Unnamed1999 Pts - Dwarfs Army
1 Flame Cannon @ 140 Pts
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineer
Engineering Runes [60]
Rune of Penetrating (x2)
Rune of Reloading
1 Cannon @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [40]
Rune of Burning
Rune of Forging
1 Bolt Thrower @ 125 Pts
Engineering Runes [80]
Master Rune of Disguise
Rune of Penetrating (x2)
1 Bolt Thrower @ 60 Pts
Engineer
10 Quarrellers @ 120 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
1 Runesmith @ 151 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [75]
Rune of Spellbreaking (x3)
1 Master Engineer @ 84 Pts
Great Weapon; Dwarf Handgun; Gromril Armour
1 Master Engineer @ 84 Pts
Great Weapon; Dwarf Handgun; Gromril Armour
19 Warriors @ 245 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
18 Warriors @ 234 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
12 Rangers @ 156 Pts
Great Weapon; Rangers; Throwing Axes; Heavy Armour; Shield
Dispel Pool: 5
Casting Pool: 2
Models in Army: 107
Total Army Cost: 1999
Dwarf1999
Zamiast flama lepsze organy. katapulcie tylko 1x +1S i accuracu. Za tego 1 bolca masz 2 które więcej zrobią i trudniej zniszczyć oba na raz. Klocki do 20 chłopa najlepiej aby mieć +3 CR za szeregi. Master Rune of Disguise to straszna kupa nie warto używać. Mi brakuje jeszcze Longów może jednych warriorów przerobić na nich. Moim zdaniem za dużo strzelaczy wole więcej klocków piechoty.
obudziłem sie po 1l czystej:DMorrok pisze:coś jarałeś albo piłeś. Jestem w 100% pewien
chce bardzo wystawić flame, zwłaszcza ze jest pare rzeczy na które siada
klocki...hmmm, moze ale mam mroczna koncpecja jak tym pograc...szkoda ze jeszcze nie wiem jaka
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Po co 2x thundzi - za bardzo się będziesz musiał rozciągnąć - a ta armia musi być skupiona i wymaga skupienia . W klopie pierwszy raz widzę 2xpeneterting) - zdecydowanie lepiej accurancy - koniecznie wzmocnij 2 bolca. Zrezygnuj z 12 rangerów i 18 warriorów - koniecznie w to miejsce zainwestuj w 20 longbeardów z warbannerem i podwojonym US (czyli rune of stoicism). Gdzie jest thane do bicia z master rune of challenge i przerzucanym armorem 1+?
No.... Wreszcie ktoś wpadł na 2x penetrating Uważam, że to bardzo dobry pomysł i można już sobie pozwolić wydać te 25p żeby ranić klocki z T4 na 2+ a nie 3+. Takiej klopy o wiele bardziej bym się bał, no a z master inż. to już w ogóle jak ma przerzut artyleryjki jeszcze.
Co do reszty to cos bym może coś pozmieniał bo nie masz nic mocnego do walki
Co do reszty to cos bym może coś pozmieniał bo nie masz nic mocnego do walki
użyczysz mi krasie zamiast moich De na niedzielny turniej to rzucę Ci Challange i zobaczysz:Dshabovy pisze:... i prawdopodobnie najgorza... gratz
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.