Wielka Inkwizycja Master 4-5.04.2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Co innego pytanie skąd pochodzą charioty, a co innego pytania typu:

ile modeli maxymalnie moze wystawic armia ogrów na 2250.

jak nazywa się magiczna broń w armii O&G kosztująca 25pts. prosze podac nazwę z dokładnością co do litery.
Odpowiedz to : Ulag's Akk'rit Axe.

albo w którym roku coś się wydażyło, jak nazywał się brat cioteczny króla... itp.

takie pytania są masakryczne, a przecież wystpępują realnie.

Do tego dochodzi kwestia ściągania. Nad kilkoma graczami stoją sędziowie, a inni w tym czasie przepisują od siebie poprawne odpowiedzi. Występuje powszechny brak sprawiedliwość w tej dziedzinnie.

Masz racje Darek, że fluff to jedna z części naszego hobby, ale nie wpływa ni jak na rozgrywkę. Master to jakby nie patrzeć turniej. O ile trzeba się bezsprzecznie zgodzić ze jakość pomalowania armii wpływa na przyjemność z gry, o tyle znajomość historii niebardzo. Dlatego w mojej ocenie testy na masterach powinny być tylko z zasad. Fluffem dzielą się co niektórzy w wieczornych rozmowach.

pozdr

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

no doprawdy nie wiem jakby to wyartykuować, może spróbuje wiekszymi literami :wink: TO JEST TURNIEJ PAROWY :D opcja grania jedną armia została zarezerwowana dla ludzi którzy mają sporo figurek, kochają swoją armie i mają cała szafę pomalowanych i nigdy nie używanych figurek to jest okazja dla eternal guardsów, great swordsów, common goblinów, exekutorów i bat swarmów. Jeśli jednak uważacie ze to krzywdzące spokojnie możemy z tej furtki zrezygnować :evil:
jesli chodzi o kwestię oceny malowania to oczywiście nacisk będzie położony na kwestie pomagające w grze WYSIWYG, Treje oraz schludne malowanie - takie jak np. moje w najlepszych czasach :lol2: , generalnie założenie jest takie by schludna armia malowana przez nie profesjonalistę otrzymała znacząca wiekszość punktów tu też komunikat jest jasny: żołędzio-potworkom mówimy NIE - za szczegóły odpowiada Rafix, który z pewnością poda szczegóły tabelki - (dla zainteresowanych WOW-em jest jeszcze miesiąc do tura a Rafix ma promocje cenową :lol2: )

tak wiem jesteśmy wybredni i wstrętni ale noblesse oblige :wink:

miłego,
Żaba

P.S. jak dla mnie jedynym sposobem na wyłonienie "prawdziwych" faworytów jest rozegranie 5 bitew i zaczęcie juz w piątek - być może taka formuła turnieju mogła by się sprawdzić - i tak z ciekawości kto z Was byłby skłonny pojawic się na Masterze już w piątek po południu ? - to tak informacyjnie i raczej na przyszłość :wink:

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

jak dopuscicie jedna armie na 4444 to ja moi egzekutorzy korsarze i witch elfki :D
ObrazekObrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

w piątek wieczorem raczej nieweile osob z poza wawy sie pojawi, + doliczając koszt za sale w piątek i mniejszą frekwencję cena za taki turniej wzrośnie pewnie X2. imho to nie przejdzie.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Ino podejżewam że Duet VC z WoCH, lub singiel VC mógłby się pojawić w Piątek wieczór, ale to kwestia dogadania.

Dziękuje za wszelkie odpowiedzi na me pytania.
Klub MSWiA (VC, WE, WoCH, O&G i EM) będzie napewno, a w jakim zestawieniu (dzieki możliwości łączenie dobra ze złem) to sie jeszcze okaże.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

SexRocket pisze:jak dopuscicie jedna armie na 4444 to ja moi egzekutorzy korsarze i witch elfki :D
Rozpa dopuszczona (masz na priv) - maluj te oddziały z chęcią zobaczę co ci spod pędzla wyszło :) , bo armię masz zrobioną w ciekawy sposób.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Xet pisze:Co innego pytanie skąd pochodzą charioty, a co innego pytania typu:
Zobacz na test z zeszłego roku (pisał Holan) i na test sprzed 2 lat (ja pisałem) - nie ma tam takich rzeczy o których piszesz. Jeśli chodzi o ściaganie to już to wyegzekwuje żeby takich sytuacji nie było - a tym co będą kombinować dostaną pkt. karne. Zresztą niedawno w na Masterze w Bydgoszczy z Shinem przeprowadzliśmy test i wyszło dobrze.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Jeśli chodzi o wszelakie próby ściagania to raczej nie ma szans.

Pamiętam jak kiedyś na WI Holan sędziował i chodził z testem - dstaliśmy jako team karniaki, bo ja pokusiłem się o zerżeniscie czegoś z kodeksu VC (pod stołem) - ehh zauważył, bo sam sie schylił zobaczyć co ja tam robie :D:D:D:D:D

A co do głupich pytań na teście wiedzy - to szczeże powiedziawszy nie pamiętam by takowe były, a nawet jeśli to chyba 1 na 10.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Nie wiem skąd Ty piszesz Smiechu ale niewiele wiesz o realiach masterowych.

Tak jak Xet napisał, szczegółowe pytania o fluff padają na prawie każdym teście wiedzy na masterach. Moim zdaniem są one całkowicie zbędne i wprowadzają sporą różnicę punktową. Jednak u Was jest do zdobycia tych punktów aż 15 na 80 możliwych z bitew.
Przykładowo 5 punktów mniej które zdobędę, nie wiedząc kto zabił jakiegoś tam demona czy orka [notabene Demony i Orki (nie licząc Kacpra) nie istnieją!] dają mi gorsze miejsce od pokonanej w ostatniej bitwie pary 12:8 (co jest dobrym wynikiem jak na ostatnią bitwę na wysokim stole).

Pomyślcie poważnie nad przycięciem punktów z testu wiedzy i oceny malowania.
Inaczej turniej z 4 bitwami po prostu nie wyłoni najlepszego generała. (rok temu Maciej z Jerzynem tak ścisnęli, że nie co liczyć punktów z malowania ale w tym roku mogą się pojawić wyniki porównywalne z bitew i decydować będzie tylko znajomość fluffu i czy się oddało figurki do malowania, co jest moim zdaniem pewnego rodzaju dyskryminacją)

Pozdrawiam
Fisch
Obrazek

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Pkt w bitew dyskryminuja za to nooby i warzywa jak ja :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Malal pisze:Pkt w bitew dyskryminuja za to nooby i warzywa jak ja :wink:
czyzby twoje demony byly juz skonczone i znalazles kolege z rownie wyjebista armia?
bo moge sie zalozyc ze jeszcze pol roku temu pisalbys w zupelnie innym tonie :twisted:

pzdr ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

SexRocket pisze:jak dopuscicie jedna armie na 4444 to ja moi egzekutorzy korsarze i witch elfki :D
To ja chd z bull centaurami, black orkami i sneaki gitsami :)

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

thurion pisze:
Malal pisze:Pkt w bitew dyskryminuja za to nooby i warzywa jak ja :wink:
czyzby twoje demony byly juz skonczone i znalazles kolege z rownie wyjebista armia?
bo moge sie zalozyc ze jeszcze pol roku temu pisalbys w zupelnie innym tonie :twisted:

pzdr ;)
Mylisz sie. Nawet jak mialem armie z papieru nigdy nie narzekalem na malowanie. Wzruszalem tylko ramionami jak ktos z 20 pkt mniej z bitew byl przedemna lub zaraz za mna :wink: Taki dobry motywator by mocniej cisnac z bitew

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Śmiechu nie wiem skąd ten Twój entuzjazm dla tylu punktów z oceny malowania, przecież jak grałem z Tobą z miesiąc temu to miałeś dużą ilość figsów nawet niezpodkładowanych.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Dalmar pisze:Zresztą niedawno w na Masterze w Bydgoszczy z Shinem przeprowadzliśmy test i wyszło dobrze.
Test z Bydgoszczy był typowym przykładem tego, jak nie powinien wyglądać test wiedzy.
NP. Ile ran można zadać maksymalnie z pierwszego czaru z tzeencha. (oczywiście trzeba było uwzględnić rydwany TK), czy ile można maksymalnie wystawić Carionów, czy wiele innych.
Są to tak fluffowe pytania i oczywiste, że każdy szanujący się gracz powinien znać na nie odpowiedź.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Kalesoner pisze:Śmiechu nie wiem skąd ten Twój entuzjazm dla tylu punktów z oceny malowania, przecież jak grałem z Tobą z miesiąc temu to miałeś dużą ilość figsów nawet niezpodkładowanych.

Jezeli dobrze pojdzie to do WI rozpiska będzie gotowa i w 100% pomalowana :P:P:P

Tudziesz datego ni mam nic przeciwko sporej ilosci pkt za Hobby.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

tudzież książk. «spójnik łączący współrzędne części zdania i zdania współrzędne; a także, i, oraz»
Zaproszono ją tudzież jej przyjaciół.
Kielon: +1

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Śmiechu cwaniak oddał figsy do malowania i bedzie miał sporo za malowanie.

Zawsze trafiają się jakieś dziwne pytania na prawie wszystkich testach.
Ostatnio zmieniony 4 mar 2009, o 13:21 przez morgan10005, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

I tak najbardziej cisną pytania typu wymien zwyciezcow ligi, skład euro, ile razy ktostam wklepal maske ogrami czy dlaczego Kaczynscy nie graja w battla:P

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Może zrobić oddzielny temat i przenieść wszystkie posty mało związane z tematem WI do innego. Bo tu się zaczyna robić śmietnik na wszystkie poboczne tematy.

ODPOWIEDZ