HE 4444

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

HE 4444

Post autor: Kosa »

jakbym jechal, i tak pewnie dupska nie rusze to czymś takim (z tego co mam w 95% to zloże...)

Prince 621
-star dragon
-lance
-Armour of Caledor
-Vambrencki
-Amulet of Light

Archamge IV 360
-Book of Hoeth

Noble BSB 184
-barded stedd,
-dr. armour, shield
-SoM
-Helm of Fortune
-gem of courage

Noble 143
-dr. armour, shield
-the White Sword
-talisman of Loec

Mage II 185
-silver Wand
-2x Scroll

Mage II 185
-seerstaf of saphery
-scroll

21x Spearelves 234
-fcg
-War Banner

10x Archers 110
10x Archers 110
10x Archers 110

14x white Lions 285
-fcg
-Standard of Balance

14x White Lions 265
-fcg
-Lion Standard

20x Phoenix Guards 380
-fcg
-Banner of Sorcery

5x Dragon Princes 150
5x Dragon Princes 150

7x Swordmasters 111
-musican
7x Swordmasters 111
-musican

5x Shadow Warriors 80

5x RBT 500
3x GE 150

Taki piechotny walec ze smokiem :D
Na takie punkty kawaleria u HE bardzo traci na znaczeniu, a więc tyle piechoty.

2 mocne i liczebne oddzialy WL, super ciezki oddzial PG z noblem(chociaż niekoniecznie tam on musi iść) do przyjęcia, wierze w te oddzialy, ze sprostają wszystkiemu i przyjmą większosć rzeczy na klate.
2x7 SM do cięcia tego co przyjmie glówny front, z resztą sami moga wiele przyjmować na siebie.
3x10 luków, pewnie bezie masa śmieci, 5 bolców to też już jest silne strzelanie, dodając do tego luki.
3 orly, spokojnie wystarczą do podginania tego co nie chce.
SW, super kliamt, wiec niech tutaj się znajdą, z resztą mogą spowolnić mocno wroga siedząc w lesie.
DP do przeszkadzania, odginania, uciekania i wpadania na bok.

Herosi:
SD jest świetny tutaj, moze namieszać w piechotnej konfiguracji rozpy, szczególnie rozpy na przyjęcie wroga.
Arcymage z ksiażką, to on ma czarować i się przebijać, mali magowie w zasadzie do oslony magicznej, ale i też mogą kostki powyciagać, niezapominajmy, ze nie zawsze jest dublet na jego czarach.
BSB nie z BB bo zbyt latwo go zdjąć, a BSB tutaj jest konieczny, zapewne bedize trzymal się gdzieś z tylu, np. w spearelfach, jako odwody naszych sil. Zapewne speary będą też trzymać arcymaga do pierwszej zdanej paniki na 3 kościach. Nie zammierzam nim iść w środek zadymy bo jest zbyt cenny, a jego strata moze mocno zaboleć.
Noble z KB z talizmanem jako powazny stoper psychologiczny. Niby 3 ataki, ale na wszystko przerzuty mocno zastanowi przeciwnika czy wpadać jakimś herosem w oddzial gdzie on jest. W PG daje im możliwosć nabica ran, w spearach zmienia oddzial już do regularnej walki.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Mocne, bardzo mocne :)
Ja osobiście kosztem jednych SM i jednego Spearmana dopakowałbym klocki DP (+1 w każdym, Muzyk i Sztandar), ale to już wg. uznania.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

dla mnie DP tutaj mają grać inną role.

Mają uciekać, przeszkadzać etc. tak jak dawni SH ;)

Ze szmatami do tego się zbyt nie nadają. Sami kosztują 150 pkt, zaś wtedy po ich stracie tracimy 250...

Z resztą oni na pewno w nic sami nie będą wpadać, no chyba, ze w coś naprawde slabego. Inaczej, jak już wejdą w powazny combat to szmata im nic nie da, gdyż profit ze sztandaru będzie z jakiejś piechoty.

Z resztą wypasieni DP są do dupy, poważnie :P . Mają sile owszem, ale czasem ich bojno poslać na szarże clanratów bo się odbijają...

A tak, ich strata nie boli, z resztą mam malo śmiecia... w zasadzie 3 orly i SW oraz? wlaśnie te 2x5 DP. Niby takie miano mogą dostać też i SM, ale nimi nie pozaslaniam się zbytnio i nie poprzeszkadzam aż tak.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

pozatym warto miec cos na salki lizakow i inne wredne ogniste gowna =)

ODPOWIEDZ