przedewszytkim dla tego ze mozna naprawde fajnie pomalowac swietne figsy. Z metalikami doszedlem do okreslonej wprawy chociaz efekty mogly byc bardziej zadowalajace. Jedyne co sie pocieszam ze po skonczeniu calej armi Iron warriorow co do metalikow bede mial sporo do powiedzenia.
Jak gadalem z kolesiami na GD francuskim to tak naprawde pomalowani im figsy zajmuje pare godzin. Na konkurs juz dluzej ale widzialem figurki malowane w 6 godzin ktore wyszly ze statuetka...
Pamietacie takiego slonia z ogrowym krolem ( autor Jeremy) ? on go konczyl na parkingu bo jedna czesc odleciala!!!
Figorka ma czyms zaskakiwac i to sie liczy.
Heh robie wam male wyklady chociaz mam wieksza wiedze teoretyczna niz pralktyczna. Trzeba po prostu cwiczyc. Cos nei wyjdzie to dokonczyc i nastepna zrobic lepiej i szybciej.
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
bardzo mi sie podoba skura taka nietypowa orkowa:p
ciekawy taki
podoba mi sie
podoba mi sie