Battle for Skull Pass Set

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Battle for Skull Pass Set

Post autor: Fanatyk »

Witajcie!

Zakupiłem wczoraj zestaw BFSP za funtów 40 - ledwo zdążyłem przed zamknięciem a chciałem jakoś zaszaleć po zdaniu egzaminów z wynikami bardzo dobrymi :)

Zatem po zakupie otworzyłem w domu pudło - o to moje spostrzeżenia.

Pierwszą rzeczą jaka mnie uderzyła to fakt że nie wygląda to na tak dużo modeli. Ładne wypraski, dużo "zabawek", wszystko zgadza się z opisem.

Druga rzecz to lektury zawarte. Primo, mały podręcznik jest wspaniały, jest mały, poręczny i zawiera wszystko co potrzeba do gry. Głęboko zastanawiam się nad sprzedawaniem go znajomemu :wink: Druga książeczka jest wspaniała dla początkujących, ale o tym za chwilę.

Trzecia rzecz to same modele. Powiem tak: zanim kupiłem zestaw, myślałem że będą słabe detalowo i będzie z nimi dużo roboty...nie. Jest dużo detali, dużo dodatków i są plug and play. Wystarczy wyciąć z wyprasek i włożyć w podstawki - ja tak zrobiłem i zagrałem bitwę na 500 punktów.

Czwarta rzecz to armia - za 40 funtów mamy dwie armie na border patrol, podręcznik, kości, miarki,znaczniki, troche modeli ponad 500 pts, dodatki przeróżne i plug and play - czy to jest warte - tak.

Fakt że jest to armia klonów albo że są to całe modele...wspaniałe na początek albo do konwersji. Bo tanio dostajemy dwie armie z których można zrobić na przykład armię do Chaos Dwarfów (po konwersjach oczywiście). Czemu nie? Ja na pewno się będę nimi bawił :)

Kolejna rzecz to plug and play. Wyciąłem wszystko z podstawek i zrobiłem dwie armie na 500 pts i uczyłem kolegę grać. Pomijawszy fakt że przegrałem (panika łańcuszkowa u gobbasów po strzale thundersów), bardzo miły początek. Mogliby może dołożyć pełne zasady dla tych modeli a nie tylko podstawy ale i tak na początek było miło :)

Ja jestem bardzo zadowolony z całego zestawu - może tylko właśnie powinni dołożyć pełne zasady dla danych jednostek i zrobić rozpiski na 500 punktów - poza tym zestaw miodzio :wink:

Pozdrawiam

F

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Pod względem przełożenia ceny na zestaw- ok

pod względem dodatków (RB, kostki)-super

pod względem "ładności" figurek- atak klonów, małe, blleeee ogólenie dno ;)

IMO ofc ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

cena do tego co oferuje jest wyjatkowo JAK NA GW bardzo dobra :D
sam sobie chyba zakupie ;):D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Murass
Wałkarz

Post autor: Murass »

Cenowo bardzo sie oplaca, poza tym jesli ktos dopiero zaczyna to ma do razu miarki, kosci, komplet znacznikow, podrecznik i kilka innych bajerow. Ja nie zaluje ze kupilem, nawet pomimo tego, ze nie gram ani O&G ani Krasnoludami. Jako zestaw dla poczatkujacych sprawdza sie calkiem niezle, no moze poza wspomnianymi wczesniej zasadami do jednostek. Tak przy okazji to widzialem jak ktos na allegro sprzedawal osobno rozne czesci tego zestawu, uzyskajac w sumie ponad 300zl (a zestaw mozna bylo kupic a 160).

Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kenny »

GW nie mogło dac pełnych zasad jednostek, bo wtedy ludzie nie kupowali by Army Booków :D jak juz wcześniej wspomniał Murass duzo ludzi sprzedaje części z BoSP dlatego osobiście wole sobie kupic samych kraśków osobno (nimi gram) W sumie za całą część krasnali dam nie więcej niż 60-70 zł :D

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Ja na pewno jak trochę więcej kaski uzbieram to kupię batalion do krasiów - coś mi się wydaje że moja kolejna miłość się objawiła :lol: bardzo dobrze wychodzi na cenie

Awatar użytkownika
Zielak
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Zielak »

Wg mnie ten zestaw jest dobry dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z WFB, albo dla osób, które tanio chcą rozwinąć już posiadaną armię.
Jedyne do czego można się przyczepić to wygląd figurek. Nie wszystkie są piękne, ale coś za coś.... Albo wygląd, albo cena...

P.O.Z.D.R.O.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Ja kupiłem ten zestaw na początek (właściwie to nie na początek bo już miałem box orków) i jestem z niego zadowolony.
Dużo i tanio jest :D
Gram O&G więc krasnale sprzedaje (jak ktoś chce kupić to niech do mnie pisze).
Poza tym wszystko w nim jest co na początek potrzebne: miarki, kostki, rulebook.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

jestem raczej początkującym graczem, wiec jak kupiłem BFSP, to byłem nieźle podniecony :D
natomiast teraz z perspektywy czasu gdy porównuję skullpassowe figurki z boxowymi (o metalach nie wspomnę), to żałuję każdej wydanej złotówki.
no ale za tą cenę to czego ja mogłem się spodziewać...
Obrazek

Awatar użytkownika
de_wil
Mudżahedin

Post autor: de_wil »

wybaczcie, że odświeżam :wink:

jak jest z jakością podręcznika do BoSP?? co ma w środku - jakie elementy rulebooka? czy zawiera wszystkie zasady (czyli pierwsze 120+ stron rulebooka), czy jest odchudzony i ma tylko podstawowe zasady?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Wszystkie zasady, kompletny rulebook.
Brak (względem podstawki) fluffu, poradników malarskich i innych ciekawostek.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Dokładnie. Ten rulebook jest fantastyczny po prostu :wink:

Awatar użytkownika
dybos
Wałkarz

Post autor: dybos »

To moze ja sie podczepie znalazl ktos może ten roole book osobno??
Mozna go gdzieś kupić.
Wiem, że nic nie wiem!!!
(ale szybko sie ucze) :D :D :D
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Tak - na alledrogo sporo ludzi nim handluje.
Ale to za fajny towar, żeby się go ot-tak pozbywać: pełne zasady do zapakowania w kieszeń, miodzio. Niektórzy z tego powodu mocno przeginają z ceną, więc nie daj sobie go wcisnąć za więcej niż 40-50zł.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ