Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Cała magia i strzelania przeciwnika pójdzie w tych ludożerców. Rozumiem, że takie jest zastosowanie tego oddziału w Twojej rozpisze? Wtedy koniecznie „Prastara czaszka” na bohaterze, bo anty magię masz szczątkową a ona ogry szczegulnie boli.
Przydałyby się sztandary zwłaszcza, te magiczne na Ironach. Punktów szukaj na śmieciarce.
Przydałyby się sztandary zwłaszcza, te magiczne na Ironach. Punktów szukaj na śmieciarce.
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
mi sie rozpiska podoba tylko zamienil bym jednego leada na gnoblary kolejne:D a co do magii w meneatery to ja sie jakoś nigdy nie boje, nawet na wieksze punkty to tak strasznie nie boli, a wtedy to mam 3kosci dispela i 2scrolle ale dlatego mam zawsze gnoby zeby sie oslaniać
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
Pare razy grałem bez sztandaru/lookout sir'a i było ok jeśli się nie zrobiło głupoty przy rozstawianiu jednostek.
Jeśli chodzi o leadów to rozumiem czemu wstawiłeś trójki, ale ja wychodzę z troche innego założenia - dwójką jest łatwiej manewrować. Nie zrobią takiego zniszczenia jak w trójkę, ale umówmy się - w większości wypadków i tak niewiele robią
Trzech ironów bez sztandaru jest ok, ale przy szarżach łączonych conajmniej dwóch oddziałów.
Jedyne czemu jestem zdecydowanie przeciwny to toothgnoblars. Większość czarow rzucam na jednej kostce i wtedy niewiele dają, bo na 1i2 czar i tak automatycznie nie wychodzi niezależnie od modyfikatorów. A to jest 10 pkt za które można mieć np. muzyka.
Jeśli chodzi o leadów to rozumiem czemu wstawiłeś trójki, ale ja wychodzę z troche innego założenia - dwójką jest łatwiej manewrować. Nie zrobią takiego zniszczenia jak w trójkę, ale umówmy się - w większości wypadków i tak niewiele robią
Trzech ironów bez sztandaru jest ok, ale przy szarżach łączonych conajmniej dwóch oddziałów.
Jedyne czemu jestem zdecydowanie przeciwny to toothgnoblars. Większość czarow rzucam na jednej kostce i wtedy niewiele dają, bo na 1i2 czar i tak automatycznie nie wychodzi niezależnie od modyfikatorów. A to jest 10 pkt za które można mieć np. muzyka.
smieciara raczej duzo nie moze i jest za bardzo nieprzewidywalna bo moze nie zdac liderka w nieodpowiednim momencie. potem mozesz rzucic 1 na impakty. a strzelanie z s3 save -1 tez jest kiepskie (mimo killing blowa). plusem jest o 1 wiekszy ruch od leadow ... tylko tyle
a tk nie ma tak duzo twardych i silnych jednostek wiec z ogrami tak latwo im nie jest - wiem bo mam obie armie
a tk nie ma tak duzo twardych i silnych jednostek wiec z ogrami tak latwo im nie jest - wiem bo mam obie armie
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
śmieciarka zadaje hit z -1 save pierwsze słysze:D skąd żeś wziął ten -1save
lol z mortarem mi się pomyliło
Kombinuję właśnie rozpiskę na Inkwizycję (2222 pkt). Kumpel bierze TK i generalnie magia będzie na nim spoczywała.
1 Tyrant 286 Pts
General; Ogre Club; Heavy Armour
Mawseeker [10]
Wyrdstone Necklace [20]
Tenderiser [50]
1 Bruiser 214 Pts
Look-Out Gnoblar; Ogre Club; Heavy Armour; Battle Standard
Sword of Might [20]
Gut Maw [30]
1 Butcher 180 Pts
Dispel Scroll [25]
Bangstick [25]
8 Gnoblar Trappers 48 Pts
Sharp Stuff
23 Gnoblars 46 Pts
Sharp Stuff
23 Gnoblars 46 Pts
Sharp Stuff
3 Ogre Bulls 117 Pts
2ndWeapon
3 Ogre Bulls 117 Pts
2ndWeapon
4 Ironguts 192 Pts
Great Weapon; Ogre Club; Heavy Armour
4 Ironguts 192 Pts
4 Ironguts 217 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Ogre Club; Heavy Armour; Standard
3 Yhetees 195 Pts
Ice Weapon
1 Rhinox Riders 210 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard
War Banner [25]
1 Bull Rhinox [45] Pts
1 Rhinox Riders 161 Pts
Heavy Armour; Iron Fist
razem 2221 pkt
I co wy Panowie na to ?
1 Tyrant 286 Pts
General; Ogre Club; Heavy Armour
Mawseeker [10]
Wyrdstone Necklace [20]
Tenderiser [50]
1 Bruiser 214 Pts
Look-Out Gnoblar; Ogre Club; Heavy Armour; Battle Standard
Sword of Might [20]
Gut Maw [30]
1 Butcher 180 Pts
Dispel Scroll [25]
Bangstick [25]
8 Gnoblar Trappers 48 Pts
Sharp Stuff
23 Gnoblars 46 Pts
Sharp Stuff
23 Gnoblars 46 Pts
Sharp Stuff
3 Ogre Bulls 117 Pts
2ndWeapon
3 Ogre Bulls 117 Pts
2ndWeapon
4 Ironguts 192 Pts
4 Ironguts 192 Pts
4 Ironguts 217 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Ogre Club; Heavy Armour; Standard
3 Yhetees 195 Pts
Ice Weapon
1 Rhinox Riders 210 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard
War Banner [25]
1 Bull Rhinox [45] Pts
1 Rhinox Riders 161 Pts
Heavy Armour; Iron Fist
razem 2221 pkt
I co wy Panowie na to ?
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
bym wstawil muzykow do irongutsow bo sie przydają, nie wspominająć o sztandarach z look outami tak samo na rhinoxa muzyka! ale ogólnie fajnie, tylko lepiej by sie oceniało gdyby była rozpiska TK również
Yheeti na masterze w Lublinie sprawdzały mi się tak pół na pół, ale za to gnoblary spłaciły się z nadwyżką w każdej bitwie oprócz masakry z demonami ale to już inna historia. Heros z głupotą działał bezbłędnie (nie zdał tylko dwa razy na 6 bitew), a jak jeszcze miał regeneracje to już w ogóle miodzio. Leadbelcherzy na BP mają sens ale nie przy strzelaniu raz na dwie tury. Rhinox potrafił straszyć połowę armii wroga i rozbijać oddziały wroga, a czasem zadawał po jednym woundzie w szarży i stał przez całą bitwę nie mogąc zmęczyć jakiegoś gówna (raz odbił się od 10-tki białych lwów). Świetnie się spisywały bulle, raz udało się im w szarży z boku w klocek krasi zadać 10 woundów i go zgonić.
Muszę pograć tą rozpiską i zobaczyć jak to wychodzi w praniu na te punkty.
Muszę pograć tą rozpiską i zobaczyć jak to wychodzi w praniu na te punkty.
- Kedziorson
- Masakrator
TK jeżeli nie będą miały biblioteki scroli to może być ciężko...pocisnki nawet te z S4 ogry mimo wszystko bolą...przydałby się Runemaw banner na jednych ironkach
no i ten mały rhinox jakoś mi nie pasuje...wolałbym maneaterów..z pistolami...wejdzie 1 to z GW taki mały biegacz się robi :Da przy traperach masz go czy osłonić od łuków... a w kluczowym momencie wciskasz doń tyranta i klepiesz ze stubbornem...ale to są refleksje Kędziora który ogry schował do kartonika po butach ...
no i ten mały rhinox jakoś mi nie pasuje...wolałbym maneaterów..z pistolami...wejdzie 1 to z GW taki mały biegacz się robi :Da przy traperach masz go czy osłonić od łuków... a w kluczowym momencie wciskasz doń tyranta i klepiesz ze stubbornem...ale to są refleksje Kędziora który ogry schował do kartonika po butach ...
Bruiser 189 Pts
General, Wyrdstone Necklase,Jade Lion, Heavy Armour
3 Ogre Bulls 120 Pts
Extra Hand Weapon
3 Ironguts 154 Pts
Bellower
20 Gnoblar Fighters 40 Pts
razem 500 pointsów
takie cusik na nauczenie się grać ogrami
ma to jakiś sens?
General, Wyrdstone Necklase,Jade Lion, Heavy Armour
3 Ogre Bulls 120 Pts
Extra Hand Weapon
3 Ironguts 154 Pts
Bellower
20 Gnoblar Fighters 40 Pts
razem 500 pointsów
takie cusik na nauczenie się grać ogrami
ma to jakiś sens?
-
- Warzywo
Przed zakupem batalionu chciałem złożyć jakąś sensowną rospiskę na batalionie plus tyranie.
Do pierwszych gier,
Na początek złożyłem coś takiego, nie ma zbyt dużego wyboru, niestety. Pierwszym i głównym przeciwnikiem będzie ChoW, i tak na 1200p
1 Bruiser
Siege Breaker
Wyrdstone Necklace
Brace of Handgun
Luck Gnoblar
Heavy Armour
201
2 Butcher
Tooth Gnoblar (x1)
Bang Stick
Scroll
370
4 Bulls
Hand weapon & Iron fist
Bellower
Standard bearer
Lookout gnoblar
Light armour
197
4 Ironguts
Look-Out Gnoblar
Standard
Bellower
227
21 Gnoblars
Groinbiter
44
3 Leadbelchers
165
Do pierwszych gier,
Na początek złożyłem coś takiego, nie ma zbyt dużego wyboru, niestety. Pierwszym i głównym przeciwnikiem będzie ChoW, i tak na 1200p
1 Bruiser
Siege Breaker
Wyrdstone Necklace
Brace of Handgun
Luck Gnoblar
Heavy Armour
201
2 Butcher
Tooth Gnoblar (x1)
Bang Stick
Scroll
370
4 Bulls
Hand weapon & Iron fist
Bellower
Standard bearer
Lookout gnoblar
Light armour
197
4 Ironguts
Look-Out Gnoblar
Standard
Bellower
227
21 Gnoblars
Groinbiter
44
3 Leadbelchers
165
Po popierwsze to Bang stick nie może się powtarzać na Butcherach, doradzałbym jakis inny przedmiocik np. Skullmantle.
Comand group na bullach jest zbędny. Podobnie Light armour, bo sv 6+ od strzelania nic nie da i tak. Myśle że 3 bulle z second weapon albo ironfistami wystarczą. Może udałoby ci się wsadzić jeszcze jeden oddział bulów/ironów bo moim zdaniem troche mało jednostek do walki masz. A poza tym wporządku.
Comand group na bullach jest zbędny. Podobnie Light armour, bo sv 6+ od strzelania nic nie da i tak. Myśle że 3 bulle z second weapon albo ironfistami wystarczą. Może udałoby ci się wsadzić jeszcze jeden oddział bulów/ironów bo moim zdaniem troche mało jednostek do walki masz. A poza tym wporządku.