Smoki mają coś w sobie ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Smoki mają coś w sobie ...
Wiem, że do Warhammera figurki te się nie kwalifikują (aczkolwiek można nad tym polemizować ) ale myślę, że każdy smok jest bliski sercu każdego miłośnika fantasy.
Parę miesięcy temu na targach gier w Essen do rąk wpadło mi kilka ... smoków McFarlane-a. Jak już pewnie niektórzy zauważyli (oglądając moje zbiory) smoki darzę ogromnym sentymentem. No i jak można się domyślić z biegiem czasu figurek zaczęło przybywać i mam w tej chwili 12 smoków. Nigdy nie przypuszczałem, że będę kiedyś kolekcjonował figurki z takiego tworzywa jakie proponuje McFarlane ale design i wykonanie jest na tyle dobre, że po kilku zabiegach (zaszpachlowanie miejsc połączeń poszczególnych elementów) i godzinka lub dwie z pędzlem w ręku robią swoje. Na razie podrasowałem 3 sztuki i tu ich fotki.
Tak prezentuje się cała (jak na razie ) kolekcja:
A tu 3 podrasowane smoki. Z góry przepraszam ale fotograf ze mnie żaden :-/
Parę miesięcy temu na targach gier w Essen do rąk wpadło mi kilka ... smoków McFarlane-a. Jak już pewnie niektórzy zauważyli (oglądając moje zbiory) smoki darzę ogromnym sentymentem. No i jak można się domyślić z biegiem czasu figurek zaczęło przybywać i mam w tej chwili 12 smoków. Nigdy nie przypuszczałem, że będę kiedyś kolekcjonował figurki z takiego tworzywa jakie proponuje McFarlane ale design i wykonanie jest na tyle dobre, że po kilku zabiegach (zaszpachlowanie miejsc połączeń poszczególnych elementów) i godzinka lub dwie z pędzlem w ręku robią swoje. Na razie podrasowałem 3 sztuki i tu ich fotki.
Tak prezentuje się cała (jak na razie ) kolekcja:
A tu 3 podrasowane smoki. Z góry przepraszam ale fotograf ze mnie żaden :-/
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Niezłe gadziny
Poćwicz fotografowanie, bo twoja kolekcja jest tego warta.
Poćwicz fotografowanie, bo twoja kolekcja jest tego warta.
To znaczy to raczej ciut większa skala jest.
Jeśli tego z lewej od biedy na podstawkę 10cmx5cm zmieścisz, to tego z prawej już raczej nie bo to zdaje się jeden ze smoków ze specjalnej edycji jest i są nieco większe.
Tu zapodaję zdjęcie poglądowe, w porównaniu do giganta z Konfry (gość dość zacnych wymiarów 11,5 cm do czubka pióropusza), Kadwe natomiast 4,5cm bez rogów. Czyli widać że spoki dość pokaźne są.
Co do konwersji to myślę , że dadzą radę, bo mają sporo ruchomych elementów (które ja unieruchamiam :-/ cyjanopanem a potem szpachluję i maluję)
Jeśli tego z lewej od biedy na podstawkę 10cmx5cm zmieścisz, to tego z prawej już raczej nie bo to zdaje się jeden ze smoków ze specjalnej edycji jest i są nieco większe.
Tu zapodaję zdjęcie poglądowe, w porównaniu do giganta z Konfry (gość dość zacnych wymiarów 11,5 cm do czubka pióropusza), Kadwe natomiast 4,5cm bez rogów. Czyli widać że spoki dość pokaźne są.
Co do konwersji to myślę , że dadzą radę, bo mają sporo ruchomych elementów (które ja unieruchamiam :-/ cyjanopanem a potem szpachluję i maluję)
Ostatnio zmieniony 26 lut 2009, o 18:00 przez GOBBOS, łącznie zmieniany 1 raz.
da rade wcisnac tlyko trzeba zrobic odpowiednia skałke ]:->
a co do konwertowania to guma sie latwo kroi ]:->
a kolekcja smokow fajoska znaczy nie wszystkie fajne ale to wina dragon series
a co do konwertowania to guma sie latwo kroi ]:->
a kolekcja smokow fajoska znaczy nie wszystkie fajne ale to wina dragon series
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
-
- Chuck Norris
Wspaniała kolekcja , aż człowiek nie patrzy na malowanie , pozazdrościć
Bardzo fajne te smoki i bardzo pokaźna kolekcja. Mogą się nadać do WFB. Mam jednak dwa pytania:
1. W jakiej formie dostajesz model tzn. to jest do złożenia i sklejenia?
2. Znalazłem na Allegro pewnien sklep http://www.toycraft-figurki.pl/index.html który
oferuje produkty tej firmy. Wpadły mi w oko nastepujące smoki (szczególnie 2
pierwsze bo się unoszą i latwiej je umieścić na podstawce):
A gdzie Ty się zaopatrujesz? Polecasz jakiś sklep?
2. Znalazłem na Allegro pewnien sklep http://www.toycraft-figurki.pl/index.html który
oferuje produkty tej firmy. Wpadły mi w oko nastepujące smoki (szczególnie 2
pierwsze bo się unoszą i latwiej je umieścić na podstawce):
A gdzie Ty się zaopatrujesz? Polecasz jakiś sklep?
- swieta_barbara
- habydysz
Moim zdaniem na tej stronce toycraft, to najlepsze sa te 2:
Wypas ogolnie, ze mozna smoka dostac za piec dych. Nie sciagalbym sobie ultraforge.
Wypas ogolnie, ze mozna smoka dostac za piec dych. Nie sciagalbym sobie ultraforge.
Ad.1. Smoki są pakowane w takich wielkich pudłach mieszczących całego smoka. Składanie ogranicza się do zapodania skrzydeł.Voodoo pisze:Bardzo fajne te smoki i bardzo pokaźna kolekcja. Mogą się nadać do WFB. Mam jednak dwa pytania:
2. A gdzie Ty się zaopatrujesz? Polecasz jakiś sklep?
Ad.2. Ja kupuję na Ebayu (dzięki "zagranicznej" rodzinie wychodzą mnie jeszcze taniej niż w polskich sklepach. Aczkolwiek trzeba przyznać, że polskie ceny są i tak bardzo przystępne)
fajne ma bonsai na podstawce ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
Tak jak wspominał max, jeśli zrobisz odpowiednią "skałkę" to wejdzie. Aczkolwiek akurat ten smok ma taką pozę , że jest bardzo niestabilny i podstawka musi to jakoś zrównoważyć ... .Aldean pisze:Genialny. Najbardziej mi sie podoba. Z pozycji wnioskuje ze daloby sie go na podstawke 50 zamieścic....czy sie myle?
Ten 2 też z tamtego sklepu ? Bo fajny jest ale albo oślepłem albo go tam nei maswieta_barbara pisze:Moim zdaniem na tej stronce toycraft, to najlepsze sa te 2: