Unnamed1999 Pts - Dwarfs Army
1 Flame Cannon @ 140 Pts
1 Grudge Thrower @ 155 Pts
Engineer
Engineering Runes [60]
Rune of Penetrating (x2)
Rune of Reloading
1 Cannon @ 145 Pts
Engineer
Engineering Runes [40]
Rune of Burning
Rune of Forging
1 Bolt Thrower @ 125 Pts
Engineering Runes [80]
Master Rune of Disguise
Rune of Penetrating (x2)
1 Bolt Thrower @ 60 Pts
Engineer
10 Quarrellers @ 120 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
10 Thunderers @ 150 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield
1 Runesmith @ 151 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour; Shield
Runic Talisman [75]
Rune of Spellbreaking (x3)
1 Master Engineer @ 84 Pts
Great Weapon; Dwarf Handgun; Gromril Armour
1 Master Engineer @ 84 Pts
Great Weapon; Dwarf Handgun; Gromril Armour
19 Warriors @ 245 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
18 Warriors @ 234 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
12 Rangers @ 156 Pts
Great Weapon; Rangers; Throwing Axes; Heavy Armour; Shield
Dispel Pool: 5
Casting Pool: 2
Models in Army: 107
Total Army Cost: 1999
Dwarf1999
Zamiast flama lepsze organy. katapulcie tylko 1x +1S i accuracu. Za tego 1 bolca masz 2 które więcej zrobią i trudniej zniszczyć oba na raz. Klocki do 20 chłopa najlepiej aby mieć +3 CR za szeregi. Master Rune of Disguise to straszna kupa nie warto używać. Mi brakuje jeszcze Longów może jednych warriorów przerobić na nich. Moim zdaniem za dużo strzelaczy wole więcej klocków piechoty.
![Obrazek](http://i24.photobucket.com/albums/c8/mballeste/imperialfists_dow_userbar.jpg)
obudziłem sie po 1l czystej:DMorrok pisze:coś jarałeś albo piłeś. Jestem w 100% pewien
chce bardzo wystawić flame, zwłaszcza ze jest pare rzeczy na które siada
klocki...hmmm, moze ale mam mroczna koncpecja jak tym pograc...szkoda ze jeszcze nie wiem jaka
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Po co 2x thundzi - za bardzo się będziesz musiał rozciągnąć - a ta armia musi być skupiona i wymaga skupienia
. W klopie pierwszy raz widzę 2xpeneterting) - zdecydowanie lepiej accurancy - koniecznie wzmocnij 2 bolca. Zrezygnuj z 12 rangerów i 18 warriorów - koniecznie w to miejsce zainwestuj w 20 longbeardów z warbannerem i podwojonym US (czyli rune of stoicism). Gdzie jest thane do bicia z master rune of challenge i przerzucanym armorem 1+?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
No.... Wreszcie ktoś wpadł na 2x penetrating
Uważam, że to bardzo dobry pomysł i można już sobie pozwolić wydać te 25p żeby ranić klocki z T4 na 2+ a nie 3+. Takiej klopy o wiele bardziej bym się bał, no a z master inż. to już w ogóle jak ma przerzut artyleryjki jeszcze.
Co do reszty to cos bym może coś pozmieniał bo nie masz nic mocnego do walki
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Co do reszty to cos bym może coś pozmieniał bo nie masz nic mocnego do walki
użyczysz mi krasie zamiast moich De na niedzielny turniej to rzucę Ci Challange i zobaczysz:Dshabovy pisze:... i prawdopodobnie najgorza... gratz
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.