Wielka Inkwizycja Master 4-5.04.2009
Co innego pytanie skąd pochodzą charioty, a co innego pytania typu:
ile modeli maxymalnie moze wystawic armia ogrów na 2250.
jak nazywa się magiczna broń w armii O&G kosztująca 25pts. prosze podac nazwę z dokładnością co do litery.
Odpowiedz to : Ulag's Akk'rit Axe.
albo w którym roku coś się wydażyło, jak nazywał się brat cioteczny króla... itp.
takie pytania są masakryczne, a przecież wystpępują realnie.
Do tego dochodzi kwestia ściągania. Nad kilkoma graczami stoją sędziowie, a inni w tym czasie przepisują od siebie poprawne odpowiedzi. Występuje powszechny brak sprawiedliwość w tej dziedzinnie.
Masz racje Darek, że fluff to jedna z części naszego hobby, ale nie wpływa ni jak na rozgrywkę. Master to jakby nie patrzeć turniej. O ile trzeba się bezsprzecznie zgodzić ze jakość pomalowania armii wpływa na przyjemność z gry, o tyle znajomość historii niebardzo. Dlatego w mojej ocenie testy na masterach powinny być tylko z zasad. Fluffem dzielą się co niektórzy w wieczornych rozmowach.
pozdr
ile modeli maxymalnie moze wystawic armia ogrów na 2250.
jak nazywa się magiczna broń w armii O&G kosztująca 25pts. prosze podac nazwę z dokładnością co do litery.
Odpowiedz to : Ulag's Akk'rit Axe.
albo w którym roku coś się wydażyło, jak nazywał się brat cioteczny króla... itp.
takie pytania są masakryczne, a przecież wystpępują realnie.
Do tego dochodzi kwestia ściągania. Nad kilkoma graczami stoją sędziowie, a inni w tym czasie przepisują od siebie poprawne odpowiedzi. Występuje powszechny brak sprawiedliwość w tej dziedzinnie.
Masz racje Darek, że fluff to jedna z części naszego hobby, ale nie wpływa ni jak na rozgrywkę. Master to jakby nie patrzeć turniej. O ile trzeba się bezsprzecznie zgodzić ze jakość pomalowania armii wpływa na przyjemność z gry, o tyle znajomość historii niebardzo. Dlatego w mojej ocenie testy na masterach powinny być tylko z zasad. Fluffem dzielą się co niektórzy w wieczornych rozmowach.
pozdr
no doprawdy nie wiem jakby to wyartykuować, może spróbuje wiekszymi literami
TO JEST TURNIEJ PAROWY
opcja grania jedną armia została zarezerwowana dla ludzi którzy mają sporo figurek, kochają swoją armie i mają cała szafę pomalowanych i nigdy nie używanych figurek to jest okazja dla eternal guardsów, great swordsów, common goblinów, exekutorów i bat swarmów. Jeśli jednak uważacie ze to krzywdzące spokojnie możemy z tej furtki zrezygnować
jesli chodzi o kwestię oceny malowania to oczywiście nacisk będzie położony na kwestie pomagające w grze WYSIWYG, Treje oraz schludne malowanie - takie jak np. moje w najlepszych czasach
, generalnie założenie jest takie by schludna armia malowana przez nie profesjonalistę otrzymała znacząca wiekszość punktów tu też komunikat jest jasny: żołędzio-potworkom mówimy NIE - za szczegóły odpowiada Rafix, który z pewnością poda szczegóły tabelki - (dla zainteresowanych WOW-em jest jeszcze miesiąc do tura a Rafix ma promocje cenową
)
tak wiem jesteśmy wybredni i wstrętni ale noblesse oblige
miłego,
Żaba
P.S. jak dla mnie jedynym sposobem na wyłonienie "prawdziwych" faworytów jest rozegranie 5 bitew i zaczęcie juz w piątek - być może taka formuła turnieju mogła by się sprawdzić - i tak z ciekawości kto z Was byłby skłonny pojawic się na Masterze już w piątek po południu ? - to tak informacyjnie i raczej na przyszłość

jesli chodzi o kwestię oceny malowania to oczywiście nacisk będzie położony na kwestie pomagające w grze WYSIWYG, Treje oraz schludne malowanie - takie jak np. moje w najlepszych czasach

tak wiem jesteśmy wybredni i wstrętni ale noblesse oblige

miłego,
Żaba
P.S. jak dla mnie jedynym sposobem na wyłonienie "prawdziwych" faworytów jest rozegranie 5 bitew i zaczęcie juz w piątek - być może taka formuła turnieju mogła by się sprawdzić - i tak z ciekawości kto z Was byłby skłonny pojawic się na Masterze już w piątek po południu ? - to tak informacyjnie i raczej na przyszłość

Ino podejżewam że Duet VC z WoCH, lub singiel VC mógłby się pojawić w Piątek wieczór, ale to kwestia dogadania.
Dziękuje za wszelkie odpowiedzi na me pytania.
Klub MSWiA (VC, WE, WoCH, O&G i EM) będzie napewno, a w jakim zestawieniu (dzieki możliwości łączenie dobra ze złem) to sie jeszcze okaże.
Pozdro.
Dziękuje za wszelkie odpowiedzi na me pytania.
Klub MSWiA (VC, WE, WoCH, O&G i EM) będzie napewno, a w jakim zestawieniu (dzieki możliwości łączenie dobra ze złem) to sie jeszcze okaże.
Pozdro.
Rozpa dopuszczona (masz na priv) - maluj te oddziały z chęcią zobaczę co ci spod pędzla wyszłoSexRocket pisze:jak dopuscicie jedna armie na 4444 to ja moi egzekutorzy korsarze i witch elfki

Zobacz na test z zeszłego roku (pisał Holan) i na test sprzed 2 lat (ja pisałem) - nie ma tam takich rzeczy o których piszesz. Jeśli chodzi o ściaganie to już to wyegzekwuje żeby takich sytuacji nie było - a tym co będą kombinować dostaną pkt. karne. Zresztą niedawno w na Masterze w Bydgoszczy z Shinem przeprowadzliśmy test i wyszło dobrze.Xet pisze:Co innego pytanie skąd pochodzą charioty, a co innego pytania typu:
Jeśli chodzi o wszelakie próby ściagania to raczej nie ma szans.
Pamiętam jak kiedyś na WI Holan sędziował i chodził z testem - dstaliśmy jako team karniaki, bo ja pokusiłem się o zerżeniscie czegoś z kodeksu VC (pod stołem) - ehh zauważył, bo sam sie schylił zobaczyć co ja tam robie
:D:D:D:D
A co do głupich pytań na teście wiedzy - to szczeże powiedziawszy nie pamiętam by takowe były, a nawet jeśli to chyba 1 na 10.
Pamiętam jak kiedyś na WI Holan sędziował i chodził z testem - dstaliśmy jako team karniaki, bo ja pokusiłem się o zerżeniscie czegoś z kodeksu VC (pod stołem) - ehh zauważył, bo sam sie schylił zobaczyć co ja tam robie

A co do głupich pytań na teście wiedzy - to szczeże powiedziawszy nie pamiętam by takowe były, a nawet jeśli to chyba 1 na 10.
Nie wiem skąd Ty piszesz Smiechu ale niewiele wiesz o realiach masterowych.
Tak jak Xet napisał, szczegółowe pytania o fluff padają na prawie każdym teście wiedzy na masterach. Moim zdaniem są one całkowicie zbędne i wprowadzają sporą różnicę punktową. Jednak u Was jest do zdobycia tych punktów aż 15 na 80 możliwych z bitew.
Przykładowo 5 punktów mniej które zdobędę, nie wiedząc kto zabił jakiegoś tam demona czy orka [notabene Demony i Orki (nie licząc Kacpra) nie istnieją!] dają mi gorsze miejsce od pokonanej w ostatniej bitwie pary 12:8 (co jest dobrym wynikiem jak na ostatnią bitwę na wysokim stole).
Pomyślcie poważnie nad przycięciem punktów z testu wiedzy i oceny malowania.
Inaczej turniej z 4 bitwami po prostu nie wyłoni najlepszego generała. (rok temu Maciej z Jerzynem tak ścisnęli, że nie co liczyć punktów z malowania ale w tym roku mogą się pojawić wyniki porównywalne z bitew i decydować będzie tylko znajomość fluffu i czy się oddało figurki do malowania, co jest moim zdaniem pewnego rodzaju dyskryminacją)
Pozdrawiam
Fisch
Tak jak Xet napisał, szczegółowe pytania o fluff padają na prawie każdym teście wiedzy na masterach. Moim zdaniem są one całkowicie zbędne i wprowadzają sporą różnicę punktową. Jednak u Was jest do zdobycia tych punktów aż 15 na 80 możliwych z bitew.
Przykładowo 5 punktów mniej które zdobędę, nie wiedząc kto zabił jakiegoś tam demona czy orka [notabene Demony i Orki (nie licząc Kacpra) nie istnieją!] dają mi gorsze miejsce od pokonanej w ostatniej bitwie pary 12:8 (co jest dobrym wynikiem jak na ostatnią bitwę na wysokim stole).
Pomyślcie poważnie nad przycięciem punktów z testu wiedzy i oceny malowania.
Inaczej turniej z 4 bitwami po prostu nie wyłoni najlepszego generała. (rok temu Maciej z Jerzynem tak ścisnęli, że nie co liczyć punktów z malowania ale w tym roku mogą się pojawić wyniki porównywalne z bitew i decydować będzie tylko znajomość fluffu i czy się oddało figurki do malowania, co jest moim zdaniem pewnego rodzaju dyskryminacją)
Pozdrawiam
Fisch

czyzby twoje demony byly juz skonczone i znalazles kolege z rownie wyjebista armia?Malal pisze:Pkt w bitew dyskryminuja za to nooby i warzywa jak ja
bo moge sie zalozyc ze jeszcze pol roku temu pisalbys w zupelnie innym tonie

pzdr

Mylisz sie. Nawet jak mialem armie z papieru nigdy nie narzekalem na malowanie. Wzruszalem tylko ramionami jak ktos z 20 pkt mniej z bitew byl przedemna lub zaraz za mnathurion pisze:czyzby twoje demony byly juz skonczone i znalazles kolege z rownie wyjebista armia?Malal pisze:Pkt w bitew dyskryminuja za to nooby i warzywa jak ja
bo moge sie zalozyc ze jeszcze pol roku temu pisalbys w zupelnie innym tonie![]()
pzdr

Test z Bydgoszczy był typowym przykładem tego, jak nie powinien wyglądać test wiedzy.Dalmar pisze:Zresztą niedawno w na Masterze w Bydgoszczy z Shinem przeprowadzliśmy test i wyszło dobrze.
NP. Ile ran można zadać maksymalnie z pierwszego czaru z tzeencha. (oczywiście trzeba było uwzględnić rydwany TK), czy ile można maksymalnie wystawić Carionów, czy wiele innych.
Są to tak fluffowe pytania i oczywiste, że każdy szanujący się gracz powinien znać na nie odpowiedź.
Kalesoner pisze:Śmiechu nie wiem skąd ten Twój entuzjazm dla tylu punktów z oceny malowania, przecież jak grałem z Tobą z miesiąc temu to miałeś dużą ilość figsów nawet niezpodkładowanych.
Jezeli dobrze pojdzie to do WI rozpiska będzie gotowa i w 100% pomalowana

Tudziesz datego ni mam nic przeciwko sporej ilosci pkt za Hobby.
- swieta_barbara
- habydysz
Kielon: +1tudzież książk. «spójnik łączący współrzędne części zdania i zdania współrzędne; a także, i, oraz»
Zaproszono ją tudzież jej przyjaciół.
- morgan10005
- Falubaz
Śmiechu cwaniak oddał figsy do malowania i bedzie miał sporo za malowanie.
Zawsze trafiają się jakieś dziwne pytania na prawie wszystkich testach.
Zawsze trafiają się jakieś dziwne pytania na prawie wszystkich testach.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2009, o 13:21 przez morgan10005, łącznie zmieniany 1 raz.
- morgan10005
- Falubaz
Może zrobić oddzielny temat i przenieść wszystkie posty mało związane z tematem WI do innego. Bo tu się zaczyna robić śmietnik na wszystkie poboczne tematy.