Mój Kislev - galeria

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Mój Kislev - galeria

Post autor: Khunag »

Witam, na początek Rotmistrz Volodia Tcherkov:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiem, że moje malowanie to nic specjalnego, więc co bardziej wrażliwi artyści niech lepiej odwrócą wzrok ;)

Tą (tę?) kopię już wyprostowałem i pomalowałem kolczugę na bardingu konia :P

Pozdrawiam

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

calkiem przyzwoicie
jesli jednak chcial bys osiagnac wieksza glebie srebrnych metalikow polecam wash badab black. nalkadasz na calosc a potem wyciagasz tylko krawedzie chainmalem lub nawet mithrilem. efekt duzo lepszy a naklad pracy niewielki :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kenny »

Bardzo mi się podoba, ale dlaczego jest krzyz na kopii a nie niedźwiedź ?:D i Dość monotonne kolory mógłbyś wsadzić trochę złotego np.

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Fajowy. Nie myślałeś nad "śnieżnymi" podstawkami ?
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

calkiem przyzwoicie
jesli jednak chcial bys osiagnac wieksza glebie srebrnych metalikow polecam wash badab black. nalkadasz na calosc a potem wyciagasz tylko krawedzie chainmalem lub nawet mithrilem. efekt duzo lepszy a naklad pracy niewielki
Dzięki za radę, nie mam żadnych washów w tym momencie (oprócz bejcy :mrgreen: ), ale pomyślimy :)
Bardzo mi się podoba, ale dlaczego jest krzyz na kopii a nie niedźwiedź ?
Bo to jest taka moja dość dowolna wariacja na temat Kislevu i nie lubię tej niedźwiedziej symboliki ;) I tak jadę na zasadach Empire, więc mógłbym używać modeli zastępczo - winged lancers zamiast knightów itd. ale nie podoba mi się coś takiego, jak mam na liście barding na koniu, to chcę go mieć na figurce. Bardziej mi się podoba idea takiego przyszłościowego Kislevu :wink:
i Dość monotonne kolory mógłbyś wsadzić trochę złotego np.
Złotego, ani żadnych miedzianych też w tym momencie nie mam :mrgreen: Jak zakupię to się zastanowię, w sumie całkiem mi się podoba taka "zimna" stylistyka.
Fajowy. Nie myślałeś nad "śnieżnymi" podstawkami ?
Dzięki :)

Myślałem, ale jak widać mój stół śnieżny nie jest i nie chcę zmuszać kumpli, żeby też robili takie śnieżne podstawki. Kompromisowo robię na podstawkach taki powiedzmy przymrozek (widać to trochę na ziemi na krawędzi tego wzgórza).

Awatar użytkownika
Michał Archanioł
Mudżahedin

Post autor: Michał Archanioł »

jak dla mnie git, może zdjęcie nie bardzo wyszło, popracuj nad ostrością i światłem

P.S.
choć tak wygląda bardziej jak we mgle ..... :lol2:

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Zdjęcia robiłem telefonem o jakiejś pierwszej w nocy i faktycznie blado wyszły ;) Ten czerwony to jest blood red w każdym razie :wink:

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

przyzwoicie raczej schludnie czyli tt
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

jakoś ten krzyż niemiecko mi się kojarzy :) może przez to dobranie kolorów :)
oprócz tego czysto pomalowane odpowiednio na stół

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Heh, dawno nie widziałem Kislevu, czekam na więcej, jedyne co Ci mogę poradzić to przemaluj krzyże, zamiast czarnych z białą oprawką zrób same białe, dużo lepiej będzie to wyglądać :)

Awatar użytkownika
kenny

Post autor: kenny »

Skąd wziąłem pióra? Nie przypuszczam żebyś robił na żywca z GSu :P

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi

Post autor: Kamil Kiwi »

chyba wziąłeś *,koń jest biały, ale uszy ma szare. Fajny, ale podstawka troche psuje efekt :?

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

czy te pióra to nie odcięte głowy (części hełmu) Eldarów ???

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

jakoś ten krzyż niemiecko mi się kojarzy
Mi się też kojarzył, dlatego te białe kropki dodałem :wink:
Heh, dawno nie widziałem Kislevu, czekam na więcej, jedyne co Ci mogę poradzić to przemaluj krzyże, zamiast czarnych z białą oprawką zrób same białe, dużo lepiej będzie to wyglądać
Taki był plan na początku, ale nie chcę z tego Polski robić, tylko "polskawy" Kislev :wink:
Skąd wziąłem pióra? Nie przypuszczam żebyś robił na żywca z GSu
czy te pióra to nie odcięte głowy (części hełmu) Eldarów ???
Blisko ;) Nie z eldarskich hełmów a z plecaków (swooping hawks bodajże się ta jednostka nazywała..?).

Na innym forum ktoś podrzucił też inny bardzo fajny pomysł - kupić husarię 1/72 ze Zvezdy (jakieś 16zł za pudło), obciąć im skrzydełka i ich użyć, powinny być mniej więcej ok :)
chyba wziąłeś *,koń jest biały, ale uszy ma szare. Fajny, ale podstawka troche psuje efekt
Też zauważyłem te uszy, ale dopiero na zdjęciu, trzeba będzie poprawić ;)

Nad podstawką rzeczywiście się nie napracowałem, trochę już zmęczony byłem i chciałem mieć już "gotowy" model. Niemniej z moim stołem się komponuje, a to dla mnie najważniejsze.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

jakoś mi nie leży ten barding na koniu... lepsze byłyby kobyły od pistoliersów chociażby, wtedy wyglądaliby bardziej realowo

Awatar użytkownika
Mikizz
Wałkarz

Post autor: Mikizz »

Bardzo mi się podoba Kislev to klimatyczna armia i bije od niej Polskością . Super figurka barzo mi się podoba.

Awatar użytkownika
Kamil Kiwi

Post autor: Kamil Kiwi »

I wiechałeś czerwonym na górne pióro lewe skrzydło. (1st pic)

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

jakoś mi nie leży ten barding na koniu... lepsze byłyby kobyły od pistoliersów chociażby, wtedy wyglądaliby bardziej realowo
Nie wyglądaliby, bo na rozpisce mają barding i tego się trzymam, to jest elitarny oddział, mają wszystkie możliwe bajery ;)
wiechałeś czerwonym na górne pióro lewe skrzydło. (1st pic)
Indeed... :P

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Skrzydełka z Zvezdy to równo 2/3 wysokości i szerokości normalnego skrzydła, trochę komicznie by to wyglądało :P

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

jak by ktos chcial to mam kilka skrzydelek do husarii an sprzedaż ;) ok 10 sztuk

ODPOWIEDZ