Pre-Koziolek 7.03.09
Dowiedziałem się że zdałem jeden egzamin - więc nie ma jednej poprawki (jest jeszcze jedna szansa) - także mnie dopisz ;]
Może jeszcze sie uda to zaciągne szulca bo zupełnie zaniedbał Młotka...
Może jeszcze sie uda to zaciągne szulca bo zupełnie zaniedbał Młotka...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
Mam pytanie w jakich godzinach rozgrywany ma być turniej - jak nie będzie za bardzo rozciągnięty w czasie, to może się pojawie... I błagam, powiedzcie, że turniej się będzie odbywać w sali gimnastycznej a nie np. w sali od fizyki - straszne wspomnienia mnie nachodzą - cztery lata męczarni !
Oni No Maćko pisze:Mam pytanie w jakich godzinach rozgrywany ma być turniej - jak nie będzie za bardzo rozciągnięty w czasie, to może się pojawie... I błagam, powiedzcie, że turniej się będzie odbywać w sali gimnastycznej a nie np. w sali od fizyki - straszne wspomnienia mnie nachodzą - cztery lata męczarni !
spokojnie turnieje odbywać się będą na sali na dole (jeżeli nic nie wyskoczy jak ostatnio )
btw Maćko będziesz ? tym razem ja też się pojawiam i chętnie zagram
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
gokish - no chętnie zagram - tylko muszę znać dokładne godziny rozpoczęcia i zakończenia
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
eeeee.... na dole to jest Hades i stołówka...
turniej zaczynamy o 9
lista uaktualniona
lista uaktualniona
lekka modyfikacja (pod wplywem propozycji oryginalnego koziolka) scenariuszy
2. Perła (Wybieramy jeden swój oddział (jawnie) przed bitwą, który dostaje do wypicia beczkę piwa z lubelskiego browaru. Rzucamy kostką by określić jakie było to piwo, bo jak wiadomo piwo piwu nie równe, czasem bardzo:
1- Karmi: -1T
2- Goolman: -1M
3- Perła w zielonej butelce bezzwrotnej: -1I
4- Perła Export: armour piercing
5- Perła: re- roll to hit & to wound w pierwszej turze walki
6 - Perła Mocna: +1S & +1 CR)
* statystyka nie może być mniejsza niż 1
3. Koziołek (Do jednego z oddziałów w armii przybłąkał się koziołek (przydzielany jawnie), który okazał się być maskotką wojowników - działa jak sztandar: dodaje im on +1CR ale wart jest 250 pkt)
4. KATolicki Uniwersytet Lubelski (Jeden z herosów w armii otrzymuje na tą krucjatę wielką relikwię ukrytą w kazamatach starożytnych budynków szkoły i przykazanie - niech moc będzie z Tobą. Jest to magiczny, świecący miecz, zastępuje broń posiadaną przez postać. Rzucamy kostką by określić umiejętność posługiwania się nim postaci:
1. +1WS & +1I
2. Armour Piercing
3. +1A
4. +1S
5. No armour save
6. No armour save & jeśli jest nie dołączony do oddziału 3+WS na strzelanie)
nie moge odpowiedziec konkretnie na pytania zadwae wiec zakladam ze maszyny nie mozna wyzaczyc w scenariuszu 2 i 3 ( u nas 1 i 2) mozna dac sztandar jednostce (nie maszynie) nawet takiej ktora nie moze miec sztandaru lub juz go ma tyle ze w ostanim przypdaku zmienia to tyle ze jdnostka jest warta +250pkt.
2. Perła (Wybieramy jeden swój oddział (jawnie) przed bitwą, który dostaje do wypicia beczkę piwa z lubelskiego browaru. Rzucamy kostką by określić jakie było to piwo, bo jak wiadomo piwo piwu nie równe, czasem bardzo:
1- Karmi: -1T
2- Goolman: -1M
3- Perła w zielonej butelce bezzwrotnej: -1I
4- Perła Export: armour piercing
5- Perła: re- roll to hit & to wound w pierwszej turze walki
6 - Perła Mocna: +1S & +1 CR)
* statystyka nie może być mniejsza niż 1
3. Koziołek (Do jednego z oddziałów w armii przybłąkał się koziołek (przydzielany jawnie), który okazał się być maskotką wojowników - działa jak sztandar: dodaje im on +1CR ale wart jest 250 pkt)
4. KATolicki Uniwersytet Lubelski (Jeden z herosów w armii otrzymuje na tą krucjatę wielką relikwię ukrytą w kazamatach starożytnych budynków szkoły i przykazanie - niech moc będzie z Tobą. Jest to magiczny, świecący miecz, zastępuje broń posiadaną przez postać. Rzucamy kostką by określić umiejętność posługiwania się nim postaci:
1. +1WS & +1I
2. Armour Piercing
3. +1A
4. +1S
5. No armour save
6. No armour save & jeśli jest nie dołączony do oddziału 3+WS na strzelanie)
nie moge odpowiedziec konkretnie na pytania zadwae wiec zakladam ze maszyny nie mozna wyzaczyc w scenariuszu 2 i 3 ( u nas 1 i 2) mozna dac sztandar jednostce (nie maszynie) nawet takiej ktora nie moze miec sztandaru lub juz go ma tyle ze w ostanim przypdaku zmienia to tyle ze jdnostka jest warta +250pkt.