Mój Kislev - galeria
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Mój Kislev - galeria
Witam, na początek Rotmistrz Volodia Tcherkov:
Wiem, że moje malowanie to nic specjalnego, więc co bardziej wrażliwi artyści niech lepiej odwrócą wzrok
Tą (tę?) kopię już wyprostowałem i pomalowałem kolczugę na bardingu konia
Pozdrawiam
Wiem, że moje malowanie to nic specjalnego, więc co bardziej wrażliwi artyści niech lepiej odwrócą wzrok
Tą (tę?) kopię już wyprostowałem i pomalowałem kolczugę na bardingu konia
Pozdrawiam
Dzięki za radę, nie mam żadnych washów w tym momencie (oprócz bejcy ), ale pomyślimycalkiem przyzwoicie
jesli jednak chcial bys osiagnac wieksza glebie srebrnych metalikow polecam wash badab black. nalkadasz na calosc a potem wyciagasz tylko krawedzie chainmalem lub nawet mithrilem. efekt duzo lepszy a naklad pracy niewielki
Bo to jest taka moja dość dowolna wariacja na temat Kislevu i nie lubię tej niedźwiedziej symboliki I tak jadę na zasadach Empire, więc mógłbym używać modeli zastępczo - winged lancers zamiast knightów itd. ale nie podoba mi się coś takiego, jak mam na liście barding na koniu, to chcę go mieć na figurce. Bardziej mi się podoba idea takiego przyszłościowego KislevuBardzo mi się podoba, ale dlaczego jest krzyz na kopii a nie niedźwiedź ?
Złotego, ani żadnych miedzianych też w tym momencie nie mam Jak zakupię to się zastanowię, w sumie całkiem mi się podoba taka "zimna" stylistyka.i Dość monotonne kolory mógłbyś wsadzić trochę złotego np.
DziękiFajowy. Nie myślałeś nad "śnieżnymi" podstawkami ?
Myślałem, ale jak widać mój stół śnieżny nie jest i nie chcę zmuszać kumpli, żeby też robili takie śnieżne podstawki. Kompromisowo robię na podstawkach taki powiedzmy przymrozek (widać to trochę na ziemi na krawędzi tego wzgórza).
- Michał Archanioł
- Mudżahedin
jak dla mnie git, może zdjęcie nie bardzo wyszło, popracuj nad ostrością i światłem
P.S.
choć tak wygląda bardziej jak we mgle .....
P.S.
choć tak wygląda bardziej jak we mgle .....
przyzwoicie raczej schludnie czyli tt
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
-
- Chuck Norris
jakoś ten krzyż niemiecko mi się kojarzy może przez to dobranie kolorów
oprócz tego czysto pomalowane odpowiednio na stół
oprócz tego czysto pomalowane odpowiednio na stół
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
chyba wziąłeś *,koń jest biały, ale uszy ma szare. Fajny, ale podstawka troche psuje efekt
-
- Chuck Norris
czy te pióra to nie odcięte głowy (części hełmu) Eldarów ???
Mi się też kojarzył, dlatego te białe kropki dodałemjakoś ten krzyż niemiecko mi się kojarzy
Taki był plan na początku, ale nie chcę z tego Polski robić, tylko "polskawy" KislevHeh, dawno nie widziałem Kislevu, czekam na więcej, jedyne co Ci mogę poradzić to przemaluj krzyże, zamiast czarnych z białą oprawką zrób same białe, dużo lepiej będzie to wyglądać
Skąd wziąłem pióra? Nie przypuszczam żebyś robił na żywca z GSu
Blisko Nie z eldarskich hełmów a z plecaków (swooping hawks bodajże się ta jednostka nazywała..?).czy te pióra to nie odcięte głowy (części hełmu) Eldarów ???
Na innym forum ktoś podrzucił też inny bardzo fajny pomysł - kupić husarię 1/72 ze Zvezdy (jakieś 16zł za pudło), obciąć im skrzydełka i ich użyć, powinny być mniej więcej ok
Też zauważyłem te uszy, ale dopiero na zdjęciu, trzeba będzie poprawićchyba wziąłeś *,koń jest biały, ale uszy ma szare. Fajny, ale podstawka troche psuje efekt
Nad podstawką rzeczywiście się nie napracowałem, trochę już zmęczony byłem i chciałem mieć już "gotowy" model. Niemniej z moim stołem się komponuje, a to dla mnie najważniejsze.
- Kamil Kiwi
- "Nie jestem powergamerem"
I wiechałeś czerwonym na górne pióro lewe skrzydło. (1st pic)
Nie wyglądaliby, bo na rozpisce mają barding i tego się trzymam, to jest elitarny oddział, mają wszystkie możliwe bajeryjakoś mi nie leży ten barding na koniu... lepsze byłyby kobyły od pistoliersów chociażby, wtedy wyglądaliby bardziej realowo
Indeed...wiechałeś czerwonym na górne pióro lewe skrzydło. (1st pic)